havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘SAPIK İNCELİKLER’..!!!

1726
        Değerli okurlarım, Batman’da “her eve bir alim” sloganıyla kızlara verilen Arapça eğitimin sonunda yapılan diploma töreninde; kızlara yalnızca gözleri açık kalacak şekilde kara çarşaf giydirilmesi, başlarına da beyaz tülbent takılmış fotoğraflarını gazetelerde görünce aşağıdaki bildiriyi paylaşmak elzem oldu!..
***
            Şam İslam Devleti (Kaide) yayınladığı son bildiri ile kendi yasaklarını açıkladı. El-Nusra ve diğer terörist grupların yasakları da bundan farklı değil.
1-Kadınlar, yanlarında yakın akrabaları olmadan tek başlarına sokaklarda dolaşamaz, makyaj kullanamaz ve provokatif olarak sallana sallana yürüyemez.
2-Türü ne olursa olsun, mağazalarda satılan malların ambalajlarında kadın resimleri kullanılamaz.
3-Sokaklarda eşi ile dolaşan kadınlar; onun yanında değil arkasından gelecektir.
4- Genç kızlar ve kadınlar dar kot pantolon ve kazakla dolaşamaz, onların yerine her taraflarını örtecek İslami kıyafetleri giyeceklerdir.
5 – İçki, sigara ve nargile yasaktır. Uymayanlar kırbaçlanacaktır. Tekrarlanması durumunda, baş ve orta parmaklar kesilecektir.
6 - Erkek berberler kapatılacak ve erkekler saçlarını kısaltmayacaktır.
7 – Kadın kuaförlerinin vitrinlerinde herhangibir tanıtım levhası ve kadın fotoğrafları asılmayacaktır.
8 – Vitrinlerde kadın iç çamaşırları sergilenmeyecek ve kadınların alış-veriş yaptığı yerlerde erkekler çalışmayacaktır. Benzer şekilde, kadın terzilerde erkekler bulunmayacaktır.
9 – Kadınlar, kadın doğum uzmanı erkek doktorlara gitmeyecektir.
10 – Genç erkekler saçlarına batı türü model vermeyecek, düşük bel pantolon giyemeyecektir.
11 – Hırsızların eli kesilecektir.
ŞİMDİ, SIKI DURUN:
12 – Kadınlar kamuya açık yerlerde sandalyeye oturmayacaktır.
Neden mi?
*Bende sizin gibi bu inceliği anlamamıştım. O ruh hastası sapıkları benden daha iyi anlayan bir arkadaşa sordum;
Ve alın size onun yanıtı:
-“Arapça’da ‘sandalye’ sözcüğü kadın değil, erkektir.
Yani,İngilizce’deki‘she’ değil ‘he’ dir.”
Ne diyelim.. Allah akıl fikir versin!!!
***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, yukarıda Suudilerin Suriye’de ikame etmeye çalıştığı ideolojinin sapık inceliklerini okudunuz. Suudilerin çabası ortada; Suriye’yi kapkaranlık Arabistan’a dönüştürmek... Türkiye Suriye’de ki silahlı terör gruplarına destek vermekle suçlanıyor..!! Suriye, Birleşmiş Milletlere (BM) başvurdu; Suriye Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletlerden “teröre destek verdiği” iddiasıyla Türkiye hakkında soruşturma açılmasını istedi.
            Peki AKP neyin peşinde?
            *Acaba diyerek soruyorum: Bizimkiler de Suudilerle çok iyi anlaştıklarına göre; Suriye’deki terörist grupların yasaklarını benimseyip Türkiye’ye monte etmeye kalkışırlar mı!?
            NE DERSİNİZ…???