DOLAR 32.3459 %0.13
EURO 35.1411 %-0.11
G.ALTIN 2241.5307 %-0.09
BITCOIN 63004.6308 %-6.46
ETHERIUM 3259.4836 %-7.05
havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

'OLAĞANÜSTÜ' YENİLGİ!

Değerli okurlarım yazılarımı gazeteye Salı günleri gönderiyor ve 15 günde bir Çarşamba günleri sizlerle buluşuyoruz.

8149

 

 

                                                           ***

Bu yazım yayımlandığında yerel seçimlerin üzerinden 17 gün geçmiş olacak. Yayımlandığında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin bekası belki de belli olacak.

16 yıl boyunca yapılan seçimlerin 15’ine katılıp 14’ünü AKP kazandı. Kazandıkları 14 seçimin hiç birinde ‘organize usulsüzlük bulamayanlar’, canhıraş bir biçimde İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için atmadık taklalar bırakmıyorlar!

Bakınız 2 yıl önce AKP Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan’ın “Unutmayın İstanbul’da teklersek, Türkiye’de tökezleriz!” sözleri birilerinin hafızasına öyle yerleşmiş ki bu ‘olağanüstü yenilgiyi!’ bir türlü kabullenemiyorlar. Herhalde Erdoğan’da o sözleri ‘laf olsun torba dolsun’ diye sarf etmemiştir. Bir bildiği vardır.. Bekayı görmüş! Seçim bitmiş, ama Maltepe’de ki sandıklara saldırılar neyin nesi? Niye ha bire sandıktaki helal oylara şaibe yapıştırmak için olağanüstü çaba harcıyorsunuz? Yoksa sizler helali-haramı ayırt edemez hale mi geldiniz?

Neymiş? Trafoya kedi girmiş ama oy pusulasına uzanamamış, uzanamadığı için de ‘mundar’ olmuş. Mundar etin kavurması da olmazmış. Meğer OY PUSULASI ET’MİŞ(!) Bunu da böylece öğrenmiş olduk!

*YSK’da ne yapacağını şaşırmış ; “yukarı tükürse badem bıyık, aşağı tükürse keçi sakal!”

Ülke genelindeki seçim sonuçları AKP’nin istediği gibi çıkmayınca, ilginçtir YSK aniden görevini anımsadı ve AKP’nin yaptığı her itirazı maddi delil-melil aramadan kabul etti.

Soralım: YSK özellikle İstanbul seçimleri için yasal görevini sizce niye zamanında yerine getirmede ayak sürüdü!?

*İzninizle şeytanın avukatı olayım! Acaba diyorum, YSK’nın görev süresinin torba yasa marifetiyle uzatılmasının bir sonucu mu bu ayak sürümeler ve çaresizlik içinde debelenmeler… Aslında soyadı Güven olan YSK Başkanı görev süresinin uzatılmasını kabul etmeyip istifa etmeliydi. Çünkü bu görev süresinin uzatılması Anayasa’ya aykırıydı.

Tek Adam Sistemi (TAS)a güvendi Sadi Güven. Ancak TAS, 9 ayda konkordato ilan etti! Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan AKP Genel Başkanı sıfatıyla İl il, İlçe ilçe propaganda yaptı ve ‘bekada’ yanılmadı!.. Başta TRT olmak üzere tüm yandaş TV kanalları canlı yayınladı ama YSK’dan uyarı gelmedi. Şimdiye dek böyle adaletsiz bir seçim yarışı da görülmemişti.

Bu aşamada YSK İstanbul seçimlerini ister iptal etsin, isterse Ekrem İmamoğlu’nun seçildiğini ilan etsin çok ağır eleştirileri hak edeceğinin sanırım farkında.

*Varsayalım ki İstanbul’da seçimler 2 Haziran’da yeniden yapılacak. Müneccim değilim ama seçim sonucunu şimdiden vereyim!.. “Millet İttifakı” yüzde 60, “Cumhur İttifakı” yüzde 40.

Var mısınız iddiaya!.. Nesine? Yemeğine, takım elbisesine, vb.

                                                           ***

Sevgili Çanakkale OLAY okurları 25 yıl sonra sandıklarda gerçekten güzel kokulu çiçekler açtı. Yapılacak ilk Milletvekili Genel Seçiminde seçmenler AKP’nin ocağına incir ağacı dikecekler! Benden uyarması!.. Çünkü seçmeni anlamak yerine “ya bendensin, ya da zilletsin” türü hadsizliklere siyasette yer yoktur.

Eğer bekanızdan endişe ediyorsanız, Cumhur İttifakı’nın Genel Başkanlarına naçizane önerim şudur; Hindistan Bağımsızlık Hareketinin Siyasi Lideri Mahatma Gandi ve Britanyalı Filozof, Matematikçi, Tarihçi Bertrand Russel’ın özlü sözlerini içselleştirerek tekrar tekrar okumalarıdır…

Mahatma Gandi: “Yanlışı savunup kalabalıkları arkama almaktansa, doğrumu savunup yalnız kalmayı tercih ederim.”

 

Bertrant Russel: “Bir şey yanlışsa, milyonlarca kişi o yanlışı savunsa da, o yine yanlıştır.”

                                                                       *

TARİHTE BUGÜN: 17 Nisan 1940’ta kurulan Köy Enstitüleri her yönden bir aydınlanma mucizesiydi. Ne yazık ki 1954 yılının Ocak ayında Demokrat Parti (DP) İktidarında Başbakan Adnan Menderes tarafından kapatılmıştır… T.Ç.