havadurum

"Öğrencilerinden ettiğiniz insanları işlerine geri iade edin"

500

 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL sürecinde çıkarılan KHK’lar ile ihraç edilen binlerce eğitimci ve akademisyen, işlerine geri dönebilmek için umutla bekliyor. KHK’lar ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisi arasında yer alan Eğitim-Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, işlerine geri dönebilmek için yürüttükleri mücadele, açlık grevi kararı almalarının üzerinden bugün 65 gün geçti. Açlık grevinin 65’inci gününde bulunan Gülmen ve Özakça’ya destek olmak amacı ile Çanakkale Kadın Dayanışması üyeleri, geçtiğimiz Perşembe günü kentin çeşitli noktalarında oturma eylemi düzenledi. Ellerinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafları ile İskele Meydanı, Mümtaz Pirinççiler Meydanı, Troia Atı önü ve kordon boyunda oturma eylemi yapan yurttaşlar, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe geri iade edilmesi talebinde bulundular. 

 
“Yaşadığımız süreç ortada”
Bugün açlık grevinin 65’inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için düzenlenen oturma eylemi hakkında açıklamada bulunan Çanakkale Kadın Dayanışması üyesi Sinem Öztürk; “Türkiye Semih ve Nuriye’nin durumu ile çalkalanıyor. İnsanlar açlıkları ile sınanıyorlar. Semih ve Nuriye 64 gündür aç. Sadece işlerini geri istedikleri için… Bu eğitimciler KHK ile işlerinden atıldılar. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşadığımız süreç ortada. FETÖ bahanesi ile ne kadar muhalif insan varsa, hatta muhalif olmasına bile gerek yok, belki mezhebi, cinsiyeti farklı olabiliyorlar, tamamen ayrımcılığa maruz bırakılarak işlerinden ediliyorlar. Sadece kendi kimliklerinden ötürü işe alınmıyorlar. Biz acı çekiyoruz. Bu insanların 64 gündür aç kalıyor olması bizlere acı veriyor” dedi. 

“Öğrencilerinden ettiğiniz insanları işlerine geri iade edin”
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı açlık grevine başlamaya itenlere çağrıda bulunan Öztürk; “Bizler Çanakkale Kadın Dayanışması olarak Semih ve Nuriye’ye destek vermek için bir araya geldik. Semih ve Nuriye’nin fotoğrafları ile İskele Meydanı’nda, Troia Atı önünde, Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda oturma eylemi yapacağız. Yanımızda da bu güzel insanların fotoğrafları olacak. Eğer birilerinin dikkati çeker ve bizden bilgi almak isterlerse neden aç olduklarını anlatacağız. Biz onlara açık grevini bırakın demiyoruz. Aksine, buna neden olanlara bir çağrımız var. Buna neden olanlara diyoruz ki, haksız yere işlerinden ettiğiniz, ekmeklerinden ettiğiniz, öğrencilerinden ettiğiniz insanları işlerine geri iade edin” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş