havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘AR DAMARI..?’

1804
        Değerli okurlarım, HIIIIIIRSIIIIIZ VAAAAAAAR!!!başlıklı yazıma göstermiş olduğunuz olağanüstü ilgi için teşekkür ederim. Yazılarıma giderek artan ilginiz nedeniyle size karşı sorumluluğumun da bir kat daha arttığının bilincindeyim.Bu köşeden toplum bilinci yaratma adına toplumsal bir görev yaptığımı zannederek; yorum, görüş ve değerlendirmelerimi sizlerle paylaşıyorum. Bunu yaparken hiç kuşkusuz, her köşe yazarı gibi bana gelen ileti ve mesajlardan da yararlanıyorum.
Bu hafta, yazımın başlığını irdelemek ve bazı örneklemeler üzerine yorum ve değerlendirmelerimi paylaşmak arzusundayım.
***
            Bilindiği gibi özellikle, 17 Aralık’tan bu yana yolsuzluk ve rüşvet olayları ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.
            Nasıl oturmasın ki?.. Bakınız;
            Yıl 2008
            Savcı Zekeriya ÖZ: “Ergenekon davasını başlatıyoruz.”
            Başbakan R.Tayyip ERDOGAN: “Türkiye bir hukuk devletidir.”
            Yıl 2013
            Savcı Zekeriya ÖZ: “Yolsuzluk rüşvet davasını başlatıyoruz.”
            Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN: “Burası muz Cumhuriyeti değildir.”
            *Nasıl ama(!)..2008’de Türkiye bir hukuk devleti… 2013’te Yolsuzluk ve rüşvet davası  başlatılınca; Türkiye muz Cumhuriyeti değilmiş!..
            (İşin ucu size dokununca, Savcıları-Emniyetçileri hallaç pamuğu gibi oradan oraya atarak ‘muz Cumhuriyeti’ olmadığımızı kanıtladınız(!)..Ama biz Türkiye’nin Hukuk Düzeni Skalasında 97 ülke arasında 76’ncı, Ceza Adaletinde de 71’nci sırada olduğunu biliyoruz.)
            Yolsuzluk skandalı Cumhuriyeti’mizi hırpalarken, AKP Hükümeti etrafındakilere saldırmaktan geri durmuyor;
            Dış Güçler… Faiz Lobisi… Vaiz Lobisi ve Yahudi Lobisi vb. bir oldular benim hırsızıma, arsızıma, yüzsüzüme, yolsuzuma, fesatçıma, gaspçıma saldırdılar!
            DİYELİM Kİ HAKLISIN…!!!
            Peki hırsızlığı kim yaptı? SEN ONU SÖYLE…
            “Milyonları evde zor tutuyoruz” dediniz.. Biz de sana bilinçsizce oy verenlerden söz ediyorsun sandık, meğer biz ne kadarSAFMIŞIIIZ…!!!
***
            Savcı Muammer AKKAŞ’IN Belirledikleri:
            Zafer ÇAĞLAYAN (Ekonomi Eski Bakanı): 28 Defada toplam52 Milyon Dolar rüşvet almış. Çağlayan’a ayrıca700 Milyar liralık kol saati hediye edilmiş.Reza ZARRAP’IN uçağıyla‘Umre’ ziyareti de cabası!.. Allah kabul etmiştir herhalde!?.
            Muammer GÜLER (İçişleri Eski Bakanı):10 Defada toplam 10 Milyon Dolar rüşvet almış.(Oğlunun evindeki 6 kasayı ve para sayma makinasını TV’lerden izledik.)
            Egemen BAĞIŞ (AB’den Sorumlu Eski Bakan):3 Defada toplam 1.5 Milyon Dolar rüşvet almış. Hediye takım elbisenin cepleri Euro doluymuş.
            Erdoğan BAYRAKTAR (Çevre Eski Bakanı): Başbakandan aldığı emirle Müteahhit Ali AĞAOĞLU’NA 200 Milyon liralık ilave rant yaratmış. (40 metrelik emsali 70’e uzatmış)
            *(4 Bakan için Savcılıkça yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla hazırlanan fezlekeler bu satırların yazıldığı anda henüz TBMM’ne gönderilmemişti.)
            *17 Aralık operasyonunda; yolsuzluk yapan sadece 54 kişiden 17.5 Milyon Dolar çıkmış.. Eğer hukuk gerçekten işletilebilirse dış borçlarımızı böyle böyle ödeyebiliriz sanırım(!)
            Adamlar Müslüman.. Harama el sürmüyorlar, paraları makinayla sayıyorlar!!!
                                                           ***
            SevgiliÇanakkale OLAY okurları, Tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin, ar damarındaki çatlağı tedavi edemiyormuş! Ar Damarı Çatlamak Deyiminin Açılımı;“Utanç duyulacak şeyleri hiç sıkılmadan yapar olmak, utanmaz.”
            -AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: “Ona dokunmak ibadettir.”
            -AKP Düzce Milletvekili Fevai ARSLAN: “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var…”
(Fevai Bey’in Allah’ı R.Tayyip Erdoğan’mış(!) Tövbe Yarabbi ne günlere kaldık.. Yarabbi sen aklımıza mukayyet ol..! Adam açık seçik Tayyip için “ALLAH” diyor.)
            (Dikkat ettiniz mi?.. Bu iki sözde vekilin sözlerine Tayyip Bey’den bu güne kadar herhangi bir itiraz duydunuz mu? Belki de “normal” karşılamıştır!)
            *Evlatlarından bir tanesinin bile yolsuzluğa karışması halinde onu evlatlıktan reddedeceğini söyleyen Başbakan’a basit bir soru ile yazımı sonlandırıyorum;
-Sayın Başbakan, Bilal oğlunuzu niçin ifade vermeye göndermediniz???
SÖZÜN ÖZÜ: AR DAMARI, EDEP-AHLAK ALGISININ TİMSALİDİR. HER İNSANDA BULUNMAZ!