havadurum

"Bir başkası bunları yapsa kesinlikle görevden alınırdı"

2710
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu Müdüresi Seçil Cesur hakkında onca şikayet olmasına ve hakkında işlem yapılmadığını belirterek açıklamada bulundu. Okul Müdüresinin keyfi uygulamalarını sıralayan Demirbaş, Çanakkale Valiliği`nin İl Milli Eğitim Müdürünün işlem yapması için yazı ayzmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Demirbaş açıklamasında; "Okul değişiyor isim değişmiyor. Müdüre hanımın mobbingi, kanun yönetmeliklerine aykırı tavrı keyfi uygulamaları katlanarak devem ediyor. Peki öğretmenine, çalışanına velisine kaba davranan, kanun ve yönetmeliklere uymayan sürekli emirler yağdıran, yanlış uygulamalara itiraz eden öğretmeni, çalışanı ayağına çağırıp azarlayan sorguya çeken, öğretmenine çalışanına öğrencilerin yanında bağırıp aşağılayan, kin güden öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak çalışma düzenini bozan ve saymakla bitmeyen kabalıkları olan bir müdüre hanım kim ve kimlerden bu gücü alıyor? Müdüre hanımı kimler kollayıp gözetliyor? Bu davranışları yapmasına kimler göz yumuyor?" dedi. 
 
"Bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı"
Müdüre hakkında yazı olmasına rağmen işlem yapılmadığını belirten Demirbaş; "Akıl alacak gibi değil. Bir başkası bunları yapsa kesinlikle görevden alınırdı. Türk Eğitim- Sen olarak tüm çalışanların sesi olabilmek için Ticaret Borsası Müdüresi Seçil Cesur`u kamuoyuna ihbar ediyoruz. İş ve işlem yapmayan, yanlı davranan okul ikliminin bozulmasına göz yuman yetkililerin kamuoyuna hesap vermesini istiyoruz. Şöyle ki, Türk Eğitim-Sen olarak tüm okul çalışanları ile yaptığımız toplantıda okuldaki durumu, yanlış uygulamaları madde madde çıkarıp 22.04.2021 tarihinde Çanakkale Valiliğine şikayet ettik. Çanakkale Valiliği 27.04.2021 tarihinde Seçil Cesur hakkında işlem tahsis edilmesini istenmesine rağmen Çanakkale il Milli Eğitim Müdürü hiçbir işlem gerçekleştirmedi. Sabır ile bekledik üzerinden 4 ay geçti. Türk Eğitim-Sen olarak 23.08.2021 de tekrar işlem yapmayanlar hakkında Çanakkale Valiliğine şikayet ettik. Çanakkale valiliği 25.08.2021 de İl Milli Eğitim Müdürünün işlem yapması için yazdı. İl Milli Eğitim Müdürü lütfederek 03.09.2021 tarihinde sendikamıza inceleme başlattığını iletti. Bugün 14.09.2021 henüz hiçbir işlem olmadı. Hangi eller devreye girerek bu zulmün devam etmesine göz yummalarını istedi?" dedi. 

;"Şikayetlerden bazıları"
Müdüre hakkındaki şikayetleri sıralayan Demirbaş; "Okulun Eğitim Öğretimde ihtiyaç duyulan materyalleri temin etmediği gibi kendisine ait olan Müdür odasının koltuklarını iki defa yeniliyor. Kendisine ait iki oda olmasına rağmen `Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocuklara` eğitim öğretime uygun olmayan odayı verdiğini söylüyorlar. Eğitim öğretim için kullanılmak üzere olan materyaller depoda olmasına rağmen öğretmenlerin kullanmasına izin vermediğini, okul da kullanılan araç gereçler uzun süre bozuk olmasına rağmen (fotokopi gibi ) tamirin yapılmadığını, öğrenciler için MEB gönderdiği ücretsiz ders kitaplarını dağıtmayıp koliler halinde depoda olduğunu. Okul Müdürümüz eski okulumuz sınıflarında bulunan ve kullanılır durumda olan malzemeleri ( kitaplık, askılık ve perdeleri ) çöpe attığı için şuan sınıflarımızda bu malzemelerimiz eksik diyorlar. Resmi yazısı ve gündemi olmadan ders saati için aniden öğretmenleri toplantıya çağırıyor, toplantıda öğretmenleri isim vererek rencide ediyor. Ayrıca WhatsApp ve bip ten gece yarısı, tatil günlerinde mesajlarla emirler yağdırdığını, ama öğretmenler bu gruptan yazdıkları sorunlarına cevap verilmediğini belirtiyorlar. - Öğretmenlere karşı hep hırçın ve kaba davrandığı, öğretmenleri dinlemediği, öğretmenine öğrencilerin ve velilerinin yanında azarladığını ve samimi olduğu velilere öğretmenini olumsuz olarak anlattığını, sevmediği veli olursa görüşmek için odasına bile almadığını ifade ediyorlar" dedi. 
 
"Görevi kötüye kullananlar hakkında işlem yapılacağından eminiz"
Yetkilileri göreve davet eden Demirbaş; "Öğretmenler arasında eşit davranmadığı ayrımcılık yaptığını, mobbing olsun diye öğretmene zorla iki nöbet görev verdiği halde tek nöbet ücreti ödediği, öğretmeni ek ders ücretini keserim ceza veririm diye tehdit ettiği, Öğretmenlik uygulaması için gelen stajer öğrencilerin dağılımda adaletsiz davrandığını, okul kurslarının açılması için öğretmenlere baskı yaptığını ve kurslardan elde edilen gelirleri Okul Müdürünün kendi isteğine göre harcadığını. 1. Sınıfların dağılımında ve okula nakil gelen öğrencilerin sınıflara dağılımında adaletsiz davrandığını. Okul idaresinin veya memurun yapması gereken işleri öğretmenlerin yapmasını istiyor ve bunun için baskı uyguluyor, öğretmenlerin okul müdürüne evrak teslim ettiği halde teslim etmediniz gibi ithamlarda bulunduğunu. Okul Aile Birliği için velilerden para toplanması için baskı uyguladığını. Müdüre hanımın okuldaki bazı öğretmenler ile konuşmadığı, konuşmadığı öğretmenin sınıfı ile ilgili iş ve işlemleri bilerek geciktirdiği ve o sınıfın veli ve öğrencileriyle ilgilenmediği. Ziyaretimiz esnasında ve sendikamıza gelen öğretmenlerden öğrendiğimiz bu uygulamalar okulda çalışma huzuru bozmuş, okuldaki çalışma performansını moral ve motivasyonu olumsuz etkilemektedir. Bu uygulamalara imza atan Okul Müdürü Seçil Cesur`u kamuoyuna ifşa ediyoruz. Sayın Valimize ve yetkililere görevini yapmayan ve görevi kötü kullananlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapacağından eminiz" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş