havadurum

"Cumhurbaşkanına "hayır kampanyası başlatıyorum' dedirteceğime eminim"

441

Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen `Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz` başlıklı panel düzenlendi. Panele, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Feyzioğlu`nun yanı sıra Anayasa Hukukçusu Av. Prof. Dr. Süheyl Batum, Yazar Dr. Semih Dikkatli, CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Kırklareli Baro Başkanı Av. Turgay Hınız, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Erhan Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan panelin devamında Bülent Şarlan,  Metin Feyzioğlu, Süheyl Batum ve Semih Terzi konuşma yaptı. Panel süresince bir saate yakın konuşma yapan Feyzioğlu, referandum sürecinde getirilmek istenen anayasanın Türkiye`nin kimyasını bozacağını söyledi. Feyzioğlu, katılımcılara, anayasa değişikliğinin getirdiklerini ve götürdüklerini anlattı. Anayasa değişikliği konusunun partiler üstü mesele olduğunu söyleyen Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir saat konuşarak, Erdoğan`ın sokak sokak gezerek, `hayır kampanyası başlatıyorum arkadaşlar` dedirteceğine emin olduğunu söyledi. Feyzioğlu; "Bu partiler üstü bir mesele. Her siyasi partiden insan bu davaya bir şekilde koşup geliyor. Çünkü bu davanın bir milli olduğunu bu millet anladı. Bu millet gördü. Bizim hiçbir siyasi partiyle alıp veremediğimiz yok. Bizim hiçbir siyasi partiyi sövmemiz veya övmemiz söz konusu değil. Siyasi partiler kendi yarışlarını yapar, belediye başkanları kendi yarışlarını yapar, herkes gider yerel, genel seçimde siyasi partisi veya adayı kimse ona oyunu verir. Bu mesele bu değil. Bu her şeyi ama her şeyi verdik, yeter artık denilen bir nokta" dedi. Konuşmasının devamında Feyzioğlu; "İddia ediyorum Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, ikisi birden veya ayrı ayrı, tüm hukukçularını toplasınlar ama Süheyl Hoca ile bir şartımız var, meteoroloji mezunu hukukçu değil... Yani hakiki hukukçu varsa onları toplasınlar. Biz ikimiz Semih Dikkatlİ`den öğrenceğimiz iletişim becerisiyle, bir saat içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanı`nı sokak sokak gezip `hayır kampanyası başlatıyorum arkadaşlar` dedirteceğime eminim" dedi. 

 
"Kazanımların elden gidebileceği konusunda epey kaygılar taşıyoruz"
Panelin açılış konuşmasını yapan Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan; "Referandum sürecinde Türkiye`yi karış karış dolaşan, hukuk devleti ve demokrasi için yollara düşen, Anayasa değişikliği paketinde neler olduğunu değerli halkımıza anlatan, değerli panelistlerimizle sizleri buluşturmakla onur duyuyoruz" dedi. Katılımcılara teşekkür eden Baro Başkanı Şarlan konuşmasının devamında "Anayasa değişikliği neleri değiştiriyor? Mevcut sistemden neleri götürüyor? Akademisyen hukukçularla bu soruları tartışmak istedik. Çünkü değiştirilmek istenen bir hukuk metni. Burada amacımız anayasa değişikliği konusunda zihinlerde olan soruları sormak, bunların yanıtlarını bulmak, merak edilen cevapları aramak ve sonuçta yanılgıya düşmemektir. Bildiğiniz gibi bu günlere kolay gelmedik sevgili Çanakkaleliler" dedi.  Hukuk devleti ve demokrasiyle elde edilen kazanımların önemli bir sınavdan geçeceğini dile getiren Baro Başkanı Bülent Şarlan; "Açıkçası bu kazanımların elden gidebileceği konusunda epey kaygılar taşıyoruz. Konuşacağımız anayasa değişikliğini öngören referandumun sonucu şüphesiz geleceğimizi etkileyecek. Sadece bizim geleceğimizi değil çocuklarımızın da geleceğini etkileyecek. Bunun için bugünkü paneli uzman hukukçular ile yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün aramızda çok değerli konuşmacılarımız var" dedi. 
 
“Hayır`da umut var"
Panel kapsamında konuşmaya devam eden Feyzioğlu "Hayır`da umut var" dedi. Feyzioğlu; "Türk milleti kendisine pazarlanmaya çalışılan bu anayasa değişikliği paketini kabul etmeyecektir. Bu ürünün içinde halk yoktur. Şahsi bir talep vardır. Şahsi bir ihtiras vardır. Şahsi ihtirasla diğer kefedeki üstün milli menfaat karşılaştırıldığında milletimiz ama o sebeple, ama bu sebeple hayır demesi için var olan onlarca sebepten birine inanınız. 16 Nisan`da hayır diyecektir. Bu sizi rahatlatmak, rehavete düşürmek, buradan evinize mutlu göndermek için yapılan bir konuşma değildir. Türkiye`nin her yerinde topladığımız verilerle, aldığımız o havayla, edindiğimiz izlenimlerle aktardığımız bir bilgi bu. Elbette anket çalışmaları da var. Bugün sandık olsa sonuç hayır kazanacak. O zaman 50 kadar günü en iyi şekilde değerlendirip, aranın daha açılmasını sağlamak zorundayız. Her siyasi partiden yüreği vatan için çarpan ve oylanmak istenen oyunu anlayan Türk vatandaşları olarak 17 Nisan`da hayır çıktıktan sonra kazanacağımız nedir biliyor musunuz. Çok büyük bir şey kazanacağız. Cumhurbaşkanımız yerinde, Başbakanımız yerinde kalacak sayenizde. Kendi istemiyor, ama biz Başbakan da yerinde kalacak diyoruz. Meclisimiz yerinde, siyasi parti genel başkanlarımız yerinde. O zaman değişen ne? Bakın şu; her siyasi partiden radikal olanlar yani bir diğerini hain görenler, bir diğerini yok sayanlar, fırsat bulursa ezecek gibi bakanlar, her siyasi partiden... Bunlar üç adım siyasette geriye düşecek. Ve her siyasi partiden insanı, halkı, insanın ihtiyaçlarını öne alan ve kendine benzemeyeni anlamaya çalışıp elini uzatmaya çalışanlar, üç adım öne çıkacak. İşte 17`sinde gözümüzü açacağımız Türkiye, Türkiye`nin gerçek ihtiyaçlarını önceleyerek, memleketi halkın ihtiyaçlarına göre yönetecek siyasi partileri kazanmak olacak. Bunda umut var. Hayır`da umut var" diye konuştu. 
(Atakan Alkış)
Paylaş