havadurum

"Yapılandırma için son şans 31 Mayıs"

286

 Çanakkale Defterdar V. Osman Çitgez, Vergi Dairesi Müdürü Sedat Vatansever, Gelir Müdür V. Nesrin Basut tarafından Çarşamba günü Çanakkale Ticaret Borsası’na ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Gökhan Uysal, Meclis Üyesi Yaşar Çetin ve Genel Sekreter Sevcan Elver, hazır bulundu. İlk olarak Çanakkale’de gerçekleştirilen ‘Ulusal Peynir Çalıştayı’ hakkında bilgi veren Çanakkale İl Defterdarı Osman Çitgez; “Çanakkale Ticaret Borsası olarak ilimiz ekonomisinin gelişmesi, ilimiz ürünlerinin markalaşması için çok güzel çalışmalar yaptığınızı yakinen takip ediyorum. Yakın zamanda düzenlemiş olduğunuz Ulusal Peynir çalıştayı ve Peynir tadım etkinlikleri Edirne’den Kars’a kadar sektörle ilgili firmaları Çanakkale’mizde buluşturdu. Bu güzel organizasyon ile ilgili olarak Çanakkale Ticaret Borsası Meclisini tebrik ediyorum” dedi. 

 
“Vergi Yapılandırmasında son gün 31 Mayıs”
Vergi Yapılandırmasında 1. taksiti ödememiş olanlar için son günün 31 Mayıs 2017 olduğunu belirten Çitgez devamla; “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeni ile Kanundan yararlanma hakları sona ermiş olan mükelleflere kanuna eklenen geçici madde ile 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeme imkanı getirildiğini belirtti. Defterdar Çitgez Vergi borçlarını yapılandıran ve ödemeyen mükelleflere taksit hatırlatmasının bulunmasının faydalı olacağını ifade etti. 
 
“İş birliği için teşekkür ediyoruz”
Vergi Dairesi Müdürü Sedat Vatansever, ise Çanakkale Ticaret Borsasının ekonomiye katkılarını ve makro ekonomideki rollerinin çok önemli olduğunu belirterek Ticaret Borsasının serbest piyasa ekonomisi sisteminin önemli bir unsuru olduğunu ifade etti. Vatansever ayrıca “Borsamız Çanakkale için önemli kurumlarımızdan, her zaman yakın işbirliği içersindeyiz. 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında bilgilendirme toplantısını yine borsamız ev sahipliğinde konferans salonunuzda gerçekleştirmiştik. Bugüne kadar bizlerle yapmış olduğunuz işbirlikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
(Şenol Güven)
Paylaş