DOLAR 32.3425 %0.12
EURO 35.1114 %-0.19
G.ALTIN 2235.3602 %-0.37
BITCOIN 63644.6804 %-5.51
ETHERIUM 3280.0404 %-6.46
havadurum

(Vural Bulut!-2) FETÖ, kadro, tetikçilik, iftira...

2770

 

Özel Haber: Seçkin Sağlam

FETÖ’yü 17-25 Aralık 2013’te fark ettiğini söyleyen Vural Bulut, 2014’te, Fethullah Gülen’in yeğeni, aynı zamanda Bulut’un da ‘basın yayın’ eğitimi aldığı Kemal Gülen’in, Gülen Ailesi adına yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından yayınlaması dikkat çekmişti. 2013’te FETÖ’nün farkına vardığını ifade den Bulut, 20 Nisan 2014 tarihinde Fethullah Gülen’e ait “Neticenin Allahın elinde olduğuna inanmak ise tevhiddir” sözünü de paylaştığı gönderisini öncekilerde olduğu gibi sildi. Bol bol tanıklık eden Bulut’un ‘tanıklıklarından’ biri de ÇOMÜ’de memur olarak çalışırken hakkındaki iftiralar nedeni ile KHK ile ihraç edilen Hakan Akbaba. Akbaba, ÇOMÜ’de Vural Bulut’un da aralarında olduğu dört kişinin iftira niteliğindeki ifadeleri ile ihraç edildi. Akbaba’yı kamuoyu çok önceden tanıyor. FETÖ’nün 2010 yılındaki KPSS soru hırsızlığını ilk açığa çıkaran isim Hakan Akbaba. KPSS skandalını kendi araştırması ile ortaya çıkaran ve bulguları o dönem adli mercilerle paylaşılan ve sonradan FETÖ’den tutuklanan savcı tarafından verdiği dosyalar sumen altı edilen Akbaba, bugün FETÖ mağdurlarından biri. “FETÖ ile mücadele ederken FETÖ’cü damgası yemek kolay bir iş değil” diye düşünebilirsiniz. Oysa ki Vural Bulut gibi birisi ‘tanık’ olarak dinlenirse, herkes FETÖ’cü olabilir. Çünkü Bulut, kişisel husumeti nedeni ile onun için “herhangi biri” olan Akbaba ile ilgili “FETÖ’cü olabilir” dediği için Akbaba kararname ile ihraç edildi. 

 
“FETÖ’cü ama sadece ihraç edecek kadar” mı? 
Akbaba hakkında, Vural Bulut ve üç kişinin daha “FETÖ’cü olduğunu düşünüyorum” demesi nedeni ile ÇOMÜ’den ihraç edildi. Ancak buradaki ilginç nokta, Akbaba’yı ihraç edilmesine neden olacak hiçbir belge ve bilgi olmamasına rağmen, Akbaba işinden olurken, mesela hiç tutuklanmadı, yargılanıp herhangi bir ceza almadı. Hatta mahkeme önünde aklandı da. ÇOMÜ’deki soruşturma kurulu, Akbaba’yı neye göre, hangi bilgi ve belgelere göre ihraç etti? Bu bilinmiyor. Sonrasında Akbaba, hakkındaki ifadeler nedeni ile açılan davadan beraat etti! Neden mi? Çünkü daha önceki duruşmaya katılmayan, tabiri yerinde ise ‘kadrolu tanık’ Vural Bulut, bu kez duruşmaya geldi ve “FETÖ’cü demedim” dedi. Bulut, “FETÖ’cü olabilir” dediğini ifade ederek, çark etti. Sanıklık nedir bilmeyen, “kadrolu tanık” Vural Bulut, sadece “olabilir” dediği için Akbaba ihraç edildi. İki yılı aşkın bir süredir işsiz kalan ve kendini aklamak için uğraşan Akbaba, ihracının ardından kurumun savcılığa suç duyurusunda bulunmasının neticesinde yargılandı ve mahkeme tarafından suçsuz bulundu. 
 
ÇOMÜ Soruşturma Kurulu nasıl çalışır? 
Akbaba’nın beraat etmesi, okları Vural Bulut üzerine çevirse de, aslında Bulut, işin ‘küçük resmi’ olarak tabir edilebilir. Büyük resim ise darbe sonrası kurulan ‘soruşturma kurulu’! Neye göre soruşturma yaptıkları belli olmayan, bir kalıp soruları herkese sorarak, ‘bu suçlu, bu suçlu değil’ diye karar veren soruşturma kurulu, mesela barış imzacısı bir akademisyene de FETÖ soruları sormuş. Yani Vural Bulut’un ‘itiraf’ değerindeki ifadelerini görmeyen soruşturma kurulu, FETÖ ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan bir akademisyeni de sorgulamış, FETÖ soruşturmasında, sadece FETÖ soruları sorarak soruşturmasını tamamlamış, hatta söz konusu akademisyen, soruları ‘saçma’ bularak, “Ben barış imzacısıyım, benim devam etmekte olan davam başka. Benim FETÖ ile ne işim olur” dediğinde ise “bunlar standart sorular, herkese soruyoruz”  cevabını almış. 
 
“Böyle başa böyle tarak!”
Duyanların, dava ile ilgilenenlerin “Soruşturma kurulu böyle çalışır, Vural Bulut tanık olursa, FETÖ davasında FETÖ hırsızlığını açığa çıkaran adam FETÖ’cü olur” dediği süreç, halen bitmedi. Akbaba, mahkemeden aklansa da işini geri istemeye devam ediyor. Aylardır ‘saçma’ bir tanığın, ‘saçma sapan’ ifadesi ile işinden mesleğinden olan Akbaba, yaşadıklarına sebep olanlardan hesap sorulmasını istiyor. 
 
Kamuoyu soruların cevabını bekliyor 
İlk ve bu ikinci haberde yer alan bilgi ve belgeler, gerek ÇOMÜ’nün soruşturma dosya ve tutanaklarından, gerekse mahkeme tutanaklarından elde edildi. Sosyal medya paylaşımları ise silinmeden önce kopyası alınarak yayınlandı. Tüm iddia ve ifadeler, 2011’den itibaren başlayan FETÖ hükümlüsü Sedat Laçiner dönemi ve sonrasında yaşanan sürecin birer değerlendirmesi ve hem kamuoyunda, hem de süreci takip edenler açısından ortaya çıkan düşüncelerdir. Sonuç itibariyle iki haberde oluşan sorular ise halen cevap bekliyor.
Paylaş