havadurum

"Bir ihtimal daha var"

341
Ülker Stadı`nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler, 14 dakikada skoru 3-0`a getirdi. Fenerbahçe ilk golünü 6. dakikada Sosa`nın ayağından penaltı vuruşuyla bulurken, 12. dakikada Valencia farkı 2`ye çıkardı. Sarı Kanarya 14. dakikada Pelkas`ın kaydettiği golle soyunma odasına 3-0 üstün gitti. İkinci yarıda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe, rakibinin 81. dakikada Özgür Sert`in ayağından bulduğu gole engel olamadı ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

VAR`dan penaltı kararı....
Fenerbahçe, mücadelenin 5. dakikasında VAR kararıyla penaltı kazandı. Karşılaşmanın ilk dakikasında ceza sahası içinde yaşanan karambolde Valencia`nın vuruşunda top savunmada Gökhan Kardeş`in eline çarptı. Hakem Mete Kalkavan, VAR`ın da uyarısıyla pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi. Fenerbahçe`nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, ligde 10 gole ulaştı. Sarı-Lacivertlilere sezon başında transfer olan ve ligin büyük bölümünde sağ açıkta görev yapan Valencia, son haftalarda forvette görev yapmaya başladı. Enner Valencia, attığı golle gol sayısını 10`a çıkardı.

Pelkas, 7. golünü buldu
Fenerbahçe`nin Yunan oyuncusu Dimitris Pelkas, 7. golünü attı. Sarı-lacivertlilere sezon başında transfer olan ve ortaya koyduğu performansla taraftarın sevgisini kazanan Pelkas, Erzurumspor karşısında takımının 3. golünü buldu. Ligde son olarak 3 maç önce Medipol Başakşehir filelerini havalandıran Pelkas, 7. golünü Erzurumspor ağlarına bıraktı.
(Cahit Göveren)

 

Ne dediler?

 
Spor Yazarları 3-1 sona eren Fenerbahçe-BB. Erzurumspor maçını yorumladı;

Mehmet Demirkol - Fanatik
"...Valencia, İrfan ve Pelkas açıkları hem pas veren hem pas gösteren olarak iyi görünce kontrol etmek zor. Tabii burada bu festivale katılamayan Mesut`a değinmek gerekiyor. Hala çok soğuk. Tam olarak giremedi hatta baştakinden de geride. Ama hep böyle gitmez..."

Uğur Meleke - Hürriyet
"...Sarı-lacivertliler son haftalarda olduğu gibi oyuna yüksek tempoyla başladılar, her maçta olduğu gibi yine taraftarlarına son 15 dakikada bir korku filmi izlettiler!. Zaten ilk devrede sezonun isabetli pas rekorunu kırmışlar. Bu da o oyunun doğal sonucu zaten..."

Reha Kapsal - Fotomaç
"Fenerbahçe`nin oyun başlangıcı coşkulu istekli, tekniği yüksek isimlerle rakip yarı alan organizasyonunda topa da ritim vermesiydi. 3 golü bulup maçı da burada bitirdiler. Oyun içinde İrfan Can, Mesut, Pelkas, Sosa gibi tekniği yüksek, çevre kontrolü iyi oyuncu topluluğunu Mert Hakan`ın diğerlerinin seviyesinde olmaması etkiledi"
(Haber Merkezi)

 

Paylaş