havadurum

"10 Ekim'de yitirdiklerimizi anacağız"

842

 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapılmak istenen ‘Barış Mitingi’ne IŞİD terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 103 vatandaş hayatını kaybetmişti. Saldırının 4’üncü yıldönümünde hayatını kaybedenler düzenlenen yürüyüşle anılacak. Çanakkale Emek Demokrasi Güçleri tarafından 10 Ekim anmasına çağrı açıklaması yapıldı. Çanakkale Belediyesi Çalışanları sosyal Tesisleri’nde yapılan açıklamada, başta Emek Partisi İl Başkanı Ercan Adsız olmak üzere 103 vatandaşı anmak için 10 Ekim saat 18:00’da Golf Aile Çay Bahçesi önünde bir araya gelineceği belirtildi. Çok sayıda parti, STK, sendika  temsilcisinin yer aldığı açıklamada; “Ankara Gar katliamının bu yıl, 4. Yıl dönümüdür. Aradan geçen dört yıl boyunca faillerin yargılanması göstermelik bir şekilde yapılmış, asıl suçlular ve ihmali olan kamu görevlileri, avukatların tüm ısrarlarına, görgü tanıklarının ifadelerine rağmen mahkeme süreci tamamlanmıştır. 10 Ekim günü Ankara Garı önünde yaşanan katliam sonucu kaybettiklerimizin arkadaşlarımızın yoldaşlarımızın anılarına mücadelelerine, bizler her platformda sahip çıkarken bilinmelidir ki katliamın ve faillerinin tüm açıklığıyla ortaya çıkarılması mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yürüteceğimizi kamuoyu önünde belirtiyoruz. DİSK, KESK, TTB, TMMOB un çağrısı ile talebimiz barış ve kardeşliktir” denildi.

 
“Tek talepleri demokratik bir ülke yaratmaktı”
Ankara Garı’nda toplanan barışçıl kitlenin tek talebinin demokratik bir ülke yaratmak olduğu ifade edilen açıklamada; “10 Ekimde Ankara’da alanlara çıkan mücadelenin ön safında yer alan arkadaşlarımızın taleplerinin ne kadar haklı olduğunu bugün Ortadoğu da yaşanan gelişmelerden anlamak mümkündür. Suriye, Irak ve Filistin’de yaşananlar, ABD ve Rusya’nın bölgede yaptıkları, İran’ın kuşatılmak istenmesi, ülkemizin askeri operasyonlarla Suriye bataklığına çekilmesi gibi sayacağımız birçok gelişme barışın ne kadar elzem olduğunu göstermektedir. Ankara garında toplanan barışçıl kitlenin tek talebi kardeşçe omuz omuza demokratik bir ülke yaratmak ve hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir düzen talebidir. Sadece barışçıl bir yaşam, hukuk ve demokratik bir ülke talebi ile alanlara koşanlara karşı işlenen bu kanlı saldırı sonucu 103 yoldaşımız hayatını kaybetmiştir. O gün o meydana koşan yoldaşlarımızın bıraktığı bayrak elden ele barış özgürlük ve adalet demeye devam etmektedir. O bayrak ülkemizin tüm emekçilerinin elinde alanlarda dalgalanmaya devam edecektir” denildi.
 
“Yoldaşlarımızın anısına sahip çıkacağız”
Tüm vatandaşların anmaya çağrıldığı açıklamada; “Bu şiarla biz Çanakkaleli emekçiler olarak o bayrağı elden ele taşıyacağımızı tam bağımsız ve demokratik bir ülke yaratana kadar mücadeleden asla geri durmayacağımızı buradan ilan ediyoruz. Ankara’nın sonbaharında hain bir saldırıyla toprağa düşen yüzlerin anısına sahip çıkacağız. Tek adam diktatörlüğüne, IŞİD barbarlığına ve IŞİD’i koruyup besleyen odaklara karşı alanlarda olacağız. Yoldaşlarımızın anısına sahip çıktığımızı ideallerini yaşatacağımızı özlemlerini gerçekleştireceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Ankara garında katledilen tüm yoldaşlarımız gibi, ilimizin kaybı olan Çanakkale Emek Partisi İl Başkanı Sayın Ercan Adsız ile birlikte yoldaşlarımızı saygı ve sevgi ile yad ediyoruz. Bu duygularla Çanakkale’nin Emek Demokrasi Örgütleri olarak tüm Çanakkale halkını, demokratik kamuoyunu, 10 Ekim Perşembe günü saat: 18.00 de Golf Çay Bahçesine Ankara Garı Katliamının anma törenine davet ediyoruz” denildi.   (Eren Aşnaz)
Paylaş