havadurum

"19 Mayıs ruhu ile yaşanabilir bir ülke kuracağız"

989

 27’inci Dönem Genel Seçimleri Milletvekili adayları 21 Mayıs tarihinde belli oldu. CHP birinci sıra Milletvekili adayı yeniden CHP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek olurken, ikinci sırada ise CHP Biga eski İlçe Başkanı Özgür Ceylan yer aldı. CHP Milletvekili adayları Erkek ve Ceylan adaylıklarını, seçim sürecini ve ülke gündemini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdiler. Açıklamasında öncelikle ekonominin durumuna değinen Milletvekili Erkek, hükümetin faiz lobilerine teslim olduğunu söyledi.   Türkiye’nin 5 temel sorunu üzerine çalıştıklarını belirten Erkek, bu sorunların, ‘Eğitim, ekonomi, dış politika, adalet ve toplumsal barış’ olduğunu belirtti. Erkek, bu 5 temel soruna kalıcı çözümler getireceklerini ifade etti. Çanakkale’de güçlü bir liste ile seçimlere gireceklerini ifade den Erkek, seçim güvenliğine ayrıca önem verdiklerini dile getirdi. Yönetemeyen bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Erkek; “Türkiye doğru kararı 24 Haziran’da verecektir. Türkiye saray rejimine son verecek, güçlü meclise demokrasiye evet diyecek. Biz buna yürekten inanıyoruz” dedi.  CHP ikinci sıra Milletvekili adayı Ceylan ise ülkenin kötü bir durumda olduğunu belirtti. Amaçlarının mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ülkeyi yeniden yaratmak olduğunu ifade eden Ceylan;  “Ekonominin düzeltilmesi, toplumsal huzurun sağlanması, hukukun ve adaletin yeniden tahsis edilmesi bizim en önemli önceliklerimiz” dedi. 

 
“24 Haziran’da Türkiye’miz kazanacak”
Değerlendirmesine; “24 Haziran’da Türkiye’miz kazanacak” sözleri ile başlayan Erkek;  “Bizim mücadelemiz demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesi. Şu an itibari ile Dolar 5 TL’ye doğru gidiyor. Benzin 6.80’lira oldu. Son 16 yılda AKP döneminde ‘Londra merkezli bir avuç faiz lobisine’, yani dışarıya ödenen para 150 milyar dolar. Yalnızca dışarıya ödenen faiz miktarı bu. Yani faiz lobilerine teslim olmuş bir hükümet var. Cari açık, işsizlik çok yüksek oranda. Tek adam rejimi, saray rejimi Türkiye’yi bir felakete sürüklüyor. 16 Nisan 2017 referandumunda evet diyenlerin önemli bir bölümü bu gerçeği gördü” dedi.
  
“5 temel sorunu çözüme kavuşturacağız”
Türkiye’nin 5 temel sorunu çözüme kavuşturacaklarını dile getiren Milletvekili Erkek; “Biz, Türkiye’nin 5 temel sorununa CHP olarak ivedi çözümler getireceğiz. ‘Eğitim, ekonomi, dış politika, adalet ve toplumsal barış’ bu 5 temel sorun üzerinde çalıştık. Hangi anne baba çocuğununum niteliksiz bir okulda okumasını ister. Bütün ailelere, bütün çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlayacağız. Eğitim herkese nitelikli ve ücretsiz olacak. Ekonomide üreten, büyüyen bir Türkiye’yi yaratmak zorundayız. Dış politikada ‘yurtta barış, dünyada barış’ temel ilkemiz ile tekrar saygın Türkiye’yi yaratacağız. Bağımsız, güçlü ve saygın yargıyı tahsis edeceğiz.  HSYK’da Adalet Bakanı ve müsteşar olmayacak. Yargının üzerindeki ağır yürütmenin vesayetini ve baskısını kaldıracağız. Yargı güvencesini getireceğiz. Yargıçlar keyfi bir şekilde oradan oraya sürülemeyecek. Yargıçlar karar verirken yalnızca vicdanlarının sesini dinleyecek. Yargıçlar yalnızca ve yalnızca hukukla bağımlı olacaklar. Çünkü biz biliyoruz ki, ‘güçlü, bağımsız ve saygın bir yargı demokrasinin de, hak ve özgürlüklerinde güvencesidir’. Büyük bir uzlaşma ile insan odaklı yeni bir anayasa yapacağız. Toplumsal barışı tahsis edeceğiz. Bunların tüm hazırlıklarını yaptık. CHP iktidarında bu 5 temel sorun üzerinde ivedi çözümleri getireceğiz ve Türkiye’ye rahat bir nefes aldıracağız” dedi.  
 
“Bütün dikkatimizi seçim güvenliğine vermek zorundayız”
Yetkin ve uzman kadrolar, örgütler ve STK’lar ile çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Erkek;  “Seçim bildirgemizi cumartesi günü tüm Türkiye ile paylaşacağız. Çanakkale’de de çok güçlü bir liste ile seçimlere giriyoruz. Aday olalım olmayalım CHP üyesi olmak çok büyük bir toplum hizmetidir. Bu bilinçle bütün üyelerimiz ve arkadaşlarımız çalışıyorlar. Çanakkale’de çıtayı daha çok yükselteceğiz. Çok daha iyi sonuçlar alacağız. Bölgesel dengeleri de gözeterek hareket ettik. Listemizde çok önemli isimler var. Örneğin OHAL döneminin önemli isimlerinden Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu’nu İstanbul’da birinci sıraya koyduk. Yine cezaevindeki Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nu birinci sıraya koyduk. Bende kendisini ziyaret edeceğim. Çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi bütün dikkatimizi seçim güvenliğine vermek zorundayız. Sandık görevlileri, müşahitlerimiz eğitimleri, çalışmaları devam ediyor. Çok önemli bir seçim bildirgesi ile yine Türkiye’nin huzuruna çıkacağız” dedi.
 
“19 Mayıs ruhu ile başarılı olacağız”
İktidarın 2015’teki seçim bildirgelerini takip ettiğini belirten Erkek; “Son derece basiretsiz ve ön görüşsüz bir siyasetle karşı karşıyayız. Yönetemeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Türkiye doğru kararı 24 Haziran’da verecektir. Türkiye saray rejimine son verecek, güçlü meclise, demokrasiye evet diyecek. Biz buna yürekten inanıyoruz. Adaletsiz güç zalimdir. Saray rejimi adaletsiz bir güç yaratmıştır. Bu adaletsiz güç her gün insanları, aileleri mağduriyetlere sürüklemektedir. Masum insanlar cezaevindedir. İnsanlar OHAL KHK’ları ile sivil ölüme terk edilmiştir. Biz, bu zulme son vereceğiz. Bu saray rejimine son vereceğiz. 19 Mayıs ruhu ile başarılı olacağız. Bir asır önce Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadrolar egemenliği saraydan aldı ve millete verdi. Bugün bunu tersine çevirmeye çalışanlarla, Türkiye’yi geriye götürmeye çalışanlarla mücadele ediyoruz. Ama Türkiye aydınlık yolundan asla geriye dönmeyecek. 25Haziran sabahı güzel ülkemizin bütün dağlarında çiçekler açacak” dedi.
  
“Hedefimiz daha yaşanabilir bir ülke”
Ülkeyi 16 yılda kötü duruma düşüren bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını belirten CHP ikinci sıra Milletvekili Ceylan ise; “Ülkenin durumu malum. 16 yıldır ülkeyi bu hale getiren bir iktidar var. Bizim hedefimiz ülkemizi daha yaşanabilir, daha mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir yer haline getirebilmek. En önemli gündemlerimizden biri de ekonomi. Ekonomi gerçekten şu anda çok zor bir durumda. Ekonominin düzeltilmesi, toplumsal huzurun sağlanması, hukukun ve adaletin yeniden tahsis edilmesi bizim en önemli önceliklerimiz. Ben bu anlamda yaşadığım bölgeye ve çevreme faydalı olabilmek ve katkı sağlayabilmek için adaylığımı gerçekleştirdim. Bu tabii ki halkın tercihidir. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkartmak için çalışmak, yaşadığımız yere faydalı olmak, sorumluluk almak ve elimizi taşın altına koymak. Buradaki düşüncemiz bu” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş