havadurum

"2018-2019 yeniliklerle dolu bir eğitim yılı olacak.."

879

 Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları içerisinde bulunan Mektebim Okulları, 65’inci şubesini Çanakkale’de hayata geçirdi. 2018-2019 eğitim öğretim hayatına Çanakkale’de başlayacak olan Mektebim Koleji, öğretmen kadrosunu Çanakkalelilere tanıttı. Kolin Otel’de düzenlenen ‘Beyaz Geceler Öğretmen Lansmanı’na veli ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.Öğretmenlerin minik öğrencileri ve velilerle tanıştığı lansmanda, Çanakkale Mektebim Koleji Genel Müdürü Aynur İmre,Çanakkale’de eğitim adına hiçbir şeyin eskisi olmayacağını söyledi. İmre; “2018-2019 Eğitim öğretim yılı Çanakkale için, sizler ve bizler için yeniliklerle dolu bir yıl olacak. Artık Çanakkale’de eğitim adına hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Fark yaratmak üzere bir araya geldiğimiz ‘Beyaz Geceler’de buluştuk” dedi. 

 
“Artık geri sayım başladı”
Konuşmasına, “Her şey bir çekirdeğin mutluluğun resmini yapma hayali ile başladı” diyerek devam eden İmre; “Mutluluğu resmi yapılır mı? Nazım Hikmet saman sarısı şiirinde büyük üstat ressam Abidin Dina’ya sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin? Diye sordu. Abidin, hiçbir zaman mutluluğun resmini yapamadı. Sadece Nazım’a bir şiirle yanıt verdi. Şiirde mutluluk, içinde yaşadığımız zamanın, çevrenin ihtiyaçlarına göre değişebilirdi. Çanakkale’nin de bir ihtiyacı vardı. Buda, dünyayı okuyup geleceği yazabilecek, evrensel düşünüp uygulamalar yapabilecek, tüketen değil, üreten nesiller yetiştirebilecektir. Okulda, bahçesinde çiçeğin, böceğin, çocuğun özgürce dolaştığı, sporla, sanatla bütünleşerek emin adımlarla hayata hazırlanan, hatta hayatın kendisini sil baştan dizayn edebilecek bireyler yetiştirecek mutlu bir okul yapmaktı hayalimiz. Kentin en güzel ve en büyük okulunu yapmaktı. 6 ay önce bu hayal adım adım, tuğla tuğla işlenmeye başlandı. Artık bu yolun sonuna geldik. Artık geri sayım başladı. Temizlik işlerimiz devam ediyor. Çok yakın bir zamanda sizleri okulumuzda ağırlayacağız” dedi. 

“Güçlü bir eğitim kadrosu ile yola çıktık”
İmre konuşmasının ardından öğretmenlerini Çanakkalelilere tanıttı. Öğretmenlerin öz geçmişlerini sıralayarak deneyimlerini paylaşan İmre, güçlü bir eğitim kadrosu ile yola çıktılarını belirtti. Çanakkale Mektebim Koleji müzik öğretmenlerinin verdiği konserle devam eden lansman, bütün öğretmenlerin Mektebim Marşı’nı söylemesi ile son buldu. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş