havadurum

"Kalender hocam yanlız değilsiniz"

1102

 Eğitim-İş Çanakkale Şubesi Disiplin Kurulu Başkanı Musa Kalender’in görev yaptığı okuldan başka bir okula görevlendirilmesi üzerine Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Necmi Akyalçın basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz hafta sonu sendika binasında gerçekleştirilen toplantıya sendika yönetimi ve üyeleri de katılım gösterdi. Toplantıda ilk olarak söz alan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş; “Eğitim İş Çanakkale Şubesi Disiplin Kurulu Başkanımız Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sayın Musa Kalender hakkında yürütülen üfürükten teyyare bir soruşturma gerekçesiyle Ticaret Lisesi olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sürülmüştür. Sürgün diyoruz çünkü hakkında yürütülen soruşturmanın gerekçe, tanık ve delilleri bakımından iddialar havada kalmış verilen uyarı cezası da 22 Şubat tarihinde İl Disiplin Kurulunca kaldırılmıştır. Uyarı cezası ile sonuçlandırılmış bir soruşturma da kim veya kimler böyle ağır bir bedeli Disiplin Kurulu Başkanımız Musa Kalender’e ödetmek istemektedir. İl Milli Eğitim bünyesinde gerek maarif müfettişleriyle veya muhakkik olarak atanan okul müdürü aracılığıyla yürütülen soruşturmalarda Adaleti arayıp bulmak neredeyse imkansız bir hale gelmiştir. Eğitim İş olarak üyelerimize ve yöneticilerimize karşı bu uygulama yöntemleriyle yaratılan mağduriyetler artık amacını aşmıştır. Ellerindeki yetkileri bir cezalandırma kozu olarak kullananlar bilmelidir ki, bu hesap bizim açımızdan çarşıya uymaz” dedi.

 
“Kalender’i yandaş bir tezgaha yedirtmeyeceğiz”
Kalender’in yanında olduklarını ve yürütülen haksız uygulamaya karşı mücadele edeceklerini ifade eden Mantaş; “Eğitim sisteminin yarattığı adaletsizlik sürekli kesinleşirken birde iş bilmez, mevzuat ve yönetmelik hatta yasa tanımaz bir şürekânın yaptığı kitabına uydurulmuş uygulamalar Çanakkale İl Milli Eğitim’de iyice ayyuka çıkmıştır. Dönem ortasında Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Musa Kalender’i öğrencilerinden ayırarak sudan sebeplerle cezalandırmak başta o öğrencileri ve velileri cezalandırmaktır. Kamu göreviyle ilgili bu güne kadar herhangi bir ceza almamış Musa Kalender’i okul değişikliği ile cezalandırmak aklın ve hukukun özüne aykırıdır. Eğitim İş olarak Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Musa Kalender’e yaşatılan bu cezayı ortadan kaldırmak için hemen idari davalarımızı açarak durduracağız ve Musa Hocamızı öğrencilerine kavuşturacağız. Ayrıca bu hukuk garabeti kararı verenler ile ilgilide idari ve adli soruşturma talebinde bulunacağız. Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Musa Kalender’i yandaş bir tezgaha yedirtmeyeceğiz” dedi.
 
“Zulüm ederek hiçbir yere varamazsınız”
Mantaş’ın ardından söz alan ADD Çanakkale Şube Başkanı Yrd. Doç. Necmi Akyalçın ise yaşanan sürece tepki gösterdi. Cezanın bir an önce geri alınması talebinde bulunan Akyalçın; “Musa Kalender hocamız hakkında yürütülen bu soruşturma, hocamızın yurtsever, aydın ve Atatürkçü kimliği nedeni ile yapılmıştır. Çünkü biz de soruşturma ile ilgili bir araştırma yaptık ve bu soruşturmanın gerçekçi olmadığı sonucuna ulaştık. Her nedense Sosyal Bilimler Lisesi’nde Atatürkçü, çağdaş öğretmen arkadaşlarımıza bu türden saldırılar sürekli yapılmakta. Daha önce de bir arkadaşımıza bir tiyatroda kullanılan sözlere tepki gösterdiği için aynı Milli Eğitim Müdürü tarafından benzer saldırılar yapılmıştı. Musa Kalender yalnız değildir. ADD Çanakkale Şubesi olarak, genel merkezimiz de dahil Musa Kalender’in yanındayız. Yok öyle insanlara uydurma soruşturmalar ile iş yeri değişikliği cezaları vermek. Milli Eğitim Müdürünün Çanakkale’deki icraatlarını uzun zamandır izliyoruz. Bu icraatların içerisinde çok dikkat çekici hatalarınızı görüyoruz ve bu hatalarınızdan vaz geçin. Bu ülkede insanlara zulüm ederek hiçbir yere varamazsınız. Bundan sonra sizin bu hukuksuzluklarınıza gerek mahkemelerde, gerek meydanlarda hak ettiği şekilde yanıt vereceğiz. Musa Kalender arkadaşımıza verdiğiniz cezadan bir an önce vaz geçin ve öğrencilerinden ayırmayın” dedi.  
(Seçkin Sağlam)
Paylaş