havadurum

`Yıpranma payları ayrım yapılmadan verilmeli...`

210

 Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, sağlık çalışanlarına verilmeyen yıpranma payları ile ilgili açıklamada bulundu. Sağlık çalışanlarına verilmesi gerenken yıpranma payları ile ilgili olarak 3 yıldır hiçbir somut gelişme olmadığının altını çizen Çavdar, toplu görüşmelerde masaya oturan Memur-Sen’i eleştirerek; “2014 yılından itibaren her 14 Mart Tıp Bayramının vazgeçilmez müjdesi olan ve ‘malum-senin’ her sene kazandık hayırlı olsun broşürleri bastırdığı yıpranma payı hakkımızda 3 yılsonunda somut bir gelişme olmaması tüm sağlık çalışanlarını kaygılandırmaktadır” dedi. 

 
“Sağlık çalışanlarına neden yıpranma payı verilmiyor”
Yıpranma payı konusunda memurlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirten Çavdar;  “Son olarak 25 Ağustos’ta 694 sayılı KHK’da cezaevlerinde görevli infaz ve koruma memurlarına 4 yıla 1 yıl olarak bir yıpranma payı verilmiştir.  Bu gelişmeyi eleştirmek bir yana cezaevlerindeki memurların bunu hak ettiğini düşünüyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanı söz vermesine rağmen ve bir KHK ile bile bu hak rahatça tanınabiliyorken neden sağlık çalışanlarının 3 yıldır ısrarla bu hakkının oyalandığı açıklanmalıdır. Sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payında ipe un serilmekten vazgeçilmelidir. Son olarak kamu çalışanlarının sukutü hayale uğratan toplu sözleşmede de yıpranma payı konusunda varılan anlaşma tabir caizse endişe vericidir” dedi. 
 
“Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesini istiyoruz"
Memur Sen tarafından yıpranma payı konusunda ayrımcılık yaptığını söyleyen Çavdar;  “694 Sayılı KHK ile Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İdare Memuru, İnfaz ve Koruma Başmemurları, İnfaz ve Koruma Memurları ile Cezaevinde mahkumlarla irtibat ve görev içinde olan diğer çalışanlara yıpranma payı hakkı tanınmıştır. Cezaevinde görevli herkese yıpranma payı bir ayrım yapılmadan verilmiştir. Böylesine bir örnek varken sözde yetkili sendikanın bu ayrımı yapma isteği nereden gelmektedir. Yoksa böyle bir durumun alt yapısını hazırlama görevimi kendisine verilmiştir ki buna imza atmıştır.  Biz Türk Sağlık-Sen olarak sağlık hizmetlerinde görevli tüm çalışanlara herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan tüm mesleklerde olduğu gibi bir yıpranma payı verilmesini istiyoruz. Daha önce yayınlanan nöbete göre yıpranma payı, 82 yıl çalışılırsa 2.5 yıl yıpranma payı hakkı gibi gerçekleşmesi imkansız bir yıpranma payı istemiyoruz” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş