havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘ÇARE’ SİZSİNİZ…

1425
          Değerli okurlar, 10 Gün sonra Milletvekili seçimleri için sandık başına gideceğiz. Ancak, bu seçim şimdiye dek yapılanların hiçbirine benzemiyor. Birilerinin dayatmasıyla hem parlamento hem de başkanlık sistemine geçelim mi seçimi!!!
Peki, ülkemiz için çok kritik olan bu seçimi ucubelikten kurtarmak mümkün mü? Mümkün… Seçmenin ‘sağlıklı duyusu’ durumdan vazife çıkarırsa mümkün!
Son tahlilde seçmen, 7 Haziran günü ‘çare biziz’ tavrını sergileyerek seçim hilelerine karşı uyanık olursa pozitif sonuç alacaktır.
***
            Seçim Hilelerideyince CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU tarafından Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’na sorulan ama şimdiye dek yanıt verilmeyen 3 soruyu dikkatinize sunuyorum.
            (Fazladan basılan oy pusulalarının mühürlenip seçmenlere verileceği ve boş pusulayı getirene 200 TL verileceği iddiası üzerine Tanrıkulu aşağıdaki soru önergesini verdi.)
            1 – Seçim hilelerinin bilgisayarlar ve seçim sisteminin yer aldığı ağ sistemleri üzerinde müdahale şeklinde olacağı ve asıl hilelerin İl ve İlçe Seçim Kurullarında sandıklardan gelecek sayım sonuçlarının YSK Sistemine kaydı sırasında olacağı, hata süsü verilerek diğer partilerin aldığı oyların sayısal değerlerinin düşürülerek AKP’ye yazılacağı doğru mu?
2 – Fazladan basılan oy pusulalarının güvenliği nasıl sağlanacak?
3 – İl ve İlçe Seçim Kurullarında siyasi parti temsilcilerine kullanılan ve kullanılmayan oy pusulalarını denetleme imkanı verilecek mi?
*Evet… Tanrıkulu’nun soruları bunlar.. Dürüst yöneticiler bu sorulara dürüstçe yanıt verirler değil mi?.. Sizce verirler mi?!.
 
*CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal AKSÜNGER’in koordine ettiği CHP Bilgi Teknolojileri Merkezi’nin 2007-2015 Türkiye nüfus ve seçmen sayılarının analizi raporuna göre;
            - 2007’den itibaren seçimler, adil ve güven içinde yapılmıyor.
            - 2007-2015 arası sandık seçmen listelerine olması gerekenin çok üzerinde seçmen eklendi veya düşürüldü.
            - 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle seçmenlerin yaklaşık yüzde 5’i listelerden düşürüldü.
            Analizde çıkan tabloya göre; 2011 seçimlerinde yasanın öngördüğünden 19 milyon fazla oy pusulası basılmış.
            (7 Haziran seçimleri için fazla basılan oy pusulalarını varın siz tahmin edin!..)
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, AKP’nin Çanakkale’de 32 Milletvekili Aday Adayı vardı. Paraşütle İstanbul’dan ithal aday liste başına getirildi. AKP’de parti içi demokrasinin zerresi olmadığından diğer aday adayları - aday olan İl Başkanı da dahil – ‘tuzluk’ olmayı içlerine sindirmiş görünüyorlar!
*Paraşüt Aday Bülent TURAN’ın bir yakıştırmasına doğrusu çok takıldım!
Bakınız ne buyurmuş Sn. Turan;
“AK Parti ruhu en çok Çanakkale’ye yakışır. Çanakkale ruhu da en çok AK Partiye yakışır….”
Bülent Bey’e önce ünlü İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu William Shakespeare’in özlü sözleriyle karşılık verelim;
“Konuşmadan önce düşün ki,
Konuştuktan sonra düşünmeyesin!”
Sonra da, Çanakkale Geçilmezi ve Çanakkale ruhunu yaratan başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kahraman askerlerimizin yemek listesinden söz edelim;
Şekersiz üzüm hoşafı – Kırık buğday çorbası – Yarım ekmek
*(Bazı öğünlerde ekmek yok. Yemekler 3 öğün değil, sadece 1 öğün…)
 
Sayın Paraşüt Aday, gökten inen ak sakallı masallarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü görmezden gelebilir misiniz?.. Çanakkale Geçilmeze hurafe elbisesi giydirebilir misiniz? GİYDİREMEZSİNİZ!
Çanakkale ruhu ile kazanılan zafer laik Türkiye Cumhuriyetinin önsözüdür. Bu böyle biline…
*ÇANAKKALE RUHUNDA; hırsızlık.. Kur’-an la dalga geçme.. Türbe bombalayıp savaş çıkarma planları.. Özelleştirme ihaneti ile devlet malını haraç-mezat satma ve savurganlık YOKTUR..
Bülent Bey, 3(Y)’yi ortadan kaldıracağız diyerek iktidara geldiniz.. Elinizi vicdanınıza koyarak yanıtlar mısınız?
Sorum şu; Yoksulluk-yolsuzluk ve yasakları kaldırdınız mı yoksa arttırdınız mı?
Yanıtınızı düşünerek vermenizi rica edebilir miyim!?. Az daha unutuyordum, son sorum da şöyle; hangi nedenle Çanakkale ruhu en çok AK Partinin ruhuna yakışıyor??? Bağışlayın, bir illiyet bağı kuramadım da!
SEÇMENE ÇAĞRI: 7 Haziran senin son şansın olabilir. Bir daha sandık göremeyebilirsin! Tarihimizden ders alarak oyunu kullan…