havadurum

'Şehit Aileleri Derneği'nden tepki

1311
İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, kendilerini Şehitler ve Gaziler Sosyal Hizmet Merkezi çalışanı veya gazi, emekli albay, üsteğmen, astsubay olarak tanıtarak şehit, gaziler veya çocukları adına para topladığı iddia edilen kişilere yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Şehit ve gazi ismini kullanan bu şahıslara Anadolu Şehit Aileleri Derneği`nden tepki geldi. Şehit Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sebahat Korkmaz Demir yapmış olduğu basın açıklamasında, şehit ve gazi ibaresini kullanan art niyetli kişileri kınadıklarını belirtti.
Başkan Demir yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; "Kahraman şehitlerimiz ve yakınlarımız ile saygıdeğer gazilerimiz ve onların kıymetli ailelerinin mücadeleleri şahsiyetleri ve hatıraları üzerinden prim yapmak, rant sağlamak, duyguları kullanmak, kendini yüceltmek suretiyle bu yüce makamları kullanmak saygısızlığını nereden gelirse gelsin esefle kınıyoruz. Şurası bir gerçek ki kahramanların yakınları olarak bizler onur, paye beklentisi olanlardan değiliz. Şehit ailelerinin temsilcileri sözlerde değil yasalarla belirlenmiştir." 

"En ağır şekilde cezalandırılsın"
"Esasen milletimiz her bir şehidimizin anasını, kendi anası olarak görmüş ve kaderini biz şehit aileleriyle birleştirmiştir. Kimsenin aklına müracaat etmeden dahi milletimizin vicdani şehit yakını olsun olmasın doğruyla yanlışı ayıracak ferasettedir. Şu aralar büyük bir üzüntü içindeyiz. 13 şehidimizin haberini yüreğimizi yaktı. Bir de böyle şahsiyetsiz kişilerin haberleri bizi derinden yaralıyor. Devlet büyüklerimizce kötü niyetli kişilerin şehit ve gazilerimizin istismar etmemeleri için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. En ağır şekilde cezalandırılsın. Çanakkale Anadolu Şehit Aileleri Derneği olarak 2018`den beri faaliyet göstermekteyiz. Bugüne kadar haksız hiçbir kuruş geçmemiştir, bundan sonra da geçmeyecektir. Üyelerimiz ve hayırsever bağışçılarımız sayesinde faaliyet göstermekteyiz. Büyük Türk Milletinin her bir mensubunun biz şehir ailelerine olan sarsılmaz güveninin verdiği huzur ve onurla her gün ve her sanat vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğimizi bildirir temsil ettiğimiz şehit yakınları adına saygılarımızı sunarız."
(Atakan Alkış)
Paylaş