havadurum

"FETÖ devlete nasıl bu kadar sızabildi?`

594

 CHP Genel Merkezi tarafından Gelibolu Yarımadası’nda yapılması düşünülen  ‘Adalet Kurultayı’ , AKP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu’nun, “Milli Mücadelenin zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Tarihinde milli olmayan unsurlarla kol kola giren CHP’nin Çanakkale’de Adalet Kurultayı yapacak olması Milli Mücadele Kahramanlarının ve Atatürk’ün kemiklerini sızlatacaktır. Devleti ele geçirip dış güçlere pazarlamaya çalışan FETÖ, PKK, DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonları yargılama ve tutuklamaları bir türlü kabul edemeyen CHP uzun Adalet yürüyüşünden sonra yaptığı açıklamada ‘Ohal kalksın’, ‘kontrollü darbe bitsin’, ‘gazeteciler serbest bırakılsın’ ‘Anayasa Referandumu yok sayılsın’ gibi önerilerde bulunmuş ve Adalet yürüyüşünün amacını ortaya koymuştur” sözleriyle geçtiğimiz günlerde eleştirilmişti. Babacanoğlu’nun eleştirilerine hafta sonu yanıt gecikmedi. CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP İl Binası’nda eleştirilerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Adalet Kurultayı için seçilen Gelibolu Yarımadası önerisini yetkili kişilere sunduklarını söyleyen Karakaş, şuana kadar kendilerine olumlu ya da olumsuz hiçbir dönüşün yapılmadığını belirtti. Çanakkale’de alternatif olarak Özgürlük Parkı ve Kepez’i düşüldüklerini belirten Karakaş, “CHP Genel Merkezince 26-Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Adalet Kurultayı Çanakkale’de gerçekleştirilecek. Adalet Kurultayı herkese açık olacak. Hak, Hukuk, Adalet diyerek yola çıkan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara`dan Maltepe`ye yürüyerek başlattığı Adalet Yürüyüşünü, Maltepe mitinginde iki milyon kişiye seslenerek ve herkes için Adalet diyerek sonlandırmıştır. Dünyada ve ülkemizde büyük yankı uyandıran bu adalet yürüyüşü ile getirilen adalet anlayışı ve arayışı 26-30 Ağustos tarihlerinde Çanakkale ` de uygulanacak olan Adalet kurultayı ile devam edecektir” dedi.

 
 “FETÖ lideri ile yıllarca görüşen boy boy fotoğraf çektirenlere dokunulmadı!”
 Celal Karakaş, 15 Temmuz darbe girişimi ardından suçluların ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek; “Askeri darbe girişimin siyasi ayağının aradan geçen 1 yıldan fazla bir sürede halen ortaya çıkartılmadığını hatırlatarak açıklamalarına şöyle devam etti; “öyle bir geriye baktığımızda şunları görmekteyiz; Daha önce de darbeler yaşamış olan ülkemiz 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile karşılaşmış ancak ordunun içinden gerekli desteğin olmaması, halkın sokaklara dökülmesi, siyasi parti liderlerinin bu teşebbüse destek vermemesi sonrası darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 15 Temmuz sonrası yargıda, orduda, emniyette başta olmak üzere binlerce memur FETÖ üyesi olarak tutuklandı.3.500-4000 arası yani mevcudun üçte biri kadar hâkim, savcı FETÖ üyesi olarak tutuklandı. Görüyoruz ki hemen hemen her kurum FETÖ tarafından doldurulmuş. Peki, 40 yıldan fazla geçmişi olan FETÖ` nün bu hale gelmesindeki milat ne olmalı? FETÖ nasıl oluyor da özellikle yargıda bu kadar büyük kadrolaşma yapabilmiş? Bunları yaparken ona destek verenler özellikle FETÖ ` nün siyasi ayağı nasıl bu noktaya gelebilmiş? FETÖ lideri ile yıllarca görüşen, onunla birlikte boy boy fotoğrafları çıkan siyasetçiler, yazarlar, gazeteciler ne kadar açığa çıkarılmış? Hepsinin hakkında yasal işlem yapılmış, hepsinden tek tek hesap sorulmuş mu? Bugün gerçeğin peşinde koşamazsak yarın bizi bekleyen tehlikenin karşısında başarılı olmamız mümkün olabilir mi? Öncelikle yapılması gereken FETÖ` nün siyasi ayağının zaman kaybetmeksizin açığa çıkarılmasıdır. Ülkemizin bu beladan kurtulmasının birinci koşulu budur” dedi.
 
“OSLO görüşmeleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır”
Babacanoğlu’nun söylediği “Milli Mücadelenin zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Tarihinde milli olmayan unsurlarla kol kola giren CHP’nin Çanakkale’de Adalet Kurultayı yapacak olması Milli Mücadele Kahramanlarının ve Atatürk’ün kemiklerini sızlatacaktır” ifadelerine de cevap veren Celal Karakaş; “İşte bu koşullarda bir adalet kurultayı yapma girişimini herkesin memnunlukla karşılaması gerekirken AKP ilçe başkanı Sayın Hüseyin Babacanoğlu`nun açıklaması bizleri derin bir hayal kırıklığına sevk etmiştir. Hepimizi üzen, şaşırtan bu açıklamanın maksadını aştığını, karşılığının olmadığını söylemek isterim. Çamur at izi kalsın anlayışı asla kabul edilemez. Bizler Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kurdukları Türkiye Cumhuriyeti`nin ilelebet var olmasının toplumda adaleti sağlayarak, hukukun üstünlüğü ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Adalet kurultayı şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaz. Oysaki şehitlerimizin kemikleri Oslo görüşmelerinde, PKK ile mücadelede ihanet ile karşılandığında, devlet FETÖ tarafından kuşatıldığında, 15 Temmuz darbe girişiminde hep sızladı. Vatana ihanet şehitlerimizin kemiklerini her zaman sızlatmıştır” diye konuştu. 
 
“Şehitlerimizi siyasetin malzemesi yapmayalım”
 Konuşmasının sonunda Babacanoğlu’na davette bulunan Karakaş, “Dolayısıyla şehitlerimizin kemiğini ne sızlatıyor diyerek şöyle bir geriye dönüp bakmalıyız. Sayın Hüseyin Babacanoğlu`na hatırlatmak isterim ki 15 yıldır bu ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi yönetmiyor. Şuanda da CHP iktidar değil. Şehitler üzerinden siyaset yapmak tecrübeli bir siyasetçi olan Sayın Hüseyin Babacanoğlu`nun yapmaması gereken bir davranıştır. Şehitlerimizi bırakalım da yattıkları yerde huzur içinde uyusunlar, onları günlük siyasetin malzemesi yapmayalım. CHP`yi FETÖ, PKK ile yan yana koyma çabalarından vazgeçin artık. 26 Ağustos adalet kurultayı sadece CHP’lilere değil bütün vatandaşlarımıza açık. Bu kurultayda söyleşiler, paneller, konferanslar yapılacak. Benimde bir sözüm var diyen herkesin katılmasını bekliyoruz. Fikirlerin çatışmasından korkmayalım. Sayın Babacanoğlu`nun da katılması ve adalet adına düşüncelerini paylaşması bizleri memnun eder. Orada tartışalım, FETÖ nasıl devlete bu kadar sızabilmiş, bu günlere nasıl gelebilmiş, özellikle yargıda nasıl bu kadar güçlü olabilmiş? Hukuk devletini bu tür belalardan korumanın nasıl mümkün olabileceğini tartışalım. Bugün yapılması gereken bağımsız yargıyı oluşturmak, Cumhuriyetin kurucu ilkelerini korumak. Atatürk ilke ve inkılaplarından vazgeçmemektir” dedi. 
• Şebnem Özer
Paylaş