havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘İSRAFA’ Üzülene Bak!

1395
      Değerli okurlarım, çok duygusal bir Hükümet sözcüsü Başbakan Yardımcımız var biliyorsunuz..Bülent ARINÇ Bey den söz ediyorum. Ağlamak, gözyaşı dökmek insanoğlunun fıtratında var!..Ama; yönetim kademesinde bulunanların olur olmaz ortamlarda böyle görüntü vermeleri uygun bir rol model oluşturmuyor değil mi?
                                                           ***
Sayın Bülent ARINÇ, Bursa’da MUSİAD toplantısında bakınız neler neler söylemiş: Önce “AK Saray” la ilgili, sonra da “TBMM Başkanlığı” döneminden örnekler vermiş;
            -“Burada 1 Katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Rakam yüksek, bu yükseklik neden kaynaklanıyor, tartışılabilir. İsrafa karşıyım. Devletin içindeki israf yüreğimi sızlatıyor. Bazı kamu kurumları için ödenen kiraları duydukça utanıyor ve üzülüyorum. 5000 kişinin bulunduğu Meclis yerleşkesi içinde, 300 Trilyonluk bütçemiz vardı. İsrafı önleme konusunda deli oldum, hasta oldum. Benimle alay ediyorlardı. ‘Tutumlu Başkan’ diyorlardı.
Boş yere akan sudan bile biz sorumluyuz. Kocaman ruloları çöp sepetine atan bürokraside valla kağıt para bassanız yetişemezsiniz. Bazı kamu kurumları için ödenen kiraları duydukça utanıyorve üzülüyorum. İsraf olmamalı. Allah israf edenleri sevmez. Allah bize imkan verdi diye israf etme hakkımız yok. Lüks hayat özlemimizi bu ülkenin çocuklarına yerleştirmeye çalışanlar var…” diye konuşmuş.
            *Sevgili okurlar, bu kadar dürüst ve açık sözlere imzanızı atarsınız değil mi? Ben de atarım…
Ancaaak, 12 yıldır hem o yollardaberaber yürüyeceksiniz!.. Ayni yağmurlarda ıslanacaksınız!..‘boş yere akan sudan bile biz sorumluyuz’ diyeceksiniz.. Ülkenin en üst kademelerinde bulunacak ve bunca yıldan sonra da ‘şikayet makamı’ haline dönüşeceksiniz!  Bence bu haliniz‘yeni Türkiye’nizde ahlaki değerlerin nasıl bozulduğunu göstermektedir. Sn. Arınç siz hukukçusunuz, ayni anda hem haklı hem de haksız nasıl olunuyor?..Bir zahmet halkımızın anlayabileceği tarzda açıklasanız da aydınlansak!!!
            Demem o ki; bir kez olsun R. Tayyip Erdoğan’ın yüzüne sözünü ettiğiniz savurganlıkları haykırdınız mı? Eğer ona çıkıştıysanız yurttaş olarak bizim haberimiz yok! 3’ncü dönem barajında olduğunuza göre artık;“kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla!” türündeki vaazları bırakıp! Kamuoyu önünde o savurganın ismini söyleseniz; belki de üzülmekten, utançtan ve yüreğinizin sızıntısından kurtulabileceksiniz?!.
*Benim naçizane önerim budur…
                                                                       ***
            Sayın ARINÇ, 1000 Odalı Saraya harcanan (şimdilik) 1milyar 370 milyon liraya neler yapılabileceği günlerdir medyada yer alıyor. Onlardan söz ederek sizi daha fazla üzmek istemiyorum! Ama şu soruyu size yöneltmeden de edemiyorum;
“Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk Çankaya Köşk’üne sığabildi, İnönü sığabildi, sonra ki Cumhurbaşkanları da sığabildi de… Sizin son Cumhurbaşkanınız niye sığamadı?!.”
-Ülkenin itibarı!.. Prestiji!..gibi kelimeleri kullanmadan bir yanıtınız varsa alalım!
                                                           ***
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, izninizleSn. Arınç’ı bir başka duruma üzülmeye davet!’ ederek yazımı sonlandırmak istiyorum.
*Sn. Arınç bakınız sizleri seçenlerin çoğu - üzülerek ifade ediyorum - aşağıda yazacağım donanımda(!) değiller mi?..Evet öyle diyorsanız; onları daha çok uyutabilir ve kandırabilirsiniz!.. Ama; bizim gibileri ASLA!..
            - Yumurta haşlıyordum çok kaynadı. Yumurta çok katı olursa içine cin girermiş. Cin çıksın diye hangi duayı okuyayım.
- Gelinim doğum yaptı. Yanına anahtar gibi bir şey asacak mıyım? Asmazsam şeytanlar gelip torunumu alıp götürür mü?
- Kocam beni aldatıyor. Dua okuyup pantolonunun paçalarını bağlarsam aldatmazmış. O dua hangisiydi?
- Baykuş öttü, duydum. Hangi duayı okursam rüyama girmez?
* Daha ne garip aklın almayacağı sorular var.. İşte seçmeninizin profili!.. Çoğu böyle değil mi? Biraz da bu duruma ÜZÜLSENİZ NASIL OLUR?!.
NOT: Bu akşam (26 Kasım) saat 19:00’ da Boğaz TV ekranında “Güler’in Konukları” programının ilk konuğuyum. Buluşmak dileğiyle…T.Ç