havadurum

'Denizden Festival Çıktı'

535
Çanakkale Halk Bahçesi`nde Çanakkale Gastro Festivali gerçekleşecek. Festivali 22-23-24 Eylül 2022 tarihlerinde, Çanakkale`nin su ürünleri sektörü başta olmak üzere, coğrafi işaretli ürünlerinin ve markalaşma niteliğine sahip değerlerinin öne çıkartılacağı ve birbirinden leziz yemeklerinin yer alacağı, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek olan Çanakkale Gastro Festivali için görüşmeler ise hız kesmeden devam ediyor. Festivalde gastroshowlar, yemek atölyeleri, söyleşilerle üç gün boyunca bir gastronomi şöleni sunacaklar. Bu yıl ki teması `Denizden Festival Çıktı` olarak belirlenen festivalde birbirinden değerli yerel, ulusal ve uluslararası şeflerin yanı sıra yurt dışından gelen konuk şeflerle ortak lezzetler yorumlanacak, Çanakkale`nin ün salmış lezzetlerinden kaybolmaya yüz tutmuş tariflerine, gastro-diplomasiden gıdanın yaşamı iyileştirici gücüne kadar konuklar uzun bir yolculuğa çıkarılacak. Çanakkale Gastro Festivali çalışmaları kapsamında Bayramiç, Ezine ve Ayvacık İlçelerinde paydaşların katılımlarıyla tanıtım, bilgilendirme ve görüş alma toplantıları düzenlendi.
Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş ve Ayvacık Kaymakamı İlker Eker`in Başkanlığında düzenlenen toplantılarda Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun başta olmak üzere ilçe belediyelerin temsilcileri, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları, Ziraat Odaları temsilcileri, ÇOMÜ Ezine ve Ayvacık MYO öğretim görevlileri, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, Ezine Peynirciler Derneği yetkilileri, kadın kooperatifleri temsilcileri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan ve temsilcileri ile firma sahipleri katıldı. 
Tarım ve turizm paydaşları buluştu
Toplantılarda, Festival heyetinden ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Alper Yancar, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, ÇOMÜ Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Adnan Şimşek, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün Gökser, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü personeli Yeliz Kaçarlar, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale YDO Uzmanı Petek Eğerci, Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, Human 17 Derneği Başkanı Naci Hasan Efendi ve Ticaret Borsası Genel Sekreter Sevcan Elver yer aldı. Borsa Başkanı Kaya Üzen tarafından toplantılarda, 22-24 Eylül tarihlerinde Çanakkale İli Tarım ve Turizm Paydaşları işbirliğinde düzenlenmesi planlanan Çanakkale Gastro Festivali`ne ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilerek, festivalde ilçelerle birlik beraberlik içerisinde yer alma çağrısında bulunuldu. Çanakkale ilçelerinin yöresel ürünlerinin ve tüm değerlerinin etkin şekilde tanıtılacağı festival ile ilgili öneriler ve değerlendirmeler alındı.
(Atilla Akın)
Paylaş