havadurum

"19 Mayıs ışığını asla yok edemezler"

724

 CHP Çanakkale örgütünün düzenlediği çelenk sunma töreninden sonra başlayan program’a Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İyi Parti İl Başkanı Av. Eşref Bener Varol, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Çanakkale Şubesi, Eğitim İş Çanakkale Şubesi ve vatandaşlar katıldı. ADD Çanakkale Şube Başkanı Dr. Necmi Akyalçın, CHP İl Başkan Güneşhan, İyi Parti İl Başkanı Varol ve Başkan Gökhan alternatif çelenk sunma töreninde konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayının Samsun Valiliği tarafından yasaklanması kınandı. Akyalçın, konuşmasında; “Bu yıl 29 Ekim’de bizlere çelenk koymak konusunda engeller çıkaranlar, 19 Mayıs’ta Samsun’da da aynı engeli çıkarmaya çalışmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce 19 Mayıs’ta işgali sonlandırmak için Samsun’a ayak basmıştır. Ama şimdi, Samsun’da bir Vali Yardımcısı, orada Fener Alayı yaptırmıyor. Biz, Atatürkçü ve Cumhuriyetçiler, bu ülkeyi sevenler, bu meydanlara onlara bırakmayacağız. Burada, Atatürk’ümüze, Cumhuriyetimize sahip çıkmak için hep birlikte bağırıyoruz, ne mutlu bize” ifadelerini kullandı. 

 
“19 Mayıs kutlamalarını yasaklayanlar, Cumhuriyeti hazmedemeyenlerdir”
Samsun’da fener alayını yasaklayan Samsun Valiliğini kınayan CHP İl Başkanın İsmet Güneşhan; “Tam 99 yıl önce bugün, ülkenin kurtuluş meşalesini Samsun`dan yakarak başlatanlar, yaktıkları meşaleyi gençlere emanet ederek aydınlık bir geleceği de teminat altına alarak kurtuluş mücadelesini başlatmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, en karanlık ve zorlu günlerde Samsun`dan başlattıkları kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir Cumhuriyetle taçlandırmışlardır. Bugün anti demokratik uygulamalar ile demokrasi ve bağımsızlık gibi değerlerin altını oymaya çalışanlar 1919 da ülkenin üzerine doğan güneşi karanlığa çevirmek isteyenlerdir. Cumhuriyetin 99’uncu Yılında OHAL’i bahane ederek 19 Mayıs kutlamalarını yasaklamaya çalışanlar, aslında Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceğini hazmedememektedirler” dedi.
 
“19 Mayıs kutlamalarını engelleyebilirler ama 19 Mayıs ışığını asla yok edemezler”
Güneşhan; “Atatürk ve mücadele arkadaşlarının ismini anmaktan imtina edenler, onların mücadelelerini kutlamayı yasaklayarak, onları unutturacaklarını düşünmektedirler. Ama bunun mümkün olmadığını ve olmayacağını 25 Haziran sabahı öğreneceklerdir. 19 Mayıs kutlamalarını engelleyebilirler, ancak 19 Mayıs ışığını asla yok edemezler. Hangi karanlığı isterlerse istesinler, umudun ışığı asla bitmez Verecek ışığı olmayanlar karanlığı severler Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya da devam edecektir. Ülkemizin kurtuluş ve kuruluşunun mimarı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı için hiç düşünmeden canlarını vermiş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, onların mücadelelerini benimseyen Cumhuriyet gençlerinin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi. 
 
“Bu bayramın sahibi tüm Türk gençliğidir”
İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada; “Bu bayramın sahibi tüm Türkiye’dir, tüm Türk gençliğidir. Hep beraber 190 binlerle 19 milyonlarla 190 milyonlarla bu bayramı kutlayacağız. Hiçbir zaman Atatürk’ün adını tek kelimeyle geçirmeyeceğiz ve ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ demekten hiçbir zaman geri durmayacağız. Bugün de, tüm günlerimizde de Atatürk’ü anmaktan daima vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

“19 Mayıs Bayramı kutlamaları, bazı yerlerde git gide azalıyor”
19 Mayıs’ın önemine değinen Başkan Gökhan; “Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 99’uncu yıldönümü münasebeti ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm insanlarına kutlu olsun ve özellikle gençlerimizin Bayramı olduğu için onları ayrı kutluyorum. 19 Mayıs, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı tarih olduğu için bunu çok önemsiyoruz. Bu bayramın coşkuyla kutlanması gerekirken bazı yerlerde kutlamalar git gide azalıyor. İnşallah 25 Haziran’dan sonra bu bayramın daha coşkulu ve gençlere uygun bir biçimde kutlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş