havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

'BAŞKANLIK' DEDİĞİNİZ NE Kİ?

3736

Değerli okurlarım mevcut yönetim sistemimiz ne me nem bir şeymiş? Gelin o sistemi bizlere nasıl bir gelecek vadettiğine dair birkaç örnekle anlamaya çalışalım.

***

  • Bir gecede 4 ay önce atadığı Merkez Bankası Başkanını değiştirdi.

  • Bir gecede `kadınlara kötü davranılmasını önleyen` İstanbul Sözleşmesini kaldırdı.

  • 1960 yılında İskece Valisi tarafından ilk kez "Andımız" yasaklanmıştı. Bizimkiler 2021`de yasakladı.

  • Dört ilde ki(Diyarbakır-Edirne-Elazığ-Şanlı Urfa) müzik korolarından "Türk" ifadesi çıkarıldı.

*(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli `andımız` kaldırılırken dut yemiş bülbül tavrını takındı. Zoraki evlilik olunca onun varlığı belli ki Tek Adam Sistemi (TAS)ın varlığına armağan!..)

  • Devlet madalyalarından ATATÜRK kabartması kaldırıldı.

  • Askeri kurslardan ATATÜRK ve DEVRİMLERİ kaldırıldı.

  • Kahraman askerlerimizin kanını dökerek savundukları bu topraklar para karşılığı satılıyor.

  • `Gerekirse tek başıma cepheye giderim` deyip Cuma namazlarına lüks araba sürüsüyle gidiliyor.

  • Askeri okullara giriş yönetmeliğinden "irtica" şartı çıkarıldı.

*(Demek ki neymiş?.. Başkanlık denen TAS sisteminde; askeri okulların kapısını tarikat ve cemaatlere açabilirmişiz.. Yani, Cumhuriyet Türkiye`si için artık en büyük tehlike değilmiş irtica...)

*Birleşmiş Milletlere (BM) 9 milyon Suriyelinin bakımını yapıyoruz açıklamasını yapmışız. Oysa biz 4 milyon Suriyelinin karnını doyuruyoruz diye biliyorduk.. Hangisi doğru acaba? Şu anda da Konfüçyus`un ünlü sözü aklıma düştü, onu yazıyorum: "Yalan söyleyenler doğru söyleyenlere inanmazlar."

* TAS`ın Diyaneti; Osmanlı`nın alayı Hristiyan kadınlarla evliydi. Bu gerçeğe rağmen hala "Müslüman olmayanla evlenilmez" diye fetva verebiliyor. Çocukken yalan söylediğimizde "atma Recep biz din kardeşiyiz" derdik ya... Peki neden Ahmet, Mehmet, Hüseyin değil de Recep denildiğini anlayan varsa anlatsın lütfen!..

* Lise mezunu, 28 yaşında Hamza Kürşat Ayvatoğlu Kastamonu Araba Pazarında 5 TL`ye fotoğraf çekerek geçimini sağlarken, önce Kastamonu Belediyesinde sonra da AKP Genel Merkezinde `büro personeli` olarak işe başlıyor. 7 yılda kokainli-pudra şekerli (!) servet sahibi oluyor. Saraylı olursan öyle bir servete ulaşılabiliyor demek ki.. Cumhuriyetimizin Savcıları bu genci sorgulayacak mı sorgulamayacak mı diye düşünürken; cesur bir savcı çıktı ve Sulh Ceza Hakimliğinin adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı Ayvatoğlu`nu yeniden gözaltına aldırdı.

* Pudra şekerli Ayvatoğlu için meclis araştırması isteyen muhalefetin teklifi AKP ve MHP`lilerin oylarıyla reddedildi. Birbirlerine bu denli mahkum, siyasi ahlaktan yoksun partileri bu ülke daha önce görmemişti.

***

Sevgili Çanakkale OLAY okurları (TAS) la ülkemizi yönetenler sık sık "Allah Utandırmasın" diye dua ettiler. Duaları kabul olmuş ki, artık hiçbir şeyden UTANMIYORLAR!

*Örneğin; Araplar bizi savaşlarda sırtımızdan vurdular. Onların en nefret ettiği millet Türklerdir. Ama bizimkilerin en hayran olduğu millet Araplar. Ne aşkmış, UTANMIYORLAR!

Bizimkiler `geneleve`, kayyum olarak Müftü Yardımcısını atıyorlar, UTANMIYORLAR!

1. Dünya Savaşı biteli 100 yıl oldu. Japonlar "Teknoloji bizim işimiz" diyor, Amerikalılar "Dünyanın en büyük ekonomisiyiz" diyor, Çinliler "Dünya ihracat şampiyonuyuz" diyor, Almanlar "Otomotiv deviyiz" diyor.

Biz ise; "Osmanlı şöyleydi, Osmanlı böyleydi" diyerek hamaset diliyle Osmanlıya öykünüyoruz. Bakın, Padişah Abdülhamid`in kız torunu Churchill`e ne söyletmiş (!): "Anlamıyorsunuz, biz Çanakkale`de Türklerle değil, Allah`la harp ettik! Tabii ki yenildik..."

*Şimdi gelin bu hurafeci toruna şu soruyu soralım da bir daha ağzını açamasın!: "Senin deden Abdülhamid Bulgaristan, Romanya, Bosna, Kıbrıs, Mısır, ve Doğu illerimizi kaybederken acaba Allah neden yardım etmemiş?"

*İzninizle ben de son sözü Fransız Yazar ve Filozof Voltaire`ye söyleterek yazımı sonlandırayım: "Sıradan hırsız paranızı, cüzdanınızı, bisikletinizi çalar. Politik hırsız ise geleceğinizi, hayallerinizi, bilginizi, eğitiminizi, sağlığınızı, gülümsemenizi çalar. İkisi arasındaki fark; sıradan hırsız sizi seçer, siyasi hırsızı siz seçersiniz."

*

NOT: Çare; Cumhuriyet Senatolu Demokratik Parlamenter Sistemdedir... T.Ç.