havadurum

"16 milyon İstanbullu haksızlığa sandıkta cevap verdi..."

1248

 CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, 31 Mart seçim döneminin ardından siyasi partilerin Çanakkale’deki il başkanlarını ziyaret etmeye devam ediyor. CHP İl Başkanı Güneşhan, son olarak Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara’yı ziyaret etti. CHP İl Başkanı Güneşhan tarafından düzenlenen ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Özellikle Uluslararası Troia Festivali’nin ‘Ekonomik nedenlerden dolayı’ iptal edilmesini değerlendiren CHP İl Başkanı Güneşhan; “Bugün dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz, çok bereketli topraklarımız var. Fakat maalesef her şeyi dışarıdan ithal eder hale geldik. Tabi burada bunların sorgulanması gerekiyor. Festivalin ertelenmesine neden olan konuların irdelenmesi gerekiyor. Daha da kötü gidiyoruz. Bu iktidarın, yaşadığımız ekonomik sorunların üstesinden geleceğine kesinlikle inanmıyorum. Bunun en somut örneğini, 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri ortaya koydu” dedi. Troia Festivali’nin iptal edilmesi ile ilgili düşüncelerini sunan Saadet Partisi İl Başkanı Saçıkara ise; “Bu ekonomik sorunu bu iktidar çözemez. Biz Saadet Partisi olarak Troia Festivali’nin birkaç yıl daha yapılamayacağını görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
“23 Haziran seçimi, sadece İstanbul seçiminin ötesinde demokrasi mücadelesi şeklinde oldu”
CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Biz CHP olarak, 23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi ve tekrar parlamenter sisteme dönülmesi ile ilgili çalışmalarda bulunan ve bizler gibi düşünen siyasi partilerimize düzenlediğimiz ziyaretlerimize devam ediyoruz. Saadet Partisi, 31 Mart seçimlerinden sonra özellikle İstanbul’daki seçim sonuçlarının son derece yasal olduğu, hiçbir şekilde sıkıntı olmadığı konusunda bizler gibi düşünen, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünen siyasi partidir. 23 Haziran’da yapılan seçimlerde de yine aynı anlayışla seçimlere girdiler ve son derece demokratik bir seçim süreci yaşadık. Hepimizi n ortak bir hedefi vardı, o da şuydu; 31 Mart seçimlerinde gasp edilen halkın iradesinin sandığa en iyi şekilde yansıması yönünde çalışmalar yapmaktı. Bu noktada siyasi Saadet Partisi’nin Sayın Genel Başkanı’na, tüm üst düzey yöneticilerine, il başkanlarına teşekkür ediyorum. 23 Haziran seçimi, sadece İstanbul seçiminin ötesinde Türkiye seçimi, demokrasi mücadelesi şeklinde oldu. 16 milyon İstanbullu da kendilerine yapılan haksızlığa en güzel cevabı sandıkta vererek, 31 Mart’ta seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nu açık ara Belediye Başkanı olarak seçmiştir ben, bu demokrasi mücadelesinde sunmuş oldukları katkılarından dolayı Saadet Partisi İl Başkanları nezdinde tüm Saadet Partili arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi. 
 
“Bu ülkeyi hep beraber kurtaracağız”
Saadet Partisi Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara; “CHP İl Başkanı Sayın İsmet Güneşhan’ın ziyaretinden dolayı oldukça memnunuz. Çanakkale’de ve Türkiye genelinde biz, her zaman haklının yanındayız. Kim haklıysa yanındayız, haksızsa karşısındayız. Bu demokrasi savaşında da haklının yanında olduğumuzu gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bu ülkeyi hep beraber kurtaracağız. Onun için bugünkü ziyareti çok önemsiyorum. Biz, her zaman kendileriyle görüşüyoruz, her zaman iyi çalışıyoruz. Müslüman alemi, hiçbir zaman için çökmeden kalkmayı öğrenmemiştir. Biz, şuanda çöküyoruz daha sonra da sıçramaya geçeceğiz” dedi. 

“Festivalin ertelenmesine neden olan konuların irdelenmesi gerekiyor”
CHP İl Başkanı Güneşhan; “Troia Festivali, Türkiye’deki en eski festivallerden bir tanesidir. Daha önde 15 Temmuz Darbe girişimi döneminde de iptal edilmişti. Bu yıl da yaşadığımız ekonomik nedenlerden dolayı iptal edildi. Bugün Türkiye, ekonomik olarak iflas etmiş durumda. İşsizlik çok hat safhada, 8 milyonun üzerinde işsiz yurttaşımız var. İnsanlar iş bulamadıkları için intihar ediyorlar. Atanamayan binlerce kamuya aday insanımız var. Çanakkale de bu konuda en yüksek payı alan illerden bir tanesi. Çanakkale Belediyesi Troia Festivali’ni yaptığı zaman en iyi şekilde yapıyor. Fakat inşaat sektöründeki ekonomik kriz, Çanakkale’yi de çok etkiledi. Bu kriz, belediyeyi de kötü etkiledi. Dolayısıyla belediyenin gelirlerinde büyük düşüş oldu. Belediyede şuanda acil yapılması gereken işler yapılıyor. Dolayısıyla Çanakkale Belediyesi de bu yıl festivale ara vermeyi uygun gördü. Bunun esas sorulması gereken neden, ertelenmesine neden olan ekonomik krizdir. Türkiye, neden bu hale geldi? Türkiye, bugün neden ekonomik kriz yaşıyor? Bugün dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz, çok bereketli topraklarımız var. Fakat maalesef her şeyi dışarıdan ithal eder hale geldik. Tabi burada bunların sorgulanması gerekiyor. Festivalin ertelenmesine neden olan konuların irdelenmesi gerekiyor. Daha da kötü gidiyoruz. Bu iktidarın, yaşadığımız ekonomik sorunların üstesinden geleceğine kesinlikle inanmıyorum. Bunun en somut örneğini, 23 Haziran’daki İstanbul seçimleri ortaya koydu” dedi.
 
“Saadet Partisi olarak Troia Festivali’nin birkaç yıl daha yapılamayacağını görüyoruz”
Saadet Partisi İl Başkanı Saçıkara; “4 yıl önce yeni geldiğim zaman bir ekmek alacak paramız olmayacak demiştik. Çanakkale’mizde son 17 yılda 12 fabrika satılıp kapandı. Şimdi bu krizde bize kim yardımcı olacak. Fakat fabrikaların kapandığı yere AVM yaptık. AVM’lerden ne kadar kazanabiliyoruz. Bizi sünger gibi sömürüyorlar, paralarımız yurt dışına gidiyor. Bu ekonomik sorunu bu iktidar çözemez. Biz Saadet Partisi olarak Troia Festivali’nin birkaç yıl daha yapılamayacağını görüyoruz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş