havadurum

"Çanakkale'de doğalgazın gitmediği yer yok"

827

 Lapseki’den sonra Çanakkale’nin Dardanos, Güzelyalı ve Gelibolu ilçesinde doğalgaz çalışmaları başladı.  Dardanos’ta iki hafta önce başlayan doğalgaz çalışmaları ile ilgili Çanakkale OLAY gazetesine demeçler veren AKSA Doğalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, belediye ekipleri ile yapılan eş zamanlı çalışmaların 2018 yılı içerisinde ilk meyvesini vereceğini dile getirdi. 


 
“İlk meşaleyi 2018 yılında yakacağız”
Dardanos ve Güzelyalı’da yaşayan vatandaşların doğalgaz taleplerinin uzun yıllardır devam ettiğini belirten Aloğlu; “2017 Mayıs ayının son haftasında Dardanos’ta doğalgaz çalışmaları başladı. Dardanos ve Güzelyalı’daki doğalgaz yatırım programı tamamen Çanakkale belediyesi ile birlikte yönetiyoruz ve birlikte karar veriyoruz. Biliyorsunuz bu iki belde de kanalizasyonda yoktu, belediye oranın altyapılarını tamamlıyor. Onları da biz takip ediyoruz. Belediye çalışmaları yaptıktan sonra tekrar tekrar aynı yerler kazılmasın diye, ardından biz çalışmalara başlıyoruz. Belediye yer gösteriyor ve biz gidiyoruz. Çalışmalar iki haftayı geçti. Her şey kanalizasyon firmasının hızına bağlı. Bizim hedefimiz bu yıl kış başlamadan, hem Güzelyalı’ya hem de Dardanos en azından ana taşıyıcı boruları götürüp başlangıç meşalesini yakmak. Vatandaşlara bunu gösterebilmek. Benim burada 9. Yılım, yıllardır, 6 yıldır sürekli bir talep var. 2016 aralık ayında lisanslarımıza kayıt oldular. Yani doğalgaz altyapıları artık bizim sorumluluğumuzda. Onu biz talep ettik. Daha önce neden talep etmediniz derseniz, biliyorsunuz bizim sorumluğumuzda birçok bölge var. Çanakkale , Kepez, Biga, Bayramiç Ezine, Gönen gibi. İşlerimiz hafifleyince Dardanos ve Güzelyalı’ya yöneldik. Lapseki’de de doğalgaz çalışmalarına başladık. 2018 yılında Çardak ve Gelibolu’yu da bu sürece dahil edeceğiz. Kanalizasyonu olmayan yerlere gidemiyorduk, kısmet bugünlereymiş. Dardanos ve Güzelyalı’da 2018 yılında doğalgaz kullanabilecek dairelerimiz sonunda olacak” dedi.

“Kullanıcı sayımız yüzde 95’e ulaştı”
Çanakkale’deki doğalgaz aboneleri hakkında veriler de paylaşan Aloğlu, “Çanakkale ve Kepez’de 60 bin konuta doğalgaz veriyoruz. İşyerleri de dahil olmak üzere. Çanakkale merkezde doğalgazın gitmediği yer yok artık. Yeni gelişen mahallerimiz var Esenler ve Havaalanı civarı gibi. Onlarda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Şuan Çanakkale’de doğalgaz kullanan vatandaş sayımız yüzde 95 diyebilirim. Bu bizim için çok iyi bir rakam” dedi.
 
“Kömürlü havadan temiz havaya geçiş yaptık”
AKSA Çanakkale doğalgaz şubesinin önümüzdeki aylarda 11’inci yılını dolduracağını söyleyen Aloğlu, Çanakkale’de temiz bir döneme girildiğini belirterek; “Biz 11 yıldır çok güzel işlere imza attık. Bunu böyle söyleyebilirim. Bir anımı paylaşmak isterim, buraya ilk geldiğim zaman yakıt olarak çoğunlukla kömür kullanılıyordu. Ve dışarıdan eve geldiğim yüzümü yıkadığım zaman o kömür parçacıklarını teneffüs edebiliyordum. O zamanlardan bu zamanlara geldik. Artık kara dumanlar çok Çanakkale’de, tertemiz pırıl pırıl bir hava var. Yaptığımız iş net bir şekilde görülüyor” diye konuştu.
(Şebnem Özer) 
Paylaş