havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘KİRACILAR’..!!!

1279
Değerli okurlarım, önceki yazımın başlığı “BİR İmparatoru’ YENEN RÜZGAR!!!” idi. Bir çok okur, “sizi kutlarız”…” Sözde İmparator hakkında yazdıklarınız az bile” diyerek tepkilerini ilettiler.
* Bakınız, Galatasaray’da oynamış Milan BAROŞ, eski hocası Fatih TERİM hakkında neler söylemiş: “Terim’e efsane gözüyle bakılır. Ancak ben onunla ilgili iyi şeyler hatırlamıyorum. Muhteşem bir hoca olduğunu söylerlerdi ama Terim’le çalıştıktan sonra ondan çok daha iyi bir sürü teknik adam olduğunu gördüm.”
* Eski Beşiktaşlı ve Milli Takıma alınmayan deneyimli savunma oyuncusu İbrahim TORAMAN, Terim hakkında Twitter hesabından nasıl yorum yapmış: “Her Milli maçtan sonra kaybedince suçlu birileri.. Ama kazanınca kahraman tek kişi!!!”
(İki ünlü futbolcunun hocaları hakkında kullandıkları ilginç ifade ve çarpıcı yorumları böyle.. Diğer futbolcuların hocaları Terim hakkındaki görüş ve yorumlarını gelin de merak etmeyin!)
Neyse, ne derler “çıkmayan candan umut kesilmez”..“Umut fakirin ekmeği!” Çok şükür Letonya’dan 1 Puan alabildik (!).. Euro 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda bana göre mevcut hoca ile pek umudumuz kalmadı gibi.. Ancak, yanılmak istiyorum.
***
           Aslında ben bu hafta taze Başbakan Sn. Ahmet DAVUTOĞLU’nun 20 gün önce Maliye Bakanlığından aldığı brifing sonrası yaptığı konuşmayı ele alarak ‘daha önceleri neredeydiniz!’ ya da “günaydııın!’ diyerek eleştiri okları atmak istiyorum.
            Ne demiş taze Başbakan:“Devletin taşıt ve bina kiralamasında israf var.. Alın teri ile gelen vergi gelirlerinin verimli kullanımı için bu israflar aşağı çekilecek.. Bu nedenle ‘Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Stratejisi’ açıklanacak.”
            Oysa, Maliye Bakanlığının sitesinde kayıt dışı ekonomiyle nasıl mücadele edileceğini anlatan-açıklayan 2 adet kapsamlı Strateji Belgesi var. Ancak, Sn. Davutoğlu’nun haberi yok!..
            *Sizler ki bu ülkeyi 12 yıldır yönetiyorsunuz ve “taşıt ve bina kiralamasında” israfın yeni mi farkına varıyorsunuz? Hele hele siz nasıl farkına varamazsınız???Sizin Dışişleri Bakanlığı yaptığınız dönemde deDışişleri Konutu Abdullah GÜL tarafından işgal altındaydı; bu nedenle sizin için bu devlet ayda yaklaşık 55 Bin TL konut kirası ödüyordu.
Soralım:Sizin için devletin kasasından çıkan para israf değil miydi? Teşekkür ederiz, bu itirafınız için hakkınızı teslim etmemiz gerekiyor. Sizden ricamız; 3 maymunu oynamayı tez zamanda bırakın ve halkı ‘balık hafızalı’ saymayın!
            *Biliyorsunuz, AKP’nin 2. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül idi. Dışişleri Konutuna bir yerleşti ki çıkarana aşk olsun!.. Sonra Gül Başbakan oldu konutu boşaltmadı.. Cumhurbaşkanı oldu yine Dışişleri Konutunu boşaltmamıştı. AKP’nin tüm Dışişleri Bakanları için bu devlet konut kiraladı.Ahmet Davutoğlu dahil diğer Dışişleri Bakanları da Dışişleri konutunda oturamadılar.
            * Yine biliyorsunuz ama ben yine de haber vereyim! Şimdi de Dışişleri konutunda Cumhurbaşkanı R. Tayyip ERDOĞAN oturuyor. (1000 odalı AK Saray bitince Sn. Cumhurbaşkanı herhalde oraya taşınır!)
            * Peki taze Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu nerede oturuyor?..
Ben bilmiyorum.. Siz tahmin edin!
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, bu haftaki yazımı bir soru ve dilekle sonlandıralım: Bu ülkede israftan-savurganlıktanşikayetçi olacak olan en son kişiler 12 yıldır bu ülkeyi gönüllerince yönetenler değil midir? Onların da kira kontratı süresi 8 ay sonra(15 Haziran) doluyor!
            *BU ÜLKENİN YENİ İKTİDAR SAHİPLERİNE İHTİYACI VAR…