havadurum

"Bir kuruş aldıysam görevi bırakmaya hazırım"

2318

 Kepez’in Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir eğitim kurumunun Nazım İmar Planı değişikliği noktasındaki başvurusu, Eylül ayı toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmişti. Dün gerçekleşen Ekim ayı Meclis toplantısında, komisyon raporu okundu. Raporda, Özel Eğitim Alanı talebiyle yapılan başvuruyla ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, DSİ, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, UEDAŞ ve Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nden görüş beklendiği ifade edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, söz konusu kurum görüşlerini gelene kadar da dosyanın İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda kalmasına oy birliği ile karar verdi. Komisyon raporunun okunmasının ardından Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Bu konuyla ilgili değerli meclis üyelerimizi ve kamuoyunu bilgilendirme noktasında görüşlerimi sunmak istiyorum. Mevcut alana, 18 Eylül 1996 tarihinde, Belediye Başkanı Sayın Halil Atan zamanında depo ve büro alanı olarak inşaat ruhsatı verilmiştir. Daha sonra 6 Haziran 2002 tarihinde, Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan tarafından söz konusu alana, kullanım değişikliği ve ilave yapı ruhsatı verilmiştir. Yani, metraj artırılmıştır. Depo ve büro alanı, ticaret alanı olarak kurum görüşleri alınmadan değiştirilmiştir. Plansız alanlarda, burası da plansız alan olduğu için kurum görüşlerinin alınması gerekiyordu. Buna rağmen, ticaret alanı olarak yapı kullanım ruhsatı verilmiş, o tarihten bu zamana kadar da söz konusu alan ticari alan olarak faaliyet göstermiştir. Son olarak 22 Mart 2019’da, seçimlerden önce, bu meclis seçilmeden önce Ekşi Kardeşler Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, tadilat yapmak için belediyemize dilekçe vermiştir. 1 Ağustos 2019 tarihinde ise Kampus Eğitim Hizmetleri tarafından imar plan tadilatı yapılması için dilekçe verilmiştir. Biz de bu dilekçeye istinaden ilgili kurumlardan görüş istedik. Şuanda görüşler toplanmakta. Bu kurum, bu alanın 6 Haziran 2002 tarihinde aldıkları ticaret alanı yapı kullanım belgesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onay almış, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da ‘Okul açma ruhsatını’ almıştır. Bu izinler hem Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiştir…” dedi. 

 
“Kepez’in huzurunu bozmaya yönelik söylemler…”
Konuyla ilgili olarak kendisinin rüşvet aldığı şeklindeki iddiaları iftira olarak değerlendiren Başkan Arslan, “Maalesef, bu konuyla ilgili ve başka konularla toplumumuzu gerici, Kepez’deki huzuru bozmaya yönelik bazı söylemler oluşmuştur. Bu söylemler, şahsım adına yapılmıştır. Benim rüşvet aldığım, köşeyi döndüğüm söylenmiştir. Evet, ben her gün eve giderken köşeyi dönüyorum. Ama ben hiçbir gün maddi köşe dönmedim. Böyle ağır cümlelerle bir belediye başkanı suçlanmaktadır. Benim 110 bin lira, bazı yerlerde de 120 bin lira rüşvet aldığım iddiaları vardır. Bu konuyla ilgili avukatıma gerekli talimatı verdim. Suç duyurusunda bulundum. Şunu bilmenizi isterim ki, ben değil 110 bin lira 110 kuruş almadım, bir delikli kuruş almadım. Bu iğrenç iftirayı atan kişi hakkında gerekli yasal işlemleri başlattım. Kazanacağımız tazminatları da belediyeye hibe edeceğim” dedi. 
 
“İğrenç iftiralarla Birol Arslan markasını zedelemeye çalışıyorlar”
“Birol Arslan’ın veremeyeceği hiçbir hesap yok” diyen Başkan Arslan, “Ne bu dosyadan, ne de başka bir dosyadan, bir delikli kuruş aldıysam, görevimi de bırakırım, 48 yaşında intihar ederek hayatıma son vermeye hazırım. Bunu yapan da benim çocukluk arkadaşım. Çok üzücü bir olay. Ayıptır. Siyaset bitmiştir arkadaşlar, artık Kepez’e hizmet zamanıdır. Eğer biz burada, 6 aylık süreçte bu duruma düşersek, daha önümüzde 4,5 yıl var. Önümüze gelen ilk dosyada bu hale geldik. İğrenç iftiralarla Birol Arslan markasını zedelemeye çalışıyorlar. Bizim bu paralara ihtiyacımız yok. Göreve geldiğimiz ilk gün şunu söyledim, personelim şahittir, ‘hayatta iki şeyi affetmem, kumar oynayanı ve rüşvet alanı…’ Bu iftirayı atanlar bunun bedelini ödeyecekler. Bu konuyla Dava açıldıktan sonra basın toplantımı hazırlayacağım” şeklinde konuştu.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş