havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘REJİM’ OYLANDI!

1392
      Değerli okurlarım, 10 Ağustosta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre R. Tayyip ERDOĞAN % 51.7 oy alarak Cumhurbaşkanı seçildi. Ortak Aday Prof. Dr. Ekmeleddin İHSANOĞLU % 38.5, Selahattin DEMİRTAŞ %9.8 oy aldılar. 30 Mart Yerel seçimlerinde oy kullanma oranı % 89.3iken 10 Ağustos’ta oy kullanma oranı % 72.2 oldu. Kullanılan oyların 718 bini geçersiz sayıldı. 13.2 milyon kişi sandığa gitmedi.
***
            Geçerli oyların % 51.7’sini alan Erdoğan kıl payı seçilmiş oldu. Bu kıl payını sağlayanların tatilciler-boykotçular ve bazı MHP’liler olduğunu söylersek sanırım haksızlık yapmış olmayız. (Özellikle Yalova-Yozgat-Erzurum gibi bazı illerde MHP oylarını detaylı incelersek…)
Kuşkusuz bu sonucu; Siyaset Bilimcileri, Sosyal Bilimciler, Anketçiler vs. neden-sonuç ilişkisini bilimsel temellere dayandırarak daha tutarlı açıklamaları ile seçmen davranışının gizemini çözebilirler. Ancak, ben bir konuda son bir kez uyarıda bulunmak istiyorum.Okurlarım anımsayacaklardır;25 Ağustos 2010’da Sabıkalı Yazılım (Bilgisayar Programı)!..ve 13 Nisan 2011’de kaleme aldığım “YGS’deki Şifre Skandalı! Ve Sun Microsystems!” başlıklı yazılarımda Türkiye’de 2002 seçimlerinden bu yana kullanılan sistemin güvensizliği ve dışarıdan kolayca müdahale-yönlendirme ve manipülasyonlara açık olduğunu ısrarla belirtmiştim. Benzer uyarıyı merkez medya da bazı yazarlar da yapmıştı.
            *Sandık sonuçlarınınbilgisayara geçirilmesi sırasında “sabote” edildiği ve manipülasyonlara açık olduğu bilindiği halde hala bu sabıkalı-şaibeli sistemin tercih edilmesi anlaşılır gibi değil!.. Eğer erkene alınmazsa 10 ay sonra (Haziran 2015) yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde ayni hüsranla karşılaşmak şaşırtıcı olmayacaktır.
- Bildiğiniz gibi; 2002’den bu yana yapılan tüm seçim ve referandum sonuçları 1.5-2 saatlik zaman diliminde “ışık hızıyla” açıklandı(!!!) Oysa;“elektronik oylama” yapılan ülkelerde bile sonuçlar bu kadar hızlı ilan edilemiyor. Bilmem dikkatinizi çekti mi? ‘FOYA’ iyice ortaya çıkmasın diye Cumhurbaşkanı seçim sonucu “ışık hızıyla değil”, alıştıra alıştıra zamana yayarak verildi!
“Şaibenin-Hilenin”, “Oy Hırsızlığının” her seçim döneminde tartışma konusu olması adeta ülkemiz için doğal karşılanır oldu. Tertemiz seçim yapmak çok mu zor???
Muhalefet partileri her seçimde bu hileli sistemin-deyim yerindeyse- kazığını yiyor, ama AB ülkelerindeki partiler gibi niçin tepki koymuyorlar ve bu sistemin terk edilmesini sağlayamıyorlar? Bu vurdumduymazlığı anlamak mümkün değil… Bu ‘adamsendeciliği’ bir Kızılderili Atasözünü bir kez daha anımsatarak son uyarımızı yapalım:
“Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan, yanlışı yapan kadar suçludur.
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, farkında mısınız ‘rejim’ oylandı! Parlamenter sistemin ruhuna FATİHA okunacak!.. Bu öngörümde çok yanılmak isterim.
Kampanyasında; tarafsız olmayacağını, oturmayacağını, terleyen Cumhurbaşkanı olacağını, adeta Cumhurbaşkanlığı yetkileri ile Başbakanlık yetkilerini kendisinde toplayacağını haykıran Erdoğan Başbakanken herkesin başbakanı olabildi mi? OLAMADI. Şimdi Cumhurbaşkanı oldu.. Umalım ki 5 yıllığına herkesin Cumhurbaşkanı olabilsin!..
            Olabilir mi?..Olabilir şöyle;
            1 - Yaptıkları yapacaklarının teminatı olmazsa!
            2 – Gerçekten “sorumlu bir tarafsızlıkla” görevini yaparsa!
            3 – “Milletin Adamı” yerine “TÜRK MİLLETİNİN ADAMI” temasını benimserse!
*GERÇEK DEMOKRASİ VE TEMİZ SİYASET ÖZLEMİYLE ESEN KALINIZ…