havadurum

"Ben çıkarsam iktidar vekil çıkartamaz"

1534

 İyi Parti Çanakkale Milletvekili adayı İsmet Balkan, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim süreci ile ilgili Çanakkale’ye dair görüşlerini aktaran Milletvekili adayı Balkan, aynı zamanda iktidara geldikleri takdirde Türkiye’de yapacakları yenilikleri açıkladı. İktidarı gittiği hiçbir yerde istediği çoğunluğu sağlayamadığını belirten Balkan, İyi Parti’nin Çanakkale’nin en çalışkan teşkilatlarına sahip olduğunu dile getirdi.  En az 4 İlçede ve 350 köyde İyi Parti’nin birinci parti olarak çıkacağını söyleyen Balkan, kendisinin vekil olarak seçilmesi halinde iktidar partisinin milletvekili çıkartamayacağını söyledi. Ekonomide güveni artırmak için öncelikle OHAL’i kaldıracaklarını ifade eden Balkan, Parlamenter Sistemi yeniden inşa edeceklerini belirterek; “Parlamenter sistemi yeniden inşa edeceğiz. Yargıyı bağımsız hale getirerek, hukukun üstünlüğünün, adaletin tam anlamıyla uygulanabilirliğini sağlayacağız” dedi. Çanakkale’de tarım ve turizmi güçlendireceklerini vurgulayan Balkan; “İlahiyatçı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın gibi akademisyenleri, orta ve yüksek öğrenimden uzaklaştırarak, gençlerimizi gelecek yüzyıla hazırlayacak eğitmenlerin kurumlarımızda görev yapmalarını sağlayacağız” dedi.  İsmet Balkan, yaptığı açıklamada; Çanakkale’nin bu günden çok daha iyi bir duruma gelmesi, yapılamayanların yapılması, yanlış yapılanların düzeltilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Başarmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. En başta Cumhuriyet değerleri ve kurucu iradenin yeniden tesis edilmesi için. Başaracağız… Ancak yaptığımız çalışmalarda, görevi sadece ve sadece Çanakkale halkına ve bu millete hizmet etmek olan kamu kurumlarının, politize olduğunu, iktidarın baskısı altında ne yapacağını şaşırmış bir halde siyasete alet olduklarını görüyoruz” dedi.

 
“Cumhuriyet değerleri için kazanmak zorundayız”
İktidar partisinin seçim çalışmalarında yeterli kalabalığı sağlayamadığını belirten Milletvekili adayı Balkan; “AK Parti iktidarı, gittiği hiçbir yerde yeterli kalabalığı sağlayamadığını gördüğü için Yerel Devlet erkanını yanına alarak, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını ve muhtarları gittiği yerlere katılmaya zorluyor. Daha önceden açılmış ya da henüz açılmamış yerler, göz boyamak ve oy almak için, törenler düzenlenerek yeniden açılıyor. Bu sayede kalabalık gözükmeye çalışıyorlar. Bu yöntemler ile Genel Merkezlerine belki yaranabilirler. Fakat artık Çanakkalelileri kandıramıyorlar.  Çanakkale İyi Parti, seçimin tartışmasız en çalışkan teşkilatlarına sahip. Adaylar olarak, her ilçemizi haftada en az iki sefer ziyaret ediyoruz. Özellikle köylerde sadece İyi Parti teşkilatları var. İktidar partisi, verdiği sözleri tutamadığı için köylünün yüzüne bakacak yüzleri kalmadığından, sadece araçlarını dolaştırabiliyorlar. En az 4 İlçede ve 350 köyde İyi Parti birinci parti çıkacak. Açıkçası değerli hemşerilerim, seçim, İyi Parti Milletvekili Adayı ben İsmet Balkan ile AK Parti’nin Adayı Bülent Turan arasında geçiyor. Çanakkaleli hemşerilerimin bu noktaya çok dikkat etmelerini istiyorum. Çünkü teveccüh gösterir de beni destekler ve seçerlerse, AK Parti Adayı Bülent Turan seçilemiyor” dedi.
 
“Ekonomide güveni artırmak için OHAL’i kaldıracağız” 
“Ekonomide güveni artırmak ve sürdürmek için öncelikle OHAL’i kaldıracaklarını dile getiren Balkan; “Parti politikalarımız, doğru ve sürdürülebilir politikalar. Her biri uzman ve nitelikli kadrolar tarafından, titizlikle çalışılarak hazırlandı. Ekonomide güveni artırmak ve sürdürmek için öncelikle OHAL’i kaldıracağız. Yapısal reformlarla, İyi bir anayasa ile güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden inşa edeceğiz. Yargıyı bağımsız hale getirerek, hukukun üstünlüğünün, adaletin tam anlamıyla uygulanabilirliğini sağlayacağız. Bereketli, zengin, işlenebilir topraklara sahip olan Çanakkaleli çiftçimizin de yüzünü güldürmek için her şatta ve fırsatta, onların sıkıntılarını dinlemek adına, yanlarında olup çözüm üreteceğim. Mazot, seçimden hemen sonra çiftçimize %50 indirimli olacak. Tarım sulama suyu, belirli miktara kadar ücretsiz olacak. Gübre ve yerli tohumun önündeki engelleri kaldıracağız” dedi.
 
“Turist gemilerinin gelmesi konusunda büyük emeği olan bir turizmciyim”
“Çanakkale’nin bir turizm kenti olduğunu belirten Balkan, bu durumun yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekerek;  “Çanakkale bu potansiyeli tam anlamıyla değerlendiremedi. Turizm sektörünü, Çanakkale’de kalıcı ve sürdürülebilir politikalarla, ortak akılla daha canlı hale getireceğiz. Bu potansiyelimizi çok daha iyi değerlendireceğiz. Ben, Çanakkale’ye turist gemilerinin gelmesi konusunda büyük emeği olan bir turizmciyim. Şimdi de vereceğiniz yetki ve desteklerle, yeniden turist gemilerinin gelmesi için çalışmalar başlatacağız. Çanakkale’mizde bir türlü açılamayan, bir an önce turizme kazandırılması gereken Barbaros Mahallesindeki Hamidiye Tabyaları Parkı, Piri Reis Müzesi ve Truva Müzesini açacağız. 2019 yılında, her ilçemizde Uluslararası Festivaller düzenleyeceğiz. İlçelerimizin yüzyıllardır geleneksel olarak ürettikleri yerli ürünlerin, markalaşıp teşvik edilmesinin ve geliştirilmesini tam anlamıyla sağlayıp bu yörelerde hem istihdamı özendireceğiz. Ve marka değerlerimizi turizme kazandıracağız. Kadın ve genç girişimcilerimizi destekleyerek, başarılı olmaları için tüm imkanları sağlayacağız. 
 
“Üniversitemizin daha nitelikli olması için yoğun çalışma yapacağız”
Son olarak, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Görev. Akın gibi şahısları eğitim kurumlarından uzaklaştıracaklarını belirten Balkan;  “Üniversitemizin daha nitelikli olması için yoğun çalışma yapacağız. Kentimizin karakteri ile uyuşmayan, güzide üniversitemizin de adını kirleten sözde İlahiyatçı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın gibi akademisyenleri, orta ve yükseköğrenimden uzaklaştırarak, gençlerimizi gelecek yüzyıla hazırlayacak eğitmenlerin kurumlarımızda görev yapmalarını sağlayacağız. Nasıl ülkemizin temelleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Çanakkale`de atıldıysa,  İyi Parti iktidarı ile çağdaş Türkiye de dalga dalga yine Çanakkale`den yayılarak örnek teşkil edecektir. Toplumda ‘Birlik, Ekonomide Güven, Yönetimde Liyakat’ için Çanakkale’den başlamalıyız.” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş