havadurum

"630 imzayı Genel Merkeze teslim ettik"

558

 CHP’de Olağanüstü Kurultay için imza tartışmasında dün sona gelindi. CHP`de muhalif isimler Olağanüstü Kurultay toplanması için topladıkları imzaları dün CHP Genel Merkezi’ne teslim ettiler. İmzaların teslim edilmesinin ardından CHP PM Üyesi Gaye Usluer basın açıklaması yaptı. Açıklamasında 1240 delegeden 630 noter tasdikli imzayı Genel Merkeze teslim ettiklerini belirten Usluer; “Bunun ötesinde 50 delegemizin daha notere giderek kurultay için imza verdiğini biliyoruz” dedi.   İmzasını çeken delegelerin olduğuna ihtimal vermediklerini ifade eden Usluer; “Farklı illerden farklı şekilde imzasını çeken, çektirilen arkadaşların olduğu bilgisi ulaştı. Bu rakamın ne olduğunu bizim bilme ihtimalimiz yok” dedi.

 
“Genel merkezimiz tarafından açıklanmasını bekliyoruz” 
Açıklamasında günlerdir merak edilen rakamı açıklama istediklerini belirten Usluer;  “Noter tasdikli imza sayımız 630. Noter tasdiki yaptırmıştık, bugün tekrar bir noter kaydı yaptırdık. 630 imzanın, 622’sini Ankara 47’inci noterine tasdik ettirdik. Bunun ötesinde 50 delegemizin daha notere giderek kurultay için imza verdiğini biliyoruz. Biliyorsunuz belgelerin teslimi için son gün pazartesi 17:00’ye kadar olan süreç.  Bazı delegelerimiz belgeleri genel merkeze göndermişler. Genel merkezimiz tarafından açıklanmasını bekliyoruz. İmzasını çeken delegelerin olduğuna ihtimal vermemiştik. Ama farklı illerden farklı şekilde imzasını çeken, çektirilen arkadaşların olduğu bilgisi ulaştı. Bu rakamın ne olduğunu bizim bilme ihtimalimiz yok” dedi.
 
“Eğer Türkiye’de demokrasi istiyorsak önce CHP’de demokrasi olmalı”
Sadece CHP’de değil tüm Türkiye’de bir umut’ talebi olduğunun altını çizen Usluer; “16 Temmuz’daki basın açıklamamızdaki demiştik ki, talebimiz sayısal bir talep değil siyasi bir talep. Bu talebi yapan CHP delegeleri değil, biz tüm seçmenlerden gelen talebi bir olağanüstü kurultay çağrısına dönüştürerek yapmıştık. Şimdi CHP’de bir çığlık var, bunu hepimiz duyuyoruz. Bir arayış var ve sadece CHP’de değil tüm Türkiye’de bir umut isteği var. Türkiye’de demokrasi istiyoruz. CHP olarak diyoruz ki, demokrasinin talebini biz yapıyoruz. Türkiye’ye demokrasiyi biz getireceğiz. Eğer Türkiye’de demokrasi istiyorsak önce CHP’de demokrasi olmalı” dedi. 
 
İmzalar yeterliyse 45 gün içinde Kurultay’a gidilecek
CHP`de, ‘Olağanüstü Kurultay’ için gerekli olan imza sayısı konusunda parti yönetimi şu ana kadar bir açıklama yapmadı. Ancak daha önce 625 imzaya gerek olduğu yönündeki açıklamaların aksine Usluer, Olağanüstü Kurultay için gerekli olan imza sayısının 621 olduğunu söyledi.  İmzaların incelenmesinin ardından yeterli imza sayısı bulunmuşsa, tüzük gereği 45 gün içinde kurultay toplanması gerekiyor. 
(Şenol Güven)
Paylaş