havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

"Sözde' SEÇİM HÜKÜMETİ!

Değerli okurlarım, 15 gün önceki yazımda "sonraki yazım 2 Eylül'de… Merak ediyorum… Bakalım o tarihe (Düşük) AKP Hükümeti ile mi gireceğiz!" demiştim.

1281

 Onunla değil de ‘Sözde’ Seçim Hükümeti! İle 2 Eylül’e vardık!.. Şükürler olsun!.. Necip milletimiz memleketimiz için hayırlara vesile olsun!.. 7 Hazirandan 147 gün, bu günden itibaren 60 gün sonra 1 Kasım’da yeniden seçim yapacağız.

Neden??? 

7 Haziran seçimini beğenmedik de ondan(!) Güreşe doymayan pehlivanlar var ya!..

***

            BEŞTEPE Külliyesi sakinine göre; “1 Kasımda ki seçim İSTİKRAR ve İSTİKRARSIZLIĞIN SEÇİMİ” olacakmış!..

            13 yıldır ülkemizde istikrar varmış da bizim gibi ‘balık hafızalılar’ istikrar ve huzurun farkında değilmişiz, ya da unutmuşuz meğer!

            Evet… Yandaşlar için istikrar da vardı huzur da!  

*Sözde Başbakan Davutoğlu! AKP İl başkanları toplantısında ne kadar veciz-özlü sözler sarf etmiş!:

            “Bizim kurucu değerlerimizde lüks, şatafat yoktur… Hayat standardını siyasete girerek değiştirmiş olanlar bizde yoktur. Tek bir hırka ile dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır. Eşini, dostunu, akrabasını oralara dolduranların aramızda yeri olmadı, olmayacak. Sahip olduğu kamu görevinin üzerinden herhangi bir şekilde rant elde edenlere bu kapı kapalı oldu.”

            Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının aklıyla-hafızasıyla ancak bu kadar alay edilebilir!..

Soruyorum?

Gerçekten de halkla alay etmenin doruk noktası yukarıdaki özlü sözler değil midir?      

Gülemiyorum!.. Acaba AKP’nin değerlerinden bizlerin niçin haberi yok! Demek ki bizler 13 yıldır MARS’ta yaşıyorduk ki bi haberiz!!!

Davutoğlu’nun aklımızla alay etmesinin bir başka örneğini verelim:

“Nihayet icra hükümeti kurduk. 4 yıllık icracı hükümet gibi çalışacağız” demez mi?!.

Sizce de bu sözleriyle gerçek niyetini ifşa etmiyor mu?!.

İzninizle az biraz niyet okuyayım!

(Seçimlerin güvenliği ipine sımsıkı sarılarak, seçimleri erteleye erteleye 4 yıl iktidarda kalmanın hesabı-kitabı planlanıyor olamaz mı?.. Ayrıca 18-20 Milletvekili ayartılabilirse AKP  tek başına iktidar olmuyor mu? Oluyor!.. Tuğrul Türkeş gibi kazanımlar olamaz mı? Olabilir!..)

*Emini ki bu satırları okurken benim gibi sesli düşünüyorsunuz! Haksız mıyım?  Yoksa “icra hükümeti kurduk” demenin başka biçimde itirafı nasıl olabilir ki?!.

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, ‘sözde’ seçim hükümeti ‘kalıcı-uzun süreli’ hükümet olmanın peşinde olamaz mı?

            Bence olabilir!.. Nasıl mı?

Şöyle: Seçimlerin ertelenmesi Anayasa’nın 78. Maddesinde düzenlenmiş.

MADDE 78 – Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin 1 yıl geriye bırakılmasına karar verebilir.

            Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir………………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

*Bu madde ne demek istiyor? Çok açık değil mi?

            1 Kasım seçimlerinde AKP’nin oylarının % 35’e gerilemesi olasılığı yüksek! Anketlerin dili şimdiden bunu yansıtıyor. Beştepe bu halde derhal devreye girecek ve AKP’nin 1 Kasım seçimini 1 yıl erteleme planı-kumpası uygulanacak!.. Siyasi kulislerde erken seçimin güvenlik nedeni ile yukarıdaki Anayasa maddesi uygulanarak, sandığın halktan 1 yıl daha kaçırılacağı söylentisi yaygınlaşıyor…

            İşte tam da bu nedenle ‘sözde’ değil ‘kalıcı hükümet’ peşinde koşacaklar kehanetinde bulunuyorum!

            OLMAZ… OLMAZ DEMEYİN!.. Siyasette ne olmazların OLDUĞUNA TANIKLIK ETTİK!                                                              *         

NOT: Sayın Hamza ERKAL, Şehitler Diyarı Çanakkale’mizin 33. Valisi oldunuz. Hayırlı olsun.. Hoş geldiniz. Başarı dileklerimle, saygılar sunarım. T.Ç