havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘ALO Sağlam İrade!..’

1612
Değerli okurlarım, ‘AK Koyun - KARA Koyun’ 32 gün sonra belli olacak! Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’IN “Sağlam İrade!” seçim afişleri her yerde… “Kefenimizle geldik, ölümüne seninleyiz!”-“Biatsa biat, itaatse itaat!” korosu % 38.8’in sandıkta eksilmemesi için her yolu mübah görüyor.
17 Aralık 2013 tarihinden bu yana daha iyi anlıyoruz ki, “ALO Fatih SARAÇ” gibi medya mensupları11 yıldır görevlerini bi-hakkın yapmışlar(!).. Ancak, 30 Mart sandığı yaklaştıkça“yetmez ama evet” çiler ile “Alo Fatih”lerin sayısının azaldığına da tanık oluyoruz. Demek ki “son kullanım tarihleri” geçmeye başlamış… Haklıdan yana değil de güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe döner, savrulur, sonunda da FIRILDAK olurlar.
***
           ‘ALO SAĞLAM İRADE’ye Kimi Soruları Yöneltelim:
            1 – “Ne istediyseler verdik!” deyip.. “Devlet içinde devlet olmuşlar.. Biz çok safmışız, aldatıldık..”demeniz tümüyle gerçeklere aykırı değil mi?
‘Paralel Devlet’ iddianız ve savunmanız artık deyim yerindeyse ‘kabak tadı’ verdi! Yoksa, farkında değil misiniz!?. Partinizden; “partide paralel paranoya almış başını gidiyor. Bu yapıda kalamayız” diyerek istifa eden edene…
            Kefene bürünmüş toplama kuru kalabalıklara gerçek dışı hitaplarınızla - Taksim’de‘Camide içki içtiler’… Kabataş’ta ‘çocuklu türbanlı bacım’ olayı ve henüz kanıtlanmış değil; Sivas’ta ‘ablaların bedduası’ olayı da diğerleri gibi gerçek değilse şaşırmayacağız! -  sorumluluktan kaçabileceğinizi nasıl düşünebilirsiniz!?.
Siz; “Fethullah’ın operasyonu sadece AKP’ye değil, 76 Milyona yapılmıştır” diyorsunuz.. Sayın Başbakan kusura bakmayın, vallahi ben üzerime hiç almıyorum beni karıştırmayın! Çünkü bizim gibilerde ONUR çok önemli haslettir…
            2 – CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’NUN Grup Toplantısında rüşvet ve yolsuzluklara ilişkin yaptığı açıklamaları birçok TV Kanalı canlı olarak verdi. Söz konusu açıklamaların haberleştirilmesinin neresi “soruşturmanın gizliliğini ihlal” anlamına gelmektedir? Grupta yapılan bu konuşmanın soruşturma konusu yapılmasını, HSYK, İnternet ve MİT yasaları gibi yasaları ‘sağlam irade’ olarak AB yetkililerine izah edebilir misiniz?  AB yetkilileri; “AKP Hükümeti bize HSYK yasasını ‘dondurma’ sözünü verdi ama yasa geçirildi.. Çok şaşırdık.. Hükümet bizi kandırdı!” diyorlar.
            Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla iktidarınız sarsılınca ‘akla zarar’ yasalar çıkarmaya yöneldiniz.. Bu bağlamda AB Yetkililerini ve Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlarını ikna edecek yanıtınız var mı?
            Son günlerde “ALO Fatih” hattıyla ulaşamadığınız gazetecilerin sayısı belli ki artmakta.. Onlar, basın ve ifade özgürlüğünün tam anlamıyla sağlandığı, halkın haber alma hakkının önündeki tüm engellerin kaldırıldığı – çağdaş demokratik ülkelerdeki gibi –bir toplum için mücadeleden vazgeçmeyecektir.
                                                                       ***
            ‘ALO SAĞLAM İRADE’yeNacizane Öneri:
            Biliyorsunuz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bugün Gazetesi Parlamento Muhabiri Ezelhan ÜSTÜNKAYAhakkında Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını haberleştirdi diye soruşturma açtı. Cumhuriyet Gazetesi hakkında da ayni gerekçelerle soruşturma açıldı.
            *Sayın Başbakan hemen her konuda irade beyanınız oluyor, bu konuda da şöyle sağlam bir irade beyanınız olsa iyi olmaz mı?
            - “Hukuk devletinde gazetecileri soruşturmalarla susturmanın peşinde koşulmaz.. Faşizmin hukukunu yaratmanın peşinde olamayız.. Öyle Padişah Abdülhamid türü baskı ve sansür uygulamanın alemi yok! Yargı sopası öyle olur olmaz sallanmaz.. Yargımız terazisini kalibre ederek konuyu öyle değerlendirmeli!...”
            Deseniz…. Nasıl olur?
            Merak etmeyin, Savcılar sizi; “Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüsten” hapis cezasıyla cezalandırmaya kalkmazlar!
            *Benim naçizane önerim bu.
                                                           ***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, siyaset bilimi bize paralel iktidarın daha uzun sürmeyeceğini söylüyor. Bu kavganın-maçın sonunda ya Başbakan ringden düşecek ya da Cemaat nakavt olacak!
GÜNÜN SÖZÜ:‘ALO SAĞLAM İRADE’ Her Gazeteci ‘ALO FATİH’ DEĞİLDİR…