havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

(50+1)TUTSAKLIĞI!

Değerli okurlarım eğer CHP'nin yıllar önce iktidara önerdiği Suriye politikası dikkate alınsaydı, Afrin'e yönelik yapılan "Zeytin Dalı Harekatına" gerek kalır mıydı diye sizleri düşünmeye davet ediyorum..

8496

 

 

Bilindiği gibi Atatürk’ümüz “Misak-ı Milli Hudutlarımıza bir tecavüz yoksa savaş cinayettir” demiştir.

“Kardeşim Esat’tan” “Hain Eset’e” haykırışlarına niçin gelindiği sorusunun yanıtını beklemek hakkımız değil mi? Acaba neden yanıtlanmıyor diye merak etmez misiniz?

            *AKP’nin dış politika yanlışlarının bedelini daha nereye kadar ödeyeceğiz?

            Bu güzelim ülke için hiç kimse “teröristlerle mücadele edilmesin” demiyor. Mücadele edilsin ama “bu mücadele siyasete alet edilmesin” diyor. Çünkü şehitler hepimizin şehidi nokta.

                                                                       ***

*Ne yazık ki AKP iktidarının bir bedeli de (50+1) Oy Tutsaklığı!..

Bu tutsaklığı parlatmak için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli özel çaba içinde. 7 Haziran 2015 Genel seçim kampanyasında birbirlerine en galiz ifadelerle yüklenen Bahçeli ve Erdoğan’a ne oldu da şimdilerde can-ciğer sarması halindeler?!

Öyle beka-meka! hamasetiyle bir yere kadar varılabilir… Hele hele “Osmanlı Tokadı” hamasetiyle seçimlerin sonucundan şimdiden endişe duyduklarını sergiliyorlar!

Seçimlere 1 yıldan fazla zaman olduğu halde ülkemize seçim atmosferi yaşatıyorlar.

Neden mi? Nedeni, (50+1) Tutsaklığı!

Anımsayalım; 16 Nisan referandum kampanyasında AKP “artık koalisyon olmayacak” diye yeri göğü inletiyordu! Şimdi Beştepe’de ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde “Milli İttifak” olması yönünde karar almışlar.

Demek oluyor ki bunlarla ittifak yapmayanlar gayri Milli!

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları AKP’nin metal yorgunluğu gerekçesiyle belediye başkanlarını görevden alması ki anketlerde görevden alınmaların nedeni için % 70 oranında yolsuzluk çıkıyormuş. Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti de MHP’den epey oy devşirince Bahçeli ve Erdoğan (50+1) Oy Tutsaklığının baş aktörleri olmuşlar.

            Devlet Bahçeli Milli İttifak’a “Ay Yıldız” adını koymuş. TBMM’yi Ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Yıldız olarak nitelemiş Bahçeli…

            Bahçeli’ye soralım: Sn. Bahçeli meclis “Hilal” Erdoğan “Yıldız” ise siz neyin sembolüsünüz? Zahmet etmeyin biz yanıtlayalım; siz (50+1) Tutsaklığının sembolüsünüz! Fazlaca haksızlık ettim galiba! Üzülmeyin!.. AKP Genel Başkanı ve ayni zamanda Cumhurbaşkanı olan Sn. Erdoğan da aynı tutsaklığın sembolü!

            Aslında insanlık tarihi, olaylardan çok kişileri yazar. Çünkü gerçekleşen her olayın başkahramanı kişilerdir.

            Son sözü ABD’li düşünür, yazar Ralph Waldo Emerson’a söyletelim: “Bir tutsağın boynuna geçirdiğiniz zincirin öteki ucu, kendi boynunuza takılı verir.”

DİP NOT: “Osmanlı Tokadı” hamasetinin seçim sonuçlarını görmeye az kaldı, sabredelim..T.Ç.