havadurum

"Ne için yürüdüğümüzü Çanakkale'de anlatacağız"

321

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da gerçekleştirilen Belediye Başkanlar toplantısında Çanakkale’de düzenlenecek Adalet Kurultayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Adalet arayışı için ikinci bir adım daha attıklarını belirten Kılıçdaroğlu; “Çanakkale’de ‘Adalet Kurultayı’ toplayacağız. ‘Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük. Şimdi niçin yürüdüğümüzü, yine toplumun her kesimini davet ederek, bizim gibi düşünmeyenlerin düşüncelerine de değer ve önem vererek onları da davet edeceğiz” dedi. Toplumun her kesiminden insanların Kurultay’a davet edileceğini açıklayan Kılıçdaroğlu; “Eğitimde adaleti nasıl sağlayacağız? Bunu tartışacağız. Emekte adaleti nasıl sağlayacağız? Bunu tartışacağız. İş güvencesi olmayan taşeron işçisinin derdi nedir? Bunu tartışacağız. Adaletli bir toplum nasıl olacak? Bunu tartışacağız” dedi. 

 
“Medeni insanlar gibi oturup konuşalım”
Adalet için kinci bir adım daha attıklarını belirten Kılıçdaroğlu; “Çanakkale’de ‘Adalet Kurultayı’ toplayacağız. ‘Adalet Yürüyüşü’nde sadece yürüdük. Şimdi niçin yürüdüğümüzü, yine toplumun her kesimini davet ederek, bizim gibi düşünmeyenlerin düşüncelerine de değer ve önem vererek onları da davet edeceğiz. Madem birlikte yaşıyoruz, madem bu ülkede yaşıyoruz, huzur içinde birlikte yaşayalım. Oturalım birlikte tartışalım. Medeni insanlar gibi oturalım konuşalım. Benim yanlışım varsa o söyleyebilmeli, onun yanlışı varsa ben söyleyebilmeliyim. Bu memlekete huzuru getireceğiz, bu memlekete adaleti getireceğiz. Bunun başka çaresi yok. Siyasi kavgalardan bu millet bıktı. Sabah, öğle, akşam o onu dedi, bu bunu dedi. Yeter artık…
 
“Toplumun her kesiminden insanları davet edeceğiz”
Toplumun her kesiminden insanların Kurultay’a davet edileceğini belirten Kılıçdaroğlu; “Çanakkale’deki ‘Adalet Kurultayı’mıza nasıl yürüyüşe toplumun her kesiminden insanlar geldiyse bu “Adalet Kurultayı”na da toplumun her kesiminden insanlar gelecekler, onları davet edeceğiz. Eğitimde adaleti nasıl sağlayacağız? Bunu tartışacağız. Emekte adaleti nasıl sağlayacağız? Bunu tartışacağız. İş güvencesi olmayan taşeron işçisinin derdi nedir? Bunu tartışacağız. Adaletli bir toplum nasıl olacak? Bunu tartışacağız. Bir arada huzur içinde nasıl yaşayacağız bunu tartışacağız. Kısır tartışmalardan, çekişmelerden bu ülkeyi nasıl kurtaracağız? Bunu tartışacağız. Adaletli bir düzenin fikri altyapısı orada oluşacak fikri altyapısı. Ve bunu da yine sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya duyuracağız. Bu bizim temel görevimizdir” dedi.  (Şenol Güven)
Paylaş