havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘Biz Yaptık’ ALDATMACALARI!

1691
Değerli okurlarım, bu haftaki “Ankara Mektubu”logolu köşe yazımı Kepez’deki yazlığımda yazdım. Hafta sonunda Ankara’ya döneceğim. Geçtiğimiz hafta Ankara’nın kuru soğuğunu bırakıp 10 günlüğüne eşimle birlikte Kepez’e geldik. Meteoroloji raporlarında Çanakkale’de hava sıcaklığının 17-20 dereceye kadar yükseleceği duyurulunca soluğu Kepez’de aldık. Yazlıktaki erik ağaçlarını görünce şaşırdık, çiçek açmamış tek dal kalmamıştı!..“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” soğukları olursa bu yaz bahçemizin eriğini yiyemeyeceğiz endişesine kapıldık! Oysa ‘kış kışlığını, yaz yazlığını’ yapmalıydı.. Bekleyip görelim, belki de boş yere kaygılanıyoruz!.. Ne diyelim? İnsanlar gibi mevsimlerde değişiyor diye teselli arayalım!
***
           30 Mart Sandığına 39 gün kaldı. Partiler propaganda çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Görünen o ki en sıkıntılı parti Ayakkabı Kutusu Partisi (AKP)!..17 Aralık 2013 tarihi onlar için sonun başlangıcı gibi! Ülke genelinde AKP’nin Belediye Başkan Adayları ne tür propaganda teknikleri ve seçim pratiklerini uygulayacaklarının şaşkınlığı içinde!..  Yolsuzluk ve rüşvet olayları onların kimyasını oldukça bozmuş…
            Kepez’e geldiğimin ikinci günü CHP’nin Seçim Bürosunun açılışını izleme olanağını buldum. Ancak, Kepez’deki izlenimlerimden önce Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP Adayı ÜlgürGÖKHAN’ın Esenler Mahallesindeki Seçim Bürosu açılışında AKP Adayı Milletvekili Mehmet DANİŞ’e sorduğu bazı soruları sizlerle paylaşmak istiyorum, bende yerel basından okudum.
“Biz sahtekar değil, halktan yanayız.” -“Herkese eşit davrandık” diyen Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN,AKP Belediye Başkan Adayı Milletvekili Av. Mehmet DANİŞ’e yaptıkları yatırımların AKP tarafından sahiplenmesini eleştirerek; “- Çanakkaleliler, sizlerin parasıyla bu kentin yüzde 90 altyapısını bitirdim, üst yapısını tamamladım, bitmesine az kaldı. 6 Ay sonra tamamı bitecek.. Şu bizim Çanakkale-Ankara,İstanbul, Bursa yolları ne zaman bitecek? Sen benim yatırımlarıma laf ediyorsun.. İnsanlar Allah’a şükür bizim yollarda gelip gidiyor.. Çöp Deponi Alanı yapıyorum ‘biz yaptık’ diyorsun. Kardeşim, ben şunu merak ediyorum, acaba AKP’nin Sayın Adayı Daniş şu Arıtma Tesisinin yolunu biliyor mu? Gidip görmüş mü? Ne vaziyette biliyor mu?..”
*Şimdi bu sorulara Sayın DANİŞ’in yanıtlarını merak etmez misiniz?
            Ülgür Gökhan’ın daha başka soruları da var… Ama ‘Biz Yaptık’ aldatmacalarına karşı Daniş’in yukarıdaki sorulara verilecek yanıtlarını kamuoyu merakla bekliyor!..
***
            Kepez’deki izlenimlerim
            Atatürk Caddesindeki CHP’nin Seçim Bürosu açılışı görkemliydi. Açılışta Kepez Belediye Başkanı ve CHP Adayı Dr. Ömer Faruk MUTAN’ı Kepez Halkı ve Çanakkale Örgütünün tam kadro desteklediğini gözlemledim.
Açılışa; Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza KARAGÖZ, Merkez İlçe Başkanı Nejat ÖNDER, Bayramiç Belediye Başkanı ve CHP Adayı İsmailSakin TUNÇER, Parti Yöneticileri, Belediye Meclisi Adayları da katılmışlardı.
**Kadınların ve gençlerin ilgisi dikkat çekiciydi….
MUTAN konuşmasına; “Kendimiz için değil, beldemiz için çalıştık, çalışacağız…”diyerek başladı. Mutan özetle; “Kepez altyapısıyla, sosyal ve kültürel birikimiyle, gelişimiyle kentleşmesini tamamlayarak Avrupa Birliği(AB) Standartlarında Çanakkale’mizin örnek bir beldesi olacaktır….”Dedi.
Mutan da Ülgür Gökhan gibi dertliydi… “Vali Abdülkadir ATALIK zamanında Çamlığın altında ‘Huzurevi’ için yer açtık. Ancak, burasının AKP’li Milletvekillerince 3.5 yıldır engellendiğini, ama Huzurevini mutlaka gerçekleştireceğini haykırdı..”
*Sanırım bu konuda da Sayın Daniş’in haklı-geçerli bir açıklaması vardır!?.
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Klasik Belediyecilik anlayışını değil, “Çağdaş Belediyecilik ve Şehircilik Normlarını” vazgeçilmez hedef olarak kabul eden parti ve adayları desteklemek gerekiyor. Nitekim ne Ülgür Gökhan’ın ne de Dr. Ömer Faruk MUTAN’ın anlayışı Klasik Belediyecilik olmadı… Onlar şimdiye dek ‘Biz Yaptık’ aldatmacalarına sarılmadılar.
***Onlara ve diğer CHP’li adaylara BAŞARI DİLEKLERİMİ İLETİYORUM.