DOLAR 32.333 %0.09
EURO 35.1787 %0.00
G.ALTIN 2240.1506 %-0.15
BITCOIN 64968.6608 %-3.55
ETHERIUM 3378.0227 %-3.67
havadurum

"Deplasman sıkıntısı yaşıyoruz"

989

 Tesisleşerek, kurumsallaşma yolunda, deneyimli çalıştırıcı Fadıl Kurt`la önemli adımlar atan Yeşil-Kırmızılı Kulüp yenisi olduğu kategoride bir maçı daha geride bıraktı. İşte Kurt hocanın Adaspor maçıyla ilgili görüşleri. "Biga`da Adaspor ile zorlu bir maç oynadık ve 1-0 kaybettik, üzgünüz. Kendi sahamızda ortaya koyduğumuz performansı maalesef deplasmanda gösteremedik. Sakat futbolcularımızın çokluğu da kadro yapımızı oldukça değiştirdi. Bu durum futbolumuza olumsuz etki yapıyor. Aslında her iki takım da maçı kazanabilirdi. Biz de iyi oynadık. Ancak, Adaspor maçı kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaptı. Futbol olarak önce geçtiler, sonra da futbol dışı davranışlarla skoru korumanın yoluna gittiler. Maalesef kazanmak için her şey mübah kültürünü bu maçta bir kez daha yaşadık. Sahanın içine sürekli top atarak, oyunu durduran bir yedek kulübesi ve her oyun duruşunda hakem atışı ile oyunu başlatıp ne hikmetse yedek kulübesine müdahale edemeyen bir hakem triosu vardı. Başa baş, mücadelesi ve pozisyonu bol olan bir maç oldu. Müsabakanın başında yediğimiz gole bir türlü karşılık veremedik, son vuruşlarda beceriksizdik. Kaleci ve direkleri geçemedik diyebilirim. Adaspor iyi bir takım, iyi mücadele ediyorlar ve iyi bir hocaları var, maçı kazanmasını bildiler, kutluyorum. Bu maçı unutup, geriye kalan 7 maça odaklanacağız. Daha önce Gelibolu`da yaşadığımız soyunma odası sıkıntısını bu kez de Biga da yaşadık. Yine iki soyunma odasının olduğu sahada bizden önce maç vardı ve soyunma odası beklemek zorunda kaldık. Maçın başlamasına 25 dakika kala soyunma odasına ancak girebildik. Giyinmekten, ısınmaya ve taktik konuşma yapamaya yeterince zamanımız kalmadı. Bu tip durumlar takım olarak konsantras-yonumuzu olumsuz yönde etkiliyor. Planlamayı yapanların daha özenli olmasını beklemek en doğal hakkımız. Durumu, maçın hakem gözlemcisi ile de paylaştık.

Ezinespor olarak ilk kez mücadele ettiğimiz Süper Amatör Lig`de 15 haftayı geride bıraktık. Daha iyi bir konumda olabilirdik. Yeni transfer ettiğimiz bir çok oyuncumuzun performansı beklentilerimizin altında kaldı. Her maç farklı bir tecrübe yaşıyoruz. Yeni oyunculardan kurulu bir takımın neler yapacağını yaşayarak görüyoruz. Fizik kondisyon olarak gözle görülür bir gücümüz var ancak, oyun ve beceri anlamında aynı şeyleri söyleyememem.
Şampiyonluk yarışında gerilerde kaldık. Takım olarak sezonu iyi bir sırada bitirmek için mücadele vermeye devam edeceğiz. Anlayış olarak her maça kazanmak için çıkıyoruz ve açık futbol oynamayı tercih ediyoruz. Bu yüzden Bigaspor`dan sonra ligde en çok gol atan takımız ve hiç beraberliğimiz yok. Ezinespor olarak oyunu çirkinleştirmeden sadece futbol oynamayı düşünen bir anlayışımız var. Rakiplerimize ve hakemlerimize karşı her zaman saygılıyız ve bu ligin en centilmen takımıyız. 15 maçta sadece çift sarı karttan 1 kırmızı kartımız var. Ezinespor olarak bu manada her türlü saygıyı hakediyoruz. Rakiplerimizden ve hakemlerimizden de aynı saygıyı bekliyoruz." 
Atilla Akın
Paylaş