havadurum

"Bylock'tan alınan AKP'li başkan şartlı serbest!

1192

 Devletin en önemli kademelerine kadar sızan, darbe girişimi alçaklığında bulunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) karşı mücadele ‘devletin tüm olanakları’ ile sürüyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından binlerce kamu çalışanı ihraç edilmiş, binlercesi tutuklanmıştı. AKP’den iki dönem, 2004-2014 tarihleri arasında Biga Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Özkan geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alındı. ‘Bylock’ gerekçesi ile gözaltına alındığı öğrenilen AKP’li eski belediye başkanı ve Çanakkale Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü yapan AKP’li Mehmet Özkan, ‘şartlı serbest’ bırakıldı. Çanakkale’de Kredi Yurtlar Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü görevini yürüten Özkan, Cumhuriyet Savcısının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği AKP’li Özkan için Mahkeme heyeti adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

 
Ne istedilerse vermişti!
Seçimi kaybettikten sonra sosyal medya hesabından ‘eski dostlar’ diye tanımladığı FETÖ’cülere sitem eden AKP’li Mehmet Özkan, “Bir gün kendilerini hizmet grubu olarak tanımlayan arkadaşlar ziyaretimize gelmişti. Konuşmanın bir yerinde, `Sizin oyunuza ihtiyacımız yok mu demek istiyorsunuz?` dediler. Cevaben dedim ki `Eğer içinizden bir kişi böyle yaparsa ona asla hakkımı helal etmem. Zira 10 yıldır bir kere size `hayır` demedim. Şahsi imkanlarımı dahi sizin çalışmalarınız için feda ettim. Dünyada değilse de ahrette hesabını sorarım.` İlkesizliğin, ölçüsüzlüğün ve de vefasızlığın en vahim örneğini sergilediler. Hesabı dünya olmayanın kaybedeceği bir şey yoktur. İnanır mısınız, ne ben ne de ailem üzüntüyü yüreğimize dokundurmadık bile. Hakkımızda hayırlı olacağını düşünüyoruz. Ama siz bu imtihanda asıl kaybedensiniz eski dostlar! Vicdanınız sizi asla bırakmayacak bilesiniz. Size hakkımı asla helal etmeyeceğim bilesiniz” demişti. 

Laçiner’den fahri doktora!
AKP’li Özkan, 17-25 Aralık’tan yaklaşık iki ay önce, Ekim 2013’te dönemin ÇOMÜ Rektörü, halen FETÖ’den tutuklu bulunan Prof. Dr. Sedat Laçiner’in “Sayın Mehmet Özkan, yeni unvanıyla Dr. Mehmet Özkan Biga’da belediyecilik alanında pek çok uzmanın takdirini kazanmış bir kişi. Ayrıca Sayın Özkan Biga’nın gelişmesinde eğitime verdiği önemle de ön plana çıkmış bir isim. Kendisinin Biga’da Üniversite öğrencilerine ve biz de dahil tüm eğitim kurumlarına katkısı tartışılamaz. Özellikle Biga’da ayrı bir üniversitenin kurulmasına inanması, bu hayali her gün yaşıyor olması ayrı bir sevindirici noktadır. Kendisine ÇOMÜ Senatosu oy birliğiyle fahri doktora derecesinin verilmesini kararlaştırmıştır, hayırlı olsun” ifadeleri ile fahri doktora cübbesi giymişti… 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş