havadurum

"AKP bir halk sağlığı sorunudur"

883
CHP İl Başkanlığı, kış aylarıyla birlikte ilaç ihtiyacının artacağına dair açıklamada bulunu. Hükümetin sağlık politikalarının eleştirildiği açıklamada, "AKP bir halk sağlığı sorunudur ve sağlığa zararlıdır. Artık Pandemide maske dahi dağıtmayı beceremeyenlerin ve insanlarımızın en temel hakkı olan ilaca erişimini sağlayamayanların ülkemizin sorunlarını çözmesini değil, sağlıklı mutlu ve huzurlu bir Türkiye için bir an önce sandığın gelmesini bekliyoruz. Koronavirüs vakalarındaki düşüş hepimizi sevindirse de hükümetin ilaç fiyatlandırma politikasına bağlı olarak yaşanan ilaç yoklukları halk sağlığını ciddi oranda tehdit eder duruma gelmiş ve neredeyse pandemi kadar tehlikeli bir hal almıştır. Şuanda eczanelerde ve ilaç depolarında birçok ilaç bulunamamaktadır" sözlerine yer verildi.
"Eczane ve ilaç depolarında birçok ilaç bulunmuyor"
CHP İl Başkanlığınca yapılan açıklamada, eczane depolarında ilaç kalmadığı ifade edilerek, "Kış aylarına girilmesi ve okulların açılması ile beraber grip, soğuk algınlığı ve çeşitli enfeksiyon hastalıklarında ciddi miktarda artış olduğu görülmektedir. Koronavirüs vakalarındaki düşüş hepimizi sevindirse de hükümetin ilaç fiyatlandırma politikasına bağlı olarak yaşanan ilaç yoklukları halk sağlığını ciddi oranda tehdit eder duruma gelmiş ve 
neredeyse pandemi kadar tehlikeli bir hal almıştır. Şuanda eczanelerde ve ilaç depolarında birçok ilaç bulunamamaktadır" diye belirtildi.
 
"Eczacılar ise hastalarına ilaç yok demekten yoruldu"
Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi, "Ecza depoları ilaçları eczanelere birer ikişer kutu bölüştürerek dağıtır duruma gelmişlerdir. Antibiyotik şurup ve tabletler, ağrı kesici ateş düşürücü çocuk şurupları, antibiyotik ampuller, göz ve kulak damlaları, kalp, tansiyon, şeker, astım ve kanser ilaçları gibi kronik ilaçlar yerli üretilen eşdeğerleri dahil ya hiç bulunamamakta ya da ihtiyacı karşılamanın çok uzağında kalmaktadır. Vatandaşlarımız eczane eczane ilaç aramaktan, eczacılar ise hastalarına ilaç yok demekten yorulmuş durumdadır. "
"Sağlıklı mutlu ve huzurlu bir Türkiye sandığın gelmesini bekliyoruz"
Açıklamada, hükümetin sağlık politikaları eleştirilerek, "AKP hükümetinin yandaş müteahhitlere garanti ücretlerini aksatmadan güncel kur üzerinden öderken ilaçta Euro kurunu 7,86 olarak sabitlemiş olması ve bunun sonucunda yaşanan ilaç yoklukları tam da AKP hükümetine yakışır bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Halk sağlığından önce yandaş cebini düşünmek hükümetin insanımıza verdiği değeri açıkça gösteriyor. Geldiğimiz noktada AKP bir halk sağlığı sorunudur ve sağlığa zararlıdır. Artık pandemide maske dahi dağıtmayı beceremeyenlerin ve insanlarımızın en temel hakkı olan ilaca erişimini sağlayamayanların ülkemizin sorunlarını çözmesini değil, sağlıklı mutlu ve huzurlu bir Türkiye için bir an önce sandığın gelmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş