havadurum

"Rakibin zaaflarını değerlendirdik..."

1065

 Bol gollü galibiyetin sevindirici olduğunu ifade eden Antrenör Kurt ` Ezinespor sezon sonunda ilk 5 hedefini gerçekleştirmek istiyor. Son 3 haftada en az 6 puan daha bekliyoruz` dedi...

 
" Ezinespor olarak sezon  başında bir hedefimiz vardı. Ligi ilk 5 sıra içinde bitirmek. Lapsekispor maçı bu yüzden oldukça önemliydi. Kendi sahamızda oynamamız gereken bu maçı, saha kapatma cezamız nedeniyle Kepez de oynamak zorunda kaldık. Lapsekispor ligin ikinci yarısında çok iyi bir performans ortaya koyan bir takım. O nedenle `Zor bir maç oldu` diyebilirim. Maçın hemen başlarında penaltı ve kırmızı kart sonucu büyük bir avantaj yakaladık, ancak penaltıyı atamadık. Penaltıyı kaçırmak bizi olumsuz yönde etkilerken, rakibimize de moral ve direnç oldu. Rakibimiz 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 öne geçti. Daha sonraki bölümlerde eksik rakibimize karşı baskımız sonuç verdi ve art arda bulduğumuz goller ile ilk yarıyı 3-1 önde kapattık. Lapsekispor maç boyunca oyun disiplininden hiç kopmadı. Bu durum bizi oldukça zorladı. Son bölümde rakibimiz 9 kişi kalınca işimiz kolaylaştı ve maçı 5-3 kazandık. Futbolcularımı kutluyorum. Zevkli ve çekişmeli bir müsabaka oldu. Maçın hakemi `İyi bir yönetim gösterdi` diyebilirim. Bana göre, penaltı ve kırmızı kart kararlarında kuralları uyguladı. Maç boyunca sporculara karşı tavizkar değildi, otoritesini hiç elden bırakmadı.
Bugün puan sıralamasında belirlediğimiz hedefin içerisindeyiz. Ancak, ligin ikinci yarısında iyi bir performans ortaya koyduğumuzu söyleyemem. Bunun çeşitli nedenleri var. Kadro kalitemiz bu yarışı götürmek için yeterli değildi. Üstüne önemli oyuncularımızın art arda sakatlanması, kadro bütünlüğümüzü bozdu. Kritik maçlarımızı bu yüzden kaybettik. Şimdi klasman maçlarımızı en  iyi  şekilde bitirmek için çabalıyoruz. Bu arada, hedefsiz kalan futbolcularımızı maçlara motive etmekte oldukça zorlanıyoruz. Zaman zaman, tasvip etmediğimiz disiplinsizlikler oluyor. Önlem almak,ceza vermek bile bazen caydırıcı olmuyor. Çünkü, sporcular amatör oldukları için bir beklentileri yok. Zaten ya bir işte çalışıyorlar, ya da öğrenciler.  Futbol, onları için bir eğlence aracı ve  ek kazanç kapısı.
Ligin son üç haftasına giriyoruz. Çok kritik, şampiyonluk yarışını etkileyebilecek 2 maçı arka arkaya oynayacağız. Önce Biga, ardından kendi sahamızda Yenicespor ile karşılaşacağız. Bigaspor tek yenilgisini bizden aldı. Bu yüzden de, rövanş maçımız çok zorlu geçecek. Belki de `Haftanın en önemli maçı olacak` diyebilirim. Sakat Umutcan dışında eksik oyuncumuz yok. Ancak, Nijeryalı Emeka, Semih Deniz ve Özgür ile yollarımızı ayırdık. Genç oyuncularımıza daha fazla şans vereceğiz. Son 3 maçımızdan 6 puan alma hedefindeyiz. Bu 6 puanı alırsak ilk 5 hedefimizi büyük oranda tutturmuş olacağız. İlk kez mücadele ettiğimiz bu ligde, önemli tecrübeler edindik. Kulüp olarak daha iyi yerlerde olmayı hakediyoruz ama,  yapmamız gereken daha çok işimiz var."
(Haber Merkezi)
Paylaş