havadurum

"Adalete sapladığınız hançerin simgesidir bavul"

CHP Çanakkale İl Başkanlığı, Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasına mor bavul getirmesi üzerine basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuya ilişkin; "Elinize bavul alıp kameraların karşısına geçmenizi gülümseyerek izledik" ifadelerine yer verildi.

1610

CHP Çanakkale İl Başkanlığı, 28 Mayısa kalan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından seçim değerlendirmesinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde, Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı`nın basın açıklamasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a vermek üzere hazırladığı mor bavul detayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hazırlanan bavulun içeriğine dikkat çeken İl Başkanlığı; "Bir elinizde pirinç bir elinizde irmikle kendinizi kameraların önüne atmak da maalesef hezimetinizi gizlemeye yetmeyecektir" diye belirtildi.

"Çanakkale il merkezinde yüzde 30`u bulamadınız"
28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığının sona ermesinin yanı sıra Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı`nın son zamanlardaki tutumlarını ele alan CHP Çanakkale İl Başkanlığı; "Sayın AKP Çanakkale il başkanı ve sevgili il yöneticileri; Bizler, düşene el uzatmayı bilen gelenekten gelenleriz. Yıllardır bütün devlet imkanlarını kullanmanıza rağmen, 28 Mayıs`ta Çanakkale il merkezinde yüzde 30`u bulamadınız" şeklinde konuştu.

"Eşi benzeri görülmemiş bir zarar verdiniz"
Geçmişten günümüze Türkiye siyasetine, dahil edilen bavulları göz önünde bulundurduklarını belirten İl Başkanlığı; "Bir elinizde pirinç bir elinizde irmikle kendinizi kameraların önüne atmak da maalesef hezimetinizi gizlemeye yetmeyecektir. Elinize bavul alıp kameraların karşısına geçmenizi gülümseyerek izledik. Ülkemizin siyasi hafızasına dahil ettiğiniz bavullar gözümüzün önünden film şeridi gibi geçti. Kumpas gazetelerine bavul bavul gelen kurmaca belgeleri bahane edip Şanlı Ordumuza, komutanlarımıza Mete Han`dan bu yana eşi benzeri görülmemiş bir zarar verdiniz. Adalete sapladığınız hançerin simgesidir bavul" ifadelerine yer verildi.

"Çanakkale`de siyaset nasıl yapılır, size öğretelim"
Geçmiş seçim süreçlerini tekrardan gün yüzüne çıkaran İl Başkanlığı; "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini yeniletmek için "Aynı zarfa konulan dört oydan biri sahte" uydurmanız geldi gözümüzün önüne; bavullarla YSK`ya iptal başvurusuna gidip 800 bin oyla demokrasi tokadını yemenizin simgesidir bavul. Çanakkale bu bavulları unuttu mu sanıyorsunuz? Sizin yerinizde olsak; değil bavulla poz vermek, bir bavulun yanından bile geçmeyiz. Madem Çanakkale`de siyaset yapma iddianız var; gelin Çanakkale`de siyaset nasıl yapılır, size öğretelim. Gelin bir çayımızı için; yalansız, iftirasız yüz yüze bakıp konuşabilmek nasıl bir duyguymuş siz de tadın. Çünkü o tadı bilmeden Çanakkale`de siyaset yapılamaz" diye belirtti.

"Bavulunuzu alıp bir tatile çıkın"
Ak Parti Çanakkale İl Başkanlığı`nın oy kaybetmesine vurgu yapan İl Başkanlığı; "Sonuç her ne olursa olsun; mertçe mücadele etmeyi öğrenmezseniz bu şehrin insanları sizi ciddiye almaz. Çanakkale`de daha ne kadar partinize oy kaybettirmeye devam edeceksiniz? Bir sonraki seçimde yüzde 20`nin altına düşünce de kameraların karşısına ayakkabı kutularıyla mı geçeceksiniz? Bizden size tavsiye: Önce bavulunuzu alıp bir tatile çıkın; hezimetinizi hazmedin. Dönüşte çaya bekliyoruz. Sevgilerimizle" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş