havadurum

"Algıya karşı görüntüleri belediye internet sitesine koydum..."

1978

 2014 yılında yaşanan depremde zarar gören ve Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile kentsel yenileme kapsamında yenilenen Güvenevler Sitesi anahtar teslim töreni dün gerçekleşti. Törene katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Site sakinlerinin anahtarlarını teslim alması nedeni ile mutlu olduğunu ifade ederek; “Burada daha önce Güvenevler Sitesi vardı. Depremde ağır hasar gördü ve bunun sonucunda yıkım kararı çıktı. Bu bölgedeki insanlar dar gelirli insanlar olduğu için sıfırdan yaptırma şansımız azdı. Dolayısı ile yıllarca burada oturmuşlar. 60’ar bin lira katkı payı almak sureti ile bizim belediyenin de yeri vardı. O yeri de bu işin içine kattık. Kat karşılığı bu alanı vermiş olduk. Dolayısı ile müteahhit de bunu yapabilir hale geldi. Bugün bu hale geldi ve bitti. Üç blok halinde hizmet veriyor. İnsanlar burada kaldı. Herkes mutlu. Bizim amacımız da zaten insanları mutlu etmek” dedi.  Gazetecilerin, Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısında yaşanan krizi sorması üzerine konuşan Gökhan, kadınlara yönelik hakaret ettiği algısı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek; “Görüntüleri belediyenin internet sitesine koydum. Oradan herkes izleyebilir. Bir bayana şiddet uygulanıyormuş ve ona karşı bir hareket varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı” dedi. 

 
“Algı operasyonu yaratılmak istendi”
Toplantıda yaşanan diyalogun çarpıtılarak algı operasyonu düzenlenmek istediğini belirten Gökhan; “Geçen gün Ekim ayı Meclisi’nde AKP grup sözcüsü ile yaşanmış olan bir diyalog çarpıtılarak ve kısmen verilmek sureti ile bir algı operasyonu düzenlenmek istendi. Ben de bunun böyle olmadığını, baştan sona izlendiğinde, ikaz, ihtar ve rica ederek bu konunu kesilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Şimdi onu belediyenin internet sitesine koydum. Oradan herkes izleyebilir. Bir bayana şiddet uygulanıyormuş ve ona karşı bir hareket varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Ulusal televizyonda böyle bir algı yaratıldıysa özür dilerim dedim. Bir kadına bağırılması ya da şiddet olayına tamamen karşı bir kişiyim. Bunu herkes biliyor” dedi. 

“Ethem Hırçın ve Emrah Dilek olayı daha da tahrik edici hale getirdi”
Gökhan, “Orada bir siyasi kimlik olarak ve rica ederek ondan konuyu kapatmasını istemdim ama Ethem Hırçın ve Emrah Dilek arkadaşlar ayağa kalkarak olayı daha da tahrik edici hale getirince de onlara konuşmalarını kesmelerini söyledim. Bu toplantının bütünü izlenirse benim dediğimin ne olduğu anlaşılacaktır. Haklı olduğumu düşünüyorum ama böyle bir algıdan dolayı üzgün olduğumu dile getiriyorum. Ancak bunu yaratmaya çalışanları da kınıyorum. Bayanları böyle bir algıdan dolayı üzdüysem tekrar özür diliyorum. Ancak Çanakkale’de bayanlar zaten bilir. Ben bu konuda pozitif ayrımcılık yapan bir kişiyim. Bu tamamen bir siyasi konudur” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş