havadurum

"8. Ulusal Çocuk Çalıştayı' Kepez'de

340

 Çocukluk Bizde Kalsın Derneği tarafından, ‘öğrencilerin aldıkları eğitimi pekiştirmek, katılımcılar arasında alanlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunmak, öğrencilerin mezun olduktan sonra mesleki kariyerlerinde başarılı olmalarını ve bu alanda karşılarına çıkacak sorunların çözümlerini sağlamaya yardımcı olmak’ amacı ile sürdürülen 8.Ulusal Çocukluk Bizde Kalsın Çalıştayı, Kepez Belediyesi katkıları ile gerçekleştirildi. 20-21 Mayıs tarihlerinde Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Çalıştay’a Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’da katıldı. 

ÇOMÜ öğretim görevlisi Sema Güzey Kandemir tarafından adı koyularak ve öncülüğünde Türkiye’de ilk kez 2010 yılında gerçekleştirilen Çalıştay’ın amaçları arasında; Öğrencilerin aldıkları eğitimi pekiştirmek, katılımcılar arasında alanlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunmak, öğrencilerin mezun olduktan sonra mesleki kariyerlerinde başarılı olmalarını ve bu alanda karşılarına çıkacak sorunların çözümlerini sağlamaya yardımcı olmak, çocuk eğitimi ile ilgili sorunların irdelenip çözüm yollarına ulaşma çabası ve bağlantılı disiplinlerle çalışma imkânlarının yaratılması ve çocuk eğitimi alanında dünyadaki olumlu örneklerin izlenip ülkemizdeki uygulamalarla karşılaştırma çalışmalarının yapılıp ülkemiz çocuklarının gelişimi ve eğitimi için yeni yöntemler araştırılması” olduğu belirtildi. 
İki gün süren Çalıştay’da öğrenciler tarafından farklı etkinlikler gerçekleştirilirken aynı zamanda, edebiyat, şiir, dans gösterileri ve söyleşiler yapıldı. Yapılan etkinlikte konuşan Başkan Mutan, Çalıştay’da emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Çalıştay, minik katılımcıların sertifikalarını alması ile son buldu.   
(Oya Koyuncu)
Paylaş