havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘Bağcı’ DÖVMEK!..

1867
Değerli okurlarım, “Sosyo-politik” öyle olaylar ya da tutum ve davranışlarla karşılaşırız ki, o benzetmeyi yaparız; “üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek niye!?”
Aşağıda okuyacaklarınız o benzetmeyi haklı çıkarıyor mu? Siz karar verin.. Görüş ve değerlendirmenize sunuyorum.
***
           CHP Kepez Belde Örgütünün Görevden Alınmasına Neden Olan Panel!
            Panelin Adı: “BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK”
            Yöneten: Ali SARIBAŞ – CHP Çanakkale Milletvekili
            Panelist: Tolga ÇANDAR – CHP Muğla Milletvekili
            Panelist: Prof. Dr. Kemal KOCABAŞ – Yeni Kuşak Köy Enst. Genel Başkanı
            Panelist: Hidayet KARAKUŞ – Şair, Yazar
            Tarih: 22 Kasım 2013 Yer: Kepez Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Salonu
            *Panel tarihinden beş gün önce Ankara’ya dönmem gerekti, panele ve akşam etkinliğine bu yüzden katılamamıştım. Ancak, panel ve CHP Kepez Örgütünün görevden alınmasıyla sonuçlanan gelişme ve haberleri yerel basından izledim. İletişim kurabildiğim muhataplardan edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
            Panelde Tolga ÇANDAR Başbakan R. Tayyip Erdoğan için beddua etmiş–ilenmiş! “Türk Ceza Kanununda (TCK) ilenmenin cezası yoktur” demiş. Gerçekten de yok.. Bir Panelist milletvekilinin sözleri kuşkusuz onu bağlar, nitekim milletvekilininTBMM kürsüsü dışındaki sözleri nedeniyle dokunulmazlığı yoktur. Eğer Başbakana bir ilenmede bulunmuşsa, bunun TCK’da yerinin olmadığını, ancak bundan dolayı isterse Başbakanın dava açabileceğini belirtmiş.
                                                           ***
            Milletvekili T. ÇANDAR’IN sözleri hoş karşılanmayabilir. Nitekim toplantıda bulunmayan Merkez İlçe Başkanı Nejat ÖNDER’DE ‘hoş karşılamamış!’
            Panele katılım yoğun olmuş. Katılımcılar arasında CHP İl Başkanı Hamza KARAGÖZ, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin KOÇ ve 5 yönetici, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN, Kumkale Belediye Başkanı Süleyman ERTE varmış…
            Panele Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar SOYDAN ve o gün Çanakkale dışında olan Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN başarı telgrafı çekmişler.
            *Panel ve gece etkinliğinden sonra Kepez Belde Örgütü Merkez İlçe tarafından görevden alınıyor…
            Gerekçe? -  “Bu etkinliklerden bizim haberimiz yok, bizden izin almadınız!..”
            Pekiyi gerçek ne?
            İşte gerçek: Kepez Belde Başkanı Birol ARSLAN Merkez İlçe Başkanı Nejat ÖNDER’İ partide ziyaret ediyor. İlçe sekreteri ve iki yöneticinin yanında; “PANEL” yapmak istiyoruz, biz 22 Kasımı düşünüyoruz, sizce ne zaman yapmamız uygun olur?  
Nejat ÖNDER “Ne zaman yaparsanız yapın…” yanıtını veriyor.
*Ziyaretten sonra Belde Başkanı Birol ARSLAN “BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK” konulu panelin afişlerini bastırıyor, merkez ilçe sekreterine veriyor ve ilçenin ilan tablosuna asılmasını rica ediyor. Böylece merkez ilçenin Kepez belde örgütünün düzenleyeceği panelden haberi oluyor. Buna rağmen merkez ilçe “bizden izin alınmadı” gerekçesinin arkasına sığınarak görevden alma eylemini gerçekleştiriyor.
*Kepez, geçtiğimiz Cuma günü görevden almaya itiraz etmiş, ama reddedilmiş…
Sevgili okurlarım, biliyorsunuz 40 yıldır siyasetle de ilgilenen bir hemşerinizim, ayni zamanda da Kepezliyim.. Ancak yukarıdaki gerekçeyle görevden alma eylemine bu güne değin hiç rastlamadığımı belirtmek isterim.   
Panel yöneticisi CHP Çanakkale Milletvekili Ali SARIBAŞ panelle ilgili bilgilendirmeyi Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU’NA yapmış. Ayrıca Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN ve CHP Kepez Belde Başkanı Birol ARSLAN da Genel Başkanı Balıkesir ziyareti sırasında bilgilendirmişler. Ayrıca, Çanakkale’den sorumlu (Müşahit) Tekirdağ Milletvekili Emre KÖPRÜLÜ de bilgilendirilmiş.
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, CHP Kepez Belde Örgütünün önceki yönetimlerden daha iyi çalıştığının tanığıyım. Göreve gelir gelmez aktif bir biçimde partiyi büyütmek adına sosyal aktiviteleri de yerinde ve zamanında yapmaya özen gösteren; kadın, gençlik kollarını, danışma-onur kurullarını oluşturarak 4 ay sonra yapılacak yerel seçimlere yeni taşındığı belde binasında heyecan, şevk ve özveriyle çabalayan, üye sayısını 400’e çıkaran Kepez örgütüne reva görüleni anlamlandırmak zor…
Partinin kuruluşunun 90.Yıl Dönümü (9 Eylül), 29 Ekim ve 10 Kasım’ın Kepezde ki etkinlikleri adeta görmezden gelinerek; “…. Partinin siyasal ilkeleriyle, doğrultusuyla, yaşam anlayışı ile ve çalışma koşullarıyla bağdaşmaz tutum ve davranış içine giren;…” de denilerek mi? Kepez örgütü görevden alındı diye sormak istiyorum.
Oysa örgüt izlediğim ve gözlemlediğim kadarıyla Kepez’de partili-partisiz herkesin takdirini kazandığı; planlama, program ve projeli çalışmalarında ‘ortak dil, ortak düşünce ve parti disiplini’ çerçevesinde 30 Mart 2014’e odaklanmış var gücüyle hazırlanmaktaydı…
Kepez Örgütü önceki yönetimlere göre daha üretken-canlı hale gelmişken, organizasyon ve mücadele yeteneği yükselmişken merkez ilçenin görevi adeta; “gözünün üstünde kaşın var...(!) gerekçeleriyle KEPEZ’i görevden almak mı olmalıydı?!.
*Öyle sanıyorum ki, Birol ARSLAN yönetimine karşı yapılan ‘yanlış hesap’ Bağdat’tan değil, Ankara’dan dönecek…
YAZARIN SON SORUSU: Kişisel, köksüz ayrılıkları bir kenara bırakmanın zamanı hala gelmedi mi???