havadurum

"Bağışıklık güçlendiren ürünlere talep arttı"

891

Koronavirüs salgını ile birlikte vatandaşlarda sağlıklı beslenme ile bünyeyi güçlendirme konusuna daha çok önem verirken, aktarlara yönlimde arttı. Çanakkaleli aktarlar salgınla beraber vatandaşların ürünlerine ilgisinin arttığını belirtirken, en çok hangi ürünlerin tercih edildiğini gazetemiz Çanakkale OLAY`a aktardılar. Aktarlar, bünyeyi güçlendirici, arı sütü, prapolis, zerdeçal, udihindi tozu... gibi ürünlere ciddi talep olduğunu belirtirken, yine ciğerleri temizleme özelliği bulunan keçi boynuzu, Datça Macunu... gibi ürünlere vatandaşların yoğun talep gösterdiğini belirttiler. Çanakkaleli aktarlar, vatandaşların bünye güçlendirici ürünlere talebini şu şekilde aktardılar. 


"İnsanlar bünye güçlendiren doğal ürünlere yöneldiler"
Kamuran Burcu (Çanakkale Baharat); "Korona sürecinden sonra özellikle Mart ayında itibaren bünyeyi güçlendiren ürünler çok satıldı. Özellikle pekmez ve sigara içenlerin ciğerleri temizlemesi için verdiğimiz karışım olan Datça Macununa yoğun talep oldu. Bunların hiçbir yan etkisi yok çocuklarda kullanabiliyor. Bizim tabi ürün tavsiye etme gibi bir lüksümüz yok müşteriler genelde neyin kendileri için faydalı olacağını kendileri talep ediyorlar. Ürünlerimiz hastalıklara iyi gelmez takviyedir. İnsanlar ciddi anlamda doğal ürünlere yöneldiler. Genelde pekmez ve bal ağırlıklı ürünler tercih ediliyor. Yazları bal satışı olmazdı ancak bu yaz ciddi oranda bal satışımız oldu" 

"Ada çayı, ıhlamur, keçiboynuzu, prapolis, arı sütü ciddi revaçta"
Hasan Acet (Karabiber Baharat); "İnsanların ciddi talebi var. Özellikle korona salgınının ardından bağışıklık sistemi güçlendiren ürünlere talep var. Ada çayı, ıhlamur, keçiboynuzu, prapolis, arı sütü bu ürünler ciddi revaçta. Bunlar bağışıklığı güçlendirdiği için satışlarında da c artış var. Özellikle boğazda mikrop kırıcı özelliği olduğu için sirke ve kekik suyu satışları arttı. İnsanlar bu ürünlere talepte bulunuyorlar" 
 


"Devir sağlıklı olma devri"
Ercan Metin (Metin Baharat); "Vatandaşlar bağışıklığı güçlendirici ürünler alıyorlar. Arı sütü, bal, bölen, prapolis, bunlara talep oldukça fazla. Udihindi tozu ve yağına ciddi önem veriyorlar. Bunun yanında B-C vitaminlerine ağırlık var. Neticede bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlere ağırlık var. Yine ciğeri temizleme özelliği bulunana keçi boynuzu, pekmezi, özü çok tercih ediliyor. Devir sağlıklı olma devri, bu herkes için geçerli bu yüzden de vatandaşlar ürünlerimize talep fazlalaştı"
(Eren Aşnaz)
 
Paylaş