havadurum

`Gülpınar dolayı için tedirgin olacak bir durum yok...`

1346

 Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Gülpınar’ın batısında son 2 gün içerisinde çoğunluğu denizde olmak üzere yaşanan depremlerde artış olduğunu ifade etti.  Bir hafta içerisinde 49 artçı deprem meydana geldiğini ifade eden Perinçek,  bu depremlerin karada da yoğunlaşabileceğini söyledi. 6 Şubat’ta Gülpınar’da meydana gelen 5.3 büyüklüğünde depremden daha büyük bir deprem beklemediklerini açıklayan Perinçek; “Her şey beklentilerimiz doğrultusunda olağan seyrini izliyor. Gülpınar dolayı için tedirgin olacak bir durum yok” dedi. 

 
“İki günde 49 deprem meydana geldi”
Son günlerde artan artçı depremler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Perinçek;  “Gülpınar batısında son bir hafta içinde çoğunluğu denizde 49 deprem oldu. Özellikle son 2 gün deprem sayısında artış gözlemledik. An itibarıyla bu sabah (3 Eylül Pazar)  9.38 ise doğuda karada 2.7 büyüklükte deprem gerçekleşti. Önceki aylardan bildiğimiz gibi Gülpınar dolayında zaman zaman deprem sayısında artma ve azalmalar görüyoruz. Artçı depremler zaman zaman denizde zaman zaman karada yoğunlaşıyor. Kanımca bu günden itibaren artçılar karada artmaya devam edecek” dedi. 

“Büyük bir deprem beklemiyoruz”
Depremlerin beklenen şekilde seyrettiğini ve büyük bir deprem beklemediklerini açıklayan Perinçek; “Fakat 6 Şubat 2017 tarihinde olan 5.3 ten daha büyük yada 5 büyüklüğü geçecek bir deprem beklemiyorum. Her şey beklentilerimiz doğrultusunda olağan seyrini izliyor. Gülpınar dolayı için tedirgin olacak bir durum yok” dedi.
 
“Yıkımın acılarının giderilmesinden memnuniyet duyuyorum”
Perinçek açıklamasında depremden zarar gören mesken inşaatları ile ilgili olarak; “Bu arada memnuniyetle belirtmek isterim. Şubat depreminden sonra hasar gören köylerimizde mesken inşaatlarının başladığı haberini alıyorum. Örneğin Kösedere Köyü. Bu konuda yörede yaşayan arkadaşlarım diğer köylerle ilgili bilgi verirlerse memnun olurum. Yıkımın acılarını giderme çabaları nedeniyle AFAD ve Çanakkale Valiliğini kutluyorum” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş