havadurum

"Ak Parti için çalışacağım"

1640
CHP`de İl Genel Meclisi için parti içinde yapılan ön seçimde, grubun adayı olarak Gelibolulu İl Genel Meclis üyesi Nihat Öner belirlenmişti. Geçtiğimiz gün gerçekleşen seçimde son dakika sürprizi CHP`nin etkili isimlerinden Nejat Önder`den gelmiş ve seçime bağımsız aday olarak giren Önder, AK Parti ve MHP oyları ile İl Genel Meclisi Başkanı olmuştu. İl Genel Meclis Başkanlığı görevine seçilen eski CHP İl ve ilçe Başkanı, uzun yıllardır CHP için mücadele eden Nejat Önder dün itibariyle AK Parti saflarına katıldı. Önder`e rozetini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin meclis grup toplantısında taktı. Önder`e AK Parti rozetini takan ve aralarına katılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, parti çalışmaları ve İl Genel Meclis Başkanlığı görevinde Önder`e başarı temennilerini iletti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm partililere teşekkür eden Nejat Önder, artık AK Parti`nin başarısı için çalışacağını belirtti. 
Önder: "AK Parti`nin başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın"
Önder, AK Parti meclis grup toplantısında yaptığı açıklamada CHP`ye eleştiride bulundu. Önder açıklamasında; "CHP`de uzun seneler hizmet vermiş bir arkadaşınızım. Ama beni bugün AK Parti saflarına getiren, gelmemdeki en büyük etkenlerden bir tanesi, Cumhurbaşkanımızın da arz ettiği gibi, bizim partimizde Atatürk lazım olduğunda sahip çıkılıyor. `Atatürk` demekten yüksünen üst düzeyde partililerimizin çoğalmış olması, PYD ile komşuluğa bile razı olan Genel Başkan yardımcılarının olmasından dolayı bundan böyle siyasi yaşamıma AK Parti saflarında devam etmemi sağlayacak olan, bu gururu yaşatacak olan Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan`a, Jülide İskenderoğlu`na, İl Başkanımız Naim Makas`a teşekkür ediyorum. Benim de bu saatten sonra AK Parti`nin başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 
Ural: "Çanakkale halkına ve kendisine oy veren seçmenin iradesine ihanettir"
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural başkanlığında bir araya gelen CHP İl Genel Meclis grubu, yaşanan gelişmelerin ardından dün basın toplantısı düzenledi. Ural yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Cumhuriyet Halk Partisinin İlke ve etik değerlerinde hizmet etmek için makam ve koltuğa ihtiyaç yoktur. İlkeli ve Ahlak sahibi olmak yeterlidir. Burada üzerinde durulması gereken, defalarca partimizin İlçe Başkanlığı ve bir dönem İl Başkalığını yapmış bir kişiliğin grup kararının üzerinden 24 saat geçmeden siyasi etiğe, insanlığa ve de Sosyal Demokrat değerlere uymayan ihanetidir. Bu yapılan partimize, Çanakkale halkına ve kendisine oy veren seçmenin iradesine ihanettir. Bu ihaneti Çanakkale halkı unutmayacaktır. Çünkü bizim inancımıza göre makamlar gelir geçer, kalıcı olan insanlık onurudur. Gerek dünya gerek Ülkemizin tarihi siyasi ihanetlerin örnekleriyle doludur. Bu ihanetleri yapanların hepsi tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır. Nejat Önder AKP`nin ülkemize getirdiği çürümüş ve kaypak siyasetin bir sonucudur. Nejat Önder makam için, rant için tüm değerlerin yok edildiği, pazarlık aracı haline dönüştürüldüğü AKP Siyasetinin kirli bir örneğidir. Tüm Kamuoyunun bilmesini isteriz ki; CHP Çanakkale İl Örgütü tüm üyeleri ile birlikte dimdik ayaktadır. Bu ihanete prim vermeyecek ve iktidar yürüyüşünü her zamankinden daha kenetlenmiş bir şekilde devam ettirecektir.
Ural: "Başbaşa görüştük adayım demedi"
Nejat Önder`in CHP`den istifa edip AK Parti adayı olarak İl Genel Meclis başkanlığı seçimine girmesinden önce bir duyum alıp almadığı sorusuna yanıt veren İl Başkanı Ural; "Nejat Önder bu konu ile ilgili bir müracaatta bulunmadı. Kendisi aday olma düşüncesini daha önce çeşitli ortamlarda ifade etti. Bir kişinin aday olması için, seçilebilirliği olması için bir çalışma yapmış olması lazım. Arkadaşlarıyla, oy alacağı kişilerle yapması lazım. Böyle görüşmeler yaptığını bilmiyorum, bana da yansımız bir durum yok. Ama ben İl Başkanı olarak kendisini iki kez aradım. İlkinde buluşamadık; ikincisinde baş başa görüştük. Adaylık koşullarının oluşmadığını, aday olmayacağını bana bizzat deklare etti. Dolayısıyla bu olay küçük bir olay değildir. Arkadaşımız, bizim içimizden bölünmeler, ardından AKP ya da MHP`den destekler alarak aday olsa başka idi. Bu buzdağının arkasında görünmeyen başka dağlar var. CHP`ye yapılmış bir büyük oyunun sonucudur bu durum. Bundan biz değil; ülkeyi bu hale getirenler sorumludur. Bu hale getirenlerde bugün Nejat Önder`e kürsülerinde yer vermişler konuşturmuşlardır" diyerek yanıtladı.
"Bu oyu veren kişiyi ortaya çıkartacaktır"
18 CHP`li meclis üyesine karşılık AK Parti ve MHP`nin toplam oyu 16. Tülay Ömercioğlu`nun katılmadığı İl Genel Meclisinde dengeler 18-15 iken Nejat Önder`in seçilmesinde 1 CHP`li İl Genel Meclis üyesinin de oy vermesinden haberi olup olmadığı sorusuna yanıt veren Ural; "seçimlerden bir gün öncesi akşam saatlerinde grup toplantısı yaptık. 24 saat geçmeden bu seçim gerçekleşti. Kendisine grup toplantısında komisyonlarda görev alması çağrısında bulunduk. Komisyon görevlerinde aktif görev almayacağını, istirahat edeceğini söyledi. 24 saat içerisinde ikna edilme gibi bir şey yok. Burada büyük bir oyun söz konusu, bu olay son dakika da gerçekleşmiş bir durumda değildir. Belki o CHP`li arkadaşımız belki de onun yol arkadaşıdır bilemeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 17 il genel meclis arkadaşım, bu oyu veren kişiyi ortaya çıkartacaktır" dedi. 
"Partimize yapılmış bir müracaat yok"
"Önder`in ne zaman istifa ettiğini öğrendiniz" sorusunu yanıtlayan Ural; "Aday olduğunu öğrenir öğrenmez; istifa edip etmediğini araştırdık. Partimize yapılmış bir müracaat yok. YSK sistemine göre kendisi halen partimiz üyesi. Tahminimizce hazırladığı dilekçeyi İl YSK başkanlığına verdi. Orada süreç yavaşladığı için üyelikten istifası uzun sürebiliyor. İstifa ettiği doğrudur ki zaten bugün rozet taktırdı" dedi. 
Makas: "Blok halinde destek verdik"
AK Parti İl Başkanı Naim Makas ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Nejat Önder Bey`i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz. Seçim sonucunun şehrimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizim AK Parti ve MHP grubu olarak desteklediğimiz adayımızın dışında; HDP`ye tavır alamayan, sınırımızda PYD olsun diyen, milli meselelerde sınıfta kalan CHP`ye kayıtsız kalmayarak, önce partisinden istifa edip sonra da bağımsız aday olan, vatansever duruşu ve milli meselelerdeki hassasiyetini bildiğimiz Nejat Önder Bey`e AK Parti ve MHP grubu olarak blok halinde destek verdik, böylelikle yapılan seçim sonucunda kendisi İl Genel Meclisimizin yeni başkanı oldu. İl Genel Meclisinde muhalefetin takındığı; şehrin ihtiyaçlarını öncelemeyen ve partizanca tavırların geride kaldığı bir çalışma dönemini hep birlikte yaşayacağımızı düşünüyoruz. Şehrimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.
(Atakan Alkış)
Paylaş