havadurum

"Adalet" önce parti içinde

1054

 ÖZEL HABER: Seçkin Sağlam

 
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu, önceki gün genel merkezde olağanüstü toplandı. “Çanakkale” gündemi ile toplanan Yüksek Disiplin Kurulu, İl Yönetiminin aldığı 3 Ağustos ve 31 Ağustos tarihlerindeki iki kararını görüştü. 14 Eylül (önceki gün) tarihli toplantıda Yüksek Disiplin Kurulu, sosyal medya sitesi “Facebook” üzerinden bir gönderiyi beğendikleri gerekçesi ile yönetim kurulu tarafından 3 Ağustos tarihinde, tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevk edilerek 6 partiliye verilen cezayı görüştü. Yüksek Disiplin Kurulu bu kararı oy birliği ile bozarak partililerle ilgili yapılan ‘tedbir’ işlemini ortadan kaldırdı. Diğer bir dosya olan 31 Ağustos tarihinde İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İrem Selçuk, tarafından yapılan çağrının ardından toplanan ve Selçuk’un İl Disiplin Kurulu Başkanı seçildiği toplantı ile ilgili olarak İl Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Sezgin’in 7 Eylül tarihli itirazını görüşen Yüksek Disiplin Kurulu’nun, bu kararı da iptal ederek toplantının “yok hükmünde” olduğuna karar verdiği öğrenildi.  
 
“Telafisi imkansız sonuçlar doğurur”
Kongre sürecinde olunduğu ve delege seçimleri öncesi partililere böyle bir ceza verilerek ‘telafisi mümkün olmayan’ sonuçlara neden olunabileceğini ifade eden Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, “Disipline sevkin, bir sosyal medya paylaşımını ‘beğenme’ eylemine dayalı olduğu görülmektedir. Eylemin bu niteliği ve kesinleşmeden uygulanacak bir disiplin cezasının, halen devam etmekte olan kongreler takvimi sürecinde doğuracağı sonuçların sonradan telafisinin mümkün görünmemesi nedeniyle tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmesi gerekmiştir” denildiği öğrenildi. 
 
“O toplantı yok hükmündedir”
Yüksek Disiplin Kurulu’nun ayrıca, İl Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Sezgin’i görevine iade ederek, “Yapılmış olan toplantının ve alınan kararların geçerli olduğunun kabul edilemeyeceğinden hareketle itiraza konu 31 Ağustos 2017 tarihli kararların da yok hükmünde olduğu sonucuna varılmıştır. Bu nedenle itirazcı Çanakkale İl Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Sezgin`in itiraz kapsamlı talebinin kabulü ile geçersiz bir şekilde yapılmış toplantıda alınan tüm kararların geçersiz olduğunun tespiti ile aynı kapsamda da yapılan seçimin geçersizliğine ve il disiplin kurulu başkanlık seçiminin yok hükmünde olması nedeniyle Yusuf Sezgin`in Çanakkale İl Disiplin Kurulu Başkanlık görevinin devam ettiğinin tespitine karar verilmesi gerekmiştir” kararı ‘kesin’ olarak oy birliği ile alındı.
Paylaş