havadurum

"Alnımızın akıyla görevimizi tamamladık"

1036

 CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş, dün CHP 9 Aralık pazar günü Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek CHP Merkez İlçe Kongresi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Partisinin Merkez İlçe Binası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Karakaş, Merkez İlçe Başkanlığı’na üç kişinin adaylık açıklamasında bulunduğunu belirterek, Kongre de yapılacak seçimle ilgili bilgilendirmede bulundu. Resmi adaylığın yeterli delege imzasının divana sunulması ile gerçekleşeceğini belirten Karakaş;  “9 Aralık Pazar günü Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde yapılması gereken delege ve Merkez İlçe Başkanlığı seçimi yapılacak. Seçim sabah saat 10’da başlayarak akşam saat 17’ye kadar devam edecek. Şu ana kadar bize 3 arkadaşımız İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu bildirdi. Bu başvuruların resmiyet kazanması için seçim günü Divan’a yeterli sayıda delege imzası ile başvuru yapmaları gerekiyor” dedi.

  
“Adaylar farklı renkli oy pusulaları tercih etti”
Adayların isimlerini açıklayarak başvurularında şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Karakaş; “Prof. Telat Koç hocamız, Kepez Belediye Meclis üyesi Yüksel Özdemir hocamız ve Çanakkale Belediye Meclis üyesi olup geçen ay adaylığı nedeni ile istifa eden Eczacı Ali Uyanık arkadaşımız adaylıklarını açıkladılar. Biz, kendilerine Yönetim Kurulu olarak seçim günü hangi renk oy pusulaları kullanmalarını arzu ettiklerini sorduk. Hepsi farklı renkli oy pusulalarını tercih ettikleri için herhangi bir kura çekimine gerek kalmadı. Eczacı Ali Uyanık arkadaşımız mavi renkli oy pusuları kullanacağını, Telat Koç hocamız yeşil renkli, Yüksel Özdemir hocamız ise kırmızı renkli oy pusulaları kullanacağını söyledi” dedi.
 
“CHP’ye yakışan saygılı bir kongre geçireceğiz”
Seçilecek Merkez İlçe Başkanı’nın talimatlarının koşulsuz bir şekilde kendileri tarafından yerine getirileceğini belirten Karakaş; “Pazar CHP’li Çanakkalelileri Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde görmeyi arzu ediyoruz. CHP’ye yakışan nezih saygılı herkesin birbirini dinlediği ve anladığı bir kongre süreci yaşayacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Bize yakışan şekilde bir seçimi sonlandıracağız. Tabiki adaylardan bir arkadaşımız kendi delegasyonu ile birlikte seçilecek. Seçilecek İlçe Başkanı hepimizin ilçe başkanı olacaktır. Onun görev yapacağı iki yıllık görev içerisinde ilçe başkanı olarak bize vereceği her türlü talimat ve görev partimiz adına koşulsuz bir şekilde bizler tarafından yapılacaktır” dedi.
  
“Alnımızın akı ile görevimizi tamamladık”
Son olarak alınlarının akı ile görevlerini tamamladıklarını belirten Karakaş; “Aslolan CHP’dir. Kişilerden daha önce partimize olan görev bilinci ile harekete edeceğiz. Bizler iki yıllık görevimizi kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile tamamladık. Alnımızın akı ile görev bilincimiz ile işimizden evimizden zaman harcayarak onurla bu görevi yaptığımıza inanıyorum. Büyük bir vicdan rahatlığı içerisinde yeni seçilecek ilçe başkanımız ve yönetim kuruluna görev teslim edeceğiz. Ondan sonrada onların talimatları doğrultusunda partimiz adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş