havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘Emanetten’ KURTULMAK!..

1536
Değerli okurlarım, bir önceki yazımın başlığı ‘Unutulan’ BİSİKLET!.. idi. 24 Ağustos’ta tanık olduğum bir ‘unutkanlık’ öyküsünü sizlere aktarmıştım. Bazı okurlar ‘nasıl olur’? Böylede unutkanlık olur mu? Tanık olduğunuz o garip unutkanlık gerçek mi? Gibi sorular yönelttiler bana.. Gerçek olduğu yanıtını verince bu kez onlar şaşkınlık içinde kaldılar!
Yukarıdaki başlıktan da anlaşılacağı gibi ‘bisikletten’ nihayet 70 gün sonra kurtuldum!
Bu olay ayni zamanda kamuoyu ve iletişim teknolojisinin ne denli güçlü ve de yararlı olduğunun da bir kanıtı…
***
            Nasıl mı?
            Bilindiği gibi Çanakkale Merkezinde yaklaşık 15 Yerel Gazete var. Bizim gazete de dahil hemen hepsini internetten de okumak olanaklı. Nitekim, 2 gün önce ‘bisikletini unutan sarışın kadının’ bir arkadaşı ‘Unutulan’ BİSİKLET!.. başlıklı yazımı internetten okuyarak kendisini uyarmış…
            *Bisikletini unutan kadın, Pazartesi günü saat 17:30’da oğlu ile birlikte Kepez’de ki yazlığıma geldi.
            - “Size 24 Ağustos’ta bisikletimi bırakmıştım. Eşinizle birlikte size çok teşekkür ederim. Bir arkadaşım uyardı Çanakkale OLAY Gazetesindeki yazınızı okudum ve buradayım.. Sizler gibi iyi insanlarla karşılaşmak benim için büyük bir şans, sizler ilgilenmeseydiniz belki de ölebilirdim… Size karşı mahcubum.. Sizi merakta bıraktığım için. Olaydan bir hafta on gün sonra gelecektim olmadı.. Ancak benim de kendime göre gerekçelerim vardı.” Deyince
            Bu kez ben;
            -“Gerçekten o haklı gerekçeleriniz neydi? Hemen anlatında meraktan kurtarın bizi.. Biraz da kendinizden söz eder misiniz?” dedim.
            -“43 yaşımdayım adım Filiz.. Amerika’da da yaşadım. Hastaneden çıktıktan sonra Kepez Belediye Başkanı Ömer Bey’in makamına giderek; hayvan haklarından söz ettim. Köpeklere sahip çıkılmalı, barınak yapılmalı, sokağa sahibi olmadan bırakılmamalı, evinizin olduğu sokakta köpekler paniklememe ve bisikletten düşerek yaralanmama neden oldular, niçin başıboş köpeklere sahip çıkmıyorsunuz?..” demiştim.   
         “Gerekçelerime gelince; başımı şiddetli biçimde kaldırıma çarpmıştım, travma, baş dönmesi.. Hastaneden taburcu olduktan sonra da ve hatta bu gün bile zaman zaman baş dönmesi sürüyor.”
            “Olay olduğunda oğlum Mehmet askerdeydi, teskere almasına 1.5 ay kalmıştı, onun gelmesini bekledim. İşte bu gerekçe ve nedenlerden dolayı geciktim, özür dilerim..”dedi.
                                                           ***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Filiz Hanım’a eşim de ben de zaman yitirmeden baş dönmesi sorununu ciddiye almasını, ileri tetkikler yaptırmasını salık verdik. Onun anlatımından da karşılaştığımız tablonun unutkanlık olmadığını anlamış olduk.
*Bisikletin dışında Filiz Hanıma ait olduğunu tahmin ettiğimiz bir taşlı metal saç tokası vardı. Eşim kendisine onu vermek istedi. Ancak Filiz Hanım; “benden size bu ilginç olayın ve günün bir anısı olsun, lütfen kabul edin..” deyince eşim kırmadı ve o tokayı kabul etti.
            *Sonuç olarak; biz bir aile dostu kazanırken, hak etmediğim bisiklet de sahibiyle yeniden buluştu ve ben EMANETÇİLİKTEN KURTULDUM!
ŞAŞKINLIĞIM SONA ERDİ…