havadurum

"Biz bize yeteriz dediler, İBAN numarası verdiler"

1656

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Bayramiç`e bağlı Koşuburnu ve Kutluoba Köylerini ziyaret ederek vatandaşlarda bir araya geldi. CHP İl Yönetimi, Genel Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarete vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Milletvekili Erkek, ülkenin siyasi ve ekonomik gündemine dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde güçlendirilmiş parlamenter sistem ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin oylanacağını belirten Milletvekili Erkek, "Bu sistemle Türkiye yürümez. Her sorunun temelinde bu sistem var" dedi. Pandemi döneminde ciddi çözüm önerileri sunduklarını ifade eden Milletvekili Erkek, hiçbirinin dikkate alınmadığını ifade etti. Pandemi döneminde güçlü sosyal devlet yapısı olan ülkelerin vatandaşlarına ciddi ekonomi yardımlarda bulunduğunu belirten Erkek, iktidara eleştirilerde bulunarak; "Biz bize yeteriz dediler, İBAN numarası verdiler. Bu hükümetin doğru verdiği tek rakam İBAN numarasıdır. Devleti yönetenler vatandaşına doğru bilgi vermek zorundadır" dedi. Üreticinin durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini belirten Milletvekili Erkek; "Domates 50 kuruşa kadar düştü. Bu rakamlarla üretici maliyetini karşılayamaz. Bu girdi maliyetlerle nasıl olacak, nasıl para kazanacak?" dedi. 

"Bu sistem mi yoksa parlamenter sistem mi?"
Önümüzdeki ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir şeyin daha oylanacağını belirten Milletvekili Erkek; "Bu sistemle mi devam edeceğiz yoksa sağlıklı ve güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme mi geçeceğiz? Aslında bunun seçimi olacak. Bu sistemle Türkiye yürümez. Her sorunun temelinde bu sistem var" dedi. 
 
"Güçlü bir devletiz ama iyi yönetilmiyor, adeta savruluyor"
Türkiye`nini yönetilmeyip savrulduğunu belirten Milletvekili Erkek; "Esnafımız, kobilerimiz, çiftçimiz için öneriler hazırladık. Maalesef yine dikkate alınmadı. Siyaset bu değil. Engellemeler, hukuksuzluklar, baskılar var. Gelişmiş ülkelerin temelinde hukuk devleti olması vardır. Yargıyı rahat bıraksınlar o bile yeter. Büyük ve güçlü bir devletiz ama iyi yönetilmiyor, adeta savruluyor" dedi. 

"Devleti yönetenler vatandaşına doğru bilgi vermek zorundadır"
Hükümetin pandemi dönemindeki ekonomik çözüm önerilerini eleştiren Erkek; "Her şeyi üreteceksin. Katma değer sağlayan ürünler üreteceksin. Bilgi ve bilim üreteceksin. Güçlü bir sosyal devlet anlayışı olmalı. Pandemi döneminde güçlü sosyal devlet yapısı olan ülkeler esnafına, çiftçisine, şirketlerine karşılıksız ciddi maddi destekler verdi. Biz bunu yapamadık çünkü para yok. `Biz bize yeteriz` dediler, İBAN numarası verdiler. Bu hükümetin doğru verdiği tek rakam İBAN numarasıdır. Devleti yönetenler vatandaşına doğru bilgi vermek zorundadır. Saray yönetimi, yönetme kabiliyetini kaybetti" dedi. 
 
"Bu rakamlarla üretici maliyetini karşılayamaz"
Milletvekili Erkek; "Sorunlarımız ağır ama bunları aşabilecek gücümüz var. Koşuburnu Köyü domatesle geçinen bir yer. Domates 50 kuruşa kadar düştü. Bu rakamlarla üretici maliyetini karşılayamaz. Bu girdi maliyetlerle nasıl olacak, nasıl para kazanacak?" dedi.
(Eren Aşnaz) 
Paylaş