havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

“Şafak 21(!!!)..”

2453
DEĞERLİ okurlarım, bedelli askerlik konusu ülke gündemini hayli işgal edeceğe benziyor. Ben de gündemi yakalamak adına bu haftaki yazımı bu konuya ayırmak istedim. Anımsayalım; Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN, 16 Mart 2011 tarihinde Rusya seyahati dönüşünde Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının soruları üzerine, bakınız ne demişti:
-“Ben Tayyip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğun altına giremem. Parası olan var, olmayan var. Parası olan bastıracak parayı kurtulacak, parası olmayan askerliği yapacak. Seçimden sonra referanduma götürürüz.”
 
***
 
Bu sözün üzerinden 8 ay geçti. Genel Kurmay ile yapılan görüşmelerden anlaşıldığı kadarıyla “referandum”dan söz edilmiyor. Sayın Başbakan’ın sözlerinin genellikle aksini yaptığına hepimiz tanığız! Eğer bedelli hazırlığı TBMM’ne gelirse, akıbeti ne olur bilemeyiz.  
· Evet… Satılmadık bir o kalmıştı. “Peygamber Ocağı” denmişti oraya. Yani “askerlik-vatan borcu…”
Hayret bir şey!!!
· 30 yaş mı olsun? 20 bin TL mi olsun?
Demek ki, o kutsal görevinde parasal karşılığı (bedeli) varmış!
· Hani şu ünlü “bıçak kemiğe dayandı, mutlaka bedelini ödeteceğiz” sözümüz var ya…
Meğer “yaptığın kötülüğün karşılığını mutlaka ödeteceğiz” demenin anlamı; para verirsen, hak ettiğin cezaya çarptırılmazsın!..” demekmiş.
· Başka borçlarınızı parayla ödeyebilirsiniz, ama; Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyetinde “Vatan Borcu” parayla ödenebilen borçlardan değildir. Bunu nasıl içinize sindirebilirsiniz?
· Zenginin çocuğu 21 günde Vatan borcunu ödeyecek!..
· Fakirin çocuğu 180 – 360 ya da 450 günde Vatan borcunu ödeyecek. Garibanın suçu ne?! Parasız-pulsuz olması mı?.. Hak adalet bunun neresinde? Adı Adalet ile başlayan iktidar partisi, bu adaletsizliği yapmayı kendisinde nasıl hak görecek?
 
***
 
- Sırayla değil, parayla askerlik olur mu?
- Bu bölücülük değil mi?!
* Ne sırayla ne de parayla askerlik yapmayacağız diyenler de var biliyorsunuz.
 Onlara “Vicdani Retçi” deniliyor. Şaşırtıcı olan onların isteklerine de; AKP Hükümeti sanki, bir formül arayışında!..
* O arayışa katkı olarak Hükümete önerim; nasıl ki polisler, - “Biz askerlik yapmayalım” deyince; onların taleplerini haklı bulduysanız,  bu “Vicdanı Retçileri” de, TSK ile konuşarak polis yapın!..
 
***
 
Şafak 21’in Bedeli
Pazartesi:
Birliğine teslim oluyorsun.
Cuma: Yemin ediyorsun, akşam evci çıkıyorsun.
Cumartesi-Pazar (iki hafta sonu) : Çarşı iznindesin.
3’ncü Hafta Sonu: Teskere alıyorsun.
(Ayni gün otobüs ya da uçak ayarlıyorsun, ana-baba’nın kucağındasın. Anan ağlamıyor!..)
 
***  
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, “Vatan Borcu” da satışa çıktıktan sonra “her şey çok güzel olacak” herhalde!.. İstikrar sürecek! Türkiye büyüyecek!..
Türkiye, AKP iktidarında “Taşeron Sistemi” ile yabancılara idare ettiriliyor adeta!  Bankalarımız, Limanlarımız, Karayollarımız, Kömür yataklarımız, Madenlerimiz, Çimento fabrikalarımız vb... Yani yabancılara satılmadık bir şeyimiz, ortaklığına gereksinim duymadığımız bir ülke kaldı mı?
Kaldıysa…
Örneğin; Eğitimimizi İngilizlere, aile planlamasını da Finlandiyalılara verelim kurtulalım!..
 Oldu olacak bizdeki askerliğin bedelli mi-bedelsiz mi? olacağına da Amerika’nın Generalleri karar versin!..
* Artık Yeter!.. “Türkiye Türkiye’den Yönetilsin!..” “Bağımsızlık Benim Karakterimdir..”diyen Atatürk’e ihanet edilmesin!..