havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

‘YANDAŞ SPORCU’ Ahlakı(!)

1944
Değerli okurlarım, Mersin’de yapılan 17. Akdeniz Oyunlarında Türkiye’nin bayrağını taşıyan ve Gezi Parkı Direnişçilerine Twitter’den hakaret eden Milli Güreşçi Rıza KAYAALP’e tepkiliyim. 1971 yılında İzmir Akdeniz Oyunlarında Atletizm dalında milli formayı giymiş biri olarak onu biraz sarsmalıyım, ancak kendine geleceğini hiç sanmıyorum!..
***
İzninizle Atletizmle olan ilgimi özetle bir kez daha anımsatayım;
Bendeniz, 1967-1973 yılları arasında (5000-10000 metre) Atletizm Milli Takımımızda yer aldım. 25 kez yurtdışında ülkemi onur ve gururla temsil ettim. Spor etkinliklerim nedeniyle Avrupa’da İngiltere ve Norveç hariç, diğer ülkelerde Ay-Yıldızlı formayı giydim.
- 5000 metre (Pist) ve 10000 metre (Kros)ta Türkiye Şampiyonu idim.
- Üniversite ve Yüksek Okullar Arası Atatürk Koşusunu 1970 ve 1971 yıllarında kazandım.
- 1971’de Madrid’de yapılan Dünya Üniversiteler Oyunlarında, 5000 metrede ülkemi finalde temsil ettim.
- 1971’de Tahran’da yapılan CENTO Kupası Atletizm Yarışmalarında 5000 metrede Türkiye’yi temsil ettim.
- 1971’de İzmir Akdeniz Oyunları Finalinde 5000 metrede Türkiye’yi temsil ettim.
(Seçme yarışının son 600 metresinde arkamdaki bir Atletin itmesiyle sol ayak tabanım kulvarın kenarındaki metal bordüre çarpmasına rağmen 1’nci oldum. Bir gün sonraki finalde ayak tabanım şişmiş halde sakat-sakat koşmak zorunda kaldım ve ancak 10’ncu olabildim.)
                                                           ***
Şimdi gelelim ‘Altın Madalyalı’ yandaş sporcumuzun Ahlakına!?
-  Güreşçi Rıza Kayaalp Gezi Parkı direnişçilerine Twitter’den bakınız nasıl hakaret dolu Tweetler atmış;
-“Yaptığınız eylemi si…yim Vatan hainleri.. Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcular.. Yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara… Orada Polis olmayı çok isterdim.”
* Spor camiasında yandaşlığın ve ahlaksızlığın böylesine sanırım ilk kez tanık oluyoruz!..
Demek ki Yüce ATATÜRK o özlü sözleri boşuna söylemiş!
“Ben sporcunun zeki, çevik ve ayni zamanda ahlaklısını severim.”
                                                           ***
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, izninizle Güreşçi Rıza’ya tepkimi dile getirerek bu hafta ki yazımı sonlandırmak istiyorum.
-“Mersin Akdeniz Oyunlarında 430 Ulusal sporcumuz arasında bula bula “Ay-Yıldızlı Türk Bayrağını” taşıma görevini sana vermişler!.. Bu herhalde Gezi Parkı direnişçilerine hakaret yağdırmanın ödülü olsa gerek!”
-“Altı Madalya kazanmışsın.. Ancak, o Asil “Ay-Yıldızlı” formayı giymiş biri olarak seni kutlayamam. Çünkü sen  ATATÜRK’ÜN tanımladığı ‘ahlaklı’sporculardan değilsin, olamazsın!..”
-“Madalya kazandıktan sonra;  “Bizi seven Türk halkı inşallah başarımızla seviniyordur” demişsin. Sahi.. Niçin böyle bir cümle kurma ihtiyacı duydun ki? Demek ki az da olsa pişmansın!? Twitter’den  yaptığın hakaretler nedeniyle başarınla sevinemeyeceklerin de olacağını tahmin etmiş olmalısın(!)”
 - “Ne demek bizi seven Türk halkı? Milli Formayı giyen bir sporcuya yakışıyor mu bu bölücü üslup?!. Sen de Başbakanın gibi ‘bizler-onlar’ diyerek ‘ayrımcılık’  yaptığının farkında değil misin? Hiç mi UTANMIYORSUN???”
- “Ama ben o asil formayı giymenden UTANÇ DUYUYORUM…”  
 * 25 Kez Ulusal formayı onur, gurur ve ahlaklıca temsil etmiş bir büyüğün olarak sana son sözüm şu:
-“Sen o şanlı sancağı taşımayı hak etmemişsin.. Aldığın Madalyayı Gençlik Spor Bakanına ve Başbakanına HEDİYE ET!..